Hocam yakın zamanda 10 yıllık ps4 fat mat kasa aldım ekran kartı takasıyla. Çok gürültü yapıyordu fanı. Youtube videolarına bakarak açtım temizledim.
Sökerken her çıkan parçayı ısla mendille(migros marka- en ucuzlarından) detaylı olarak sildim. Devreler, çipler dahil.
Fan kısmına kompresörle hava tuttum. Eski termal macun kalıntıları sadece ıslak mendille çıkıyor. Soğutucu plakayı da aynı şekilde sildim.Sıfırı gibi yaptım kasası dahil.
Fan yapraklarını tek tek ıslak mendlle sildim itinayla.
Monte ederken Arctic cooling Mx4 termal macununu bir iki damla alarak çip üstüne parmağımın ucuyla ince bir tabaka olarak yaydım. Peçete veya parmak kenarı ile ile çip kenarlarını birer milim temizledim. Elinizi de ıslak mendille silin macun çıksın.
1tb sata ssd montajını da yaptıktan sonra yazılımı windows kurar gibi internetten indirip usb bellege tarif edildiği şekilde atarak ssd ye kurdum
Montaj sonrası fan sesi sadece oyunlarda çok az seviyede çıkıyor.
Islak mendil olmadan temizlik olmaz.