Neler Yeni

PS4 Pro Fanlarını Islak Mendille Silmek

SavageWarrior

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Ali Dogan
Merhabalar, fanın çok küçük bir yerine ıslak mendil dokundu ama hemen çekip peçeteyle sildim. Tozunu iyice aldıktan sonra PS4 Proyu çalıştırdım oyuna girdim ve temizlemeden önceki halinden biraz daha iyiydi fan sesi ve oyun içi. Ama hiç olmadığı şekilde 1 saniyeliğine ara sıra böyle turbo gibi "vunnn" diye ses çıkarıyor. Sizce ne alakalı bir sıkıntı olduda bu ses çıkıyor? Islak mendilin etkisi olmuş mudur?
Hocam yakın zamanda 10 yıllık ps4 fat mat kasa aldım ekran kartı takasıyla. Çok gürültü yapıyordu fanı. Youtube videolarına bakarak açtım temizledim.
Sökerken her çıkan parçayı ısla mendille(migros marka- en ucuzlarından) detaylı olarak sildim. Devreler, çipler dahil.

Fan kısmına kompresörle hava tuttum. Eski termal macun kalıntıları sadece ıslak mendille çıkıyor. Soğutucu plakayı da aynı şekilde sildim.Sıfırı gibi yaptım kasası dahil.

Fan yapraklarını tek tek ıslak mendlle sildim itinayla.

Monte ederken Arctic cooling Mx4 termal macununu bir iki damla alarak çip üstüne parmağımın ucuyla ince bir tabaka olarak yaydım. Peçete veya parmak kenarı ile ile çip kenarlarını birer milim temizledim. Elinizi de ıslak mendille silin macun çıksın.

1tb sata ssd montajını da yaptıktan sonra yazılımı windows kurar gibi internetten indirip usb bellege tarif edildiği şekilde atarak ssd ye kurdum.

Montaj sonrası fan sesi sadece oyunlarda çok az seviyede çıkıyor.

Islak mendil olmadan temizlik olmaz.

Hocam yakın zamanda 10 yıllık ps4 fat mat kasa aldım ekran kartı takasıyla. Çok gürültü yapıyordu fanı. Youtube videolarına bakarak açtım temizledim.
Sökerken her çıkan parçayı ısla mendille(migros marka- en ucuzlarından) detaylı olarak sildim. Devreler, çipler dahil.

Fan kısmına kompresörle hava tuttum. Eski termal macun kalıntıları sadece ıslak mendille çıkıyor. Soğutucu plakayı da aynı şekilde sildim.Sıfırı gibi yaptım kasası dahil.

Fan yapraklarını tek tek ıslak mendlle sildim itinayla.

Monte ederken Arctic cooling Mx4 termal macununu bir iki damla alarak çip üstüne parmağımın ucuyla ince bir tabaka olarak yaydım. Peçete veya parmak kenarı ile ile çip kenarlarını birer milim temizledim. Elinizi de ıslak mendille silin macun çıksın.

1tb sata ssd montajını da yaptıktan sonra yazılımı windows kurar gibi internetten indirip usb bellege tarif edildiği şekilde atarak ssd ye kurdum
Montaj sonrası fan sesi sadece oyunlarda çok az seviyede çıkıyor.

Islak mendil olmadan temizlik olmaz.
Hocam uğraşmissiniz uzun bir cevap yazmışsınız çok teşekkür ederim emeğiniz için. Konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederim iyi günler dilerim

Top Bottom