yani anlamanın bi yolu yok. dandik protein tozu gaz yapar şişkinlik yapar sindiremezsin mide ekşitir toz dibe çöker kıvamından anlarsın şeker gibi tadı olmaz. kaliteli toz kullandıysan wheyde bi koku olur o kokuyu alırsın. suan muscletech %100whey gold protein kullanıyorum sıfır gaz sındırım problemi şişkinlik ama inan tadı o kadar iyi değil. hardlineda kullandım biraz tatlıydı bigjoyda kullandım midemi ekşitti. scitec kullandım tadı iyi değildi gaz yapıyor vb. bir çok deneyimim oldu ham madde kalitesini markayı kullandıkca anlayabilcek kıvama gelmen zor. ama en belirgin şeker tadı sindirimi ve toz dibe çöküyorsa şekerdir. caya seker atınca seker dibe çöker tozdada aynı sekil bi durum gorursun.bu durum dibe coken mıktar fazlaysa sekerli su ıcıyorsun demek. tozun bide maltodekstrin formu olanları var onlar iyice berbat en dandıkleri. içine %5-10 whey atıyor ama amblaja whey yazıyor cogu marka
topaklanma sindirim tat gaz ekşime bunlara dikkat et ama yani anlamanın tek yolu var kan testi vermen ALT AST karaciger değerleri var. dandik protein tozlarının bu değere etki ettiği görüldüğünü biliyorum. 1hafta 10gün protein tozu kullanmadan ac karna saglık ocagında bır test verin bu test referans değeriniz olsun sonra protein tozu bittikten sonra tekrar verin ALT AST değeri cok yukselmısse tebeşir tozu içmiş sayabilirsiniz. yani sertifikasız merdiven altı ürünleri vucudunuza sokarken bence iki kere düşünün.en azından ucuz yerli marka alınıcaksa bu fenomenler tarafından fomolanan pohpohlanan markalarda olmasın. üretim lisansı olan ticaret bakanlıgına kayıtlı üretim yerlerinin bagımsız denetçilerin denetlediği lisanslarını paylaşan bknz hardline gibi markalar olsun. aldınız urunde 25gr protein diyor servis basına. losin miktarı ne kadar cok onemli. 4gr glutamin var fiss porsiyon agırlıgı 25gr diyor içeriği topladıgında 17 18gr protein yapmıyor bile oraya 24gr protein yazmıs uzerıne diğer değerleri ekleyince yağ şeker gibi porsiyon gramajını aşıyor falan yani içerik kısmı bile tutarsız guvenilir değil. sahsen bedava verseler vucuduma sokmam. keske konunuzu daha erken gorseydim.
- Porsiyon Ağırlığı 25 gr toplam bir ölçekte 2+3+1 = 6gramı yag karbonhıdrat şeker kalan 19gr protein 19-5-4=10gr bcaasız+ glutamini cıkardıgında. demek ki içinde 6gr + 5bcaa = 11 gr whey var diyebilir miyiz ?diyemeyiz. wheydede belirtiyorum kaliteyi belirleyen losin miktarıdır. eee bunun servis basına ekstra aroması var kakao muz bisküvi vb gibi kreatininde koysa ohoo... whey en pahalı en kaliteli proteindir ve maliyetlidir.
- Porsiyon Sayısı 32 +
- Porsiyon Başına Besin Değerleri; Enerji: 535 kj/ 128 kcal
- Yağ 2 gr
- Doymuş Yağ 1 gr
- Karbonhidrat 3 gr
- Şeker 1 gr
- Protein 24 gr detaylı amino asit profili paylaşılmamış. %kac whey bilinmiyor.
- Bcaa 5100 mg losin miktari önemli wheyin kalitesini belirler. yazılmamıs valin ile izolinde oyle.
- Glutamine 4000 mg tamamen içerik aldatmacası bide kreatininli olanları var etikette gramaj oyunları. 4grx32=128gr 8/1 i boş demek
- Sodyum 30 mg
- B6 1.4 mg
- Vitamin C 120 mg