PS5 Slim mi PS5 Pro mu ?

tcan20

80+
Reaksiyon skoru
52
Merhaba dostlar , daha önce hiç konsol kullanmadım. Konsol almak istememdeki ana sebep eşimle oyun oynamak. Tv de (55" 4K) hazır şekilde elimin altında tık diye açıp oyuna girmek. Bu işin ehli kişilere sorum şu
Ben god of war, the last of us, rdr gibi büyük bütçeli hikaye temalı oyunları oynarım.

Tv özelliğini belirtmemdeki sebep PS5 slim de acaba bahsettiğim büyük oyunlar olur, yeni çıkacaklar olur ,büyük oyunları 4k sorunsuz oynar mıyım ? Yoksa ps5 pro mu şart bunun için. 1080 p , 1440p falan oynamak istemem açıkçası çünkü bende takıntı derece de piksel hastalığı var. Tv de HD olmayan kanalı bile izleyemiyorum.

Kısaca sorum her oyunu yüksek ayarda (en azından yüksek yani Ultra değil ) 4k SLİM oynatır mı , fps dropları yaşar mıyım SLİM model de ? Yoksa 4k yüksek ayar sabit fps için pro şart mı ?

Merhaba dostlar , daha önce hiç konsol kullanmadım. Konsol almak istememdeki ana sebep eşimle oyun oynamak. Tv de (55" 4K) hazır şekilde elimin altında tık diye açıp oyuna girmek. Bu işin ehli kişilere sorum şu
Ben god of war, the last of us, rdr gibi büyük bütçeli hikaye temalı oyunları oynarım.

Tv özelliğini belirtmemdeki sebep PS5 slim de acaba bahsettiğim büyük oyunlar olur, yeni çıkacaklar olur ,büyük oyunları 4k sorunsuz oynar mıyım ? Yoksa ps5 pro mu şart bunun için. 1080 p , 1440p falan oynamak istemem açıkçası çünkü bende takıntı derece de piksel hastalığı var. Tv de HD olmayan kanalı bile izleyemiyorum.

Kısaca sorum her oyunu yüksek ayarda (en azından yüksek yani Ultra değil ) 4k SLİM oynatır mı , fps dropları yaşar mıyım SLİM model de ? Yoksa 4k yüksek ayar sabit fps için pro şart mı ?
4K da oynamak istiyorsan PRO alman lazım, hem günümüzde hemde GTA6 için PRO tercih edilcek. Düz PS5 30 kare oynatıyor.

4k = PS5 Pro

Peki hocam normal versiyonlar 4k ya yükseltiyor ya pro gerçek 4k diğerleri yükseltilmiş 4k mı oluyor ? Bende bir yandan araştırıyorum da böyle bilgiler buluyorum doğru mu ? Yani ikiside 4k ama aralarında görüntü kalitesi farkı sizce gerçekten aradaki 2 katı fiyat farkına değer mi ?

Peki hocam normal versiyonlar 4k ya yükseltiyor ya pro gerçek 4k diğerleri yükseltilmiş 4k mı oluyor ? Bende bir yandan araştırıyorum da böyle bilgiler buluyorum doğru mu ? Yani ikiside 4k ama aralarında görüntü kalitesi farkı sizce gerçekten aradaki 2 katı fiyat farkına değer mi ?

Dediğin olayı bilmiyorum. Slim'de fena değildir ama Pro tam saf kas gücü sunar. Bir süre sonra Slim'de sorunlar yaşayabilirsin. Pro'da zaten daha güçlü bir GPU var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynı şekilde oyun açma olayını pc + 2 gamepad ile de çok rahat yaparsınız. Ek olarak çok daha iyi grafiklerle ve dlss-frame gen ile çok daha fazla fps ile oynarsınız (pro'da max 60, 5060ti ile 90 civarı) + oyun fiyatları indirimlerle vs çok daha ucuz olur. Ancak 35k'ya ithalatcı garantili olanlarda düşünüyorsanız tabii ps5 pro daha iyi olabilir :D 4k olduğu için kesinlikle ps5 pro, düz ps5'te 4k oynayamazsınız. 4k için pssr gerekli. Şahsen tv'ye bağlamak için 5060ti'lı bir sistem alıp steamos kullanırdım.

Son düzenleme:
Aynı şekilde oyun açma olayını pc + 2 gamepad ile de çok rahat yaparsınız. Ek olarak çok daha iyi grafiklerle ve dlss-frame gen ile çok daha fazla fps ile oynarsınız (pro'da max 60, 5060ti ile 90 civarı) + oyun fiyatları indirimlerle vs çok daha ucuz olur. Ancak 35k'ya ithalatcı garantili olanlarda düşünüyorsanız tabii ps5 pro daha iyi olabilir :D 4k olduğu için kesinlikle ps5 pro, düz ps5'te 4k oynayamazsınız. 4k için pssr gerekli.
Pc var 3060 ti ama pc de daha çok fps ağırlıklı oyun oynuyorum ve kasa olduğu için sürekli oda oda taşıyıp oyun oynamak istemiyorum ondan , yoksa bu zamana kadar sizin düşüncedeydim bende ondan hiç konsol almadım ama sıkıyor artık bir fifa atacağız kasayı sök diğer odaya götür tv tak , klavye fare ayarla oyunu aç vs vs. Geri kasayı götür tüm kablolar vs. Anladınız siz.

PS5 PRO da 4k açmıyor ki. Scale ediyor şuan 4k saf güçte 60fps veren konsol yok. Ps5 pro ise 7800xt ekran kartına denk gpu veriyor ama konsoldaki oyunlar daha stabil oldugu için daha iyi görüntü ve oynayış sunuyor. Ps5 pro PSSR ile 4kya yakın scale ediyor diye biliyorum

PlayStation 5 Pro, 4K görüntü elde etmek için sabit bir çözünürlük kullanmak yerine, dinamik bir yöntem izler. Bu teknolojinin merkezinde Sony'nin kendi geliştirdiği PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) adlı yapay zeka destekli yükseltme (upscaling) teknolojisi bulunmaktadır.

Özetle Çalışma Prensibi:​

• Teknoloji: PSSR, NVIDIA'nın DLSS teknolojisine benzer şekilde, daha düşük bir çözünürlükte işlenen görüntüyü yapay zeka ve makine öğrenimi kullanarak analiz eder ve 4K çözünürlüğe yükseltir.
  • Giriş Çözünürlüğü: PSSR için tek bir sabit giriş çözünürlüğü yoktur. Bu çözünürlük, oyundan oyuna ve hatta sahneden sahneye değişebilir. Oyun geliştiricileri, hedeflenen kare hızına (örneğin saniyede 60 kare - 60 FPS) ulaşmak için temel çözünürlüğü dinamik olarak ayarlar.
  • Minimum Eşik: Sızıntılara göre Sony, PSSR'ın 4K'ya yükseltme yaparken iyi bir görüntü kalitesi sunabilmesi için genellikle 1080p (1920x1080) veya en az 864p (1536x864) gibi bir taban çözünürlüğü hedeflemektedir.
Kısacası, PS5 Pro her oyunda farklı bir çözünürlükten 4K'ya yükseltme yapabilir. Amaç, görüntü kalitesinden çok fazla ödün vermeden akıcı ve yüksek kare hızlı bir 4K oyun deneyimi sunmaktır.

bu arada konsol fiyatları çok artacak. 2026 1. çeyreğinde gta 6 çıkacağı için erkenden almakta fayda var. Gta 6 ise ps5 slim ve fat kasa da 30fps- ps5 pro da ise 50-60fps arası verir diye düşünüyorum

PS5 PRO da 4k açmıyor ki. Scale ediyor şuan 4k saf güçte 60fps veren konsol yok. Ps5 pro ise 7800xt ekran kartına denk gpu veriyor ama konsoldaki oyunlar daha stabil oldugu için daha iyi görüntü ve oynayış sunuyor. Ps5 pro PSSR ile 4kya yakın scale ediyor diye biliyorum

PlayStation 5 Pro, 4K görüntü elde etmek için sabit bir çözünürlük kullanmak yerine, dinamik bir yöntem izler. Bu teknolojinin merkezinde Sony'nin kendi geliştirdiği PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) adlı yapay zeka destekli yükseltme (upscaling) teknolojisi bulunmaktadır.

Özetle Çalışma Prensibi:​

• Teknoloji: PSSR, NVIDIA'nın DLSS teknolojisine benzer şekilde, daha düşük bir çözünürlükte işlenen görüntüyü yapay zeka ve makine öğrenimi kullanarak analiz eder ve 4K çözünürlüğe yükseltir.
  • Giriş Çözünürlüğü: PSSR için tek bir sabit giriş çözünürlüğü yoktur. Bu çözünürlük, oyundan oyuna ve hatta sahneden sahneye değişebilir. Oyun geliştiricileri, hedeflenen kare hızına (örneğin saniyede 60 kare - 60 FPS) ulaşmak için temel çözünürlüğü dinamik olarak ayarlar.
  • Minimum Eşik: Sızıntılara göre Sony, PSSR'ın 4K'ya yükseltme yaparken iyi bir görüntü kalitesi sunabilmesi için genellikle 1080p (1920x1080) veya en az 864p (1536x864) gibi bir taban çözünürlüğü hedeflemektedir.
Kısacası, PS5 Pro her oyunda farklı bir çözünürlükten 4K'ya yükseltme yapabilir. Amaç, görüntü kalitesinden çok fazla ödün vermeden akıcı ve yüksek kare hızlı bir 4K oyun deneyimi sunmaktır.

bu arada konsol fiyatları çok artacak. 2026 1. çeyreğinde gta 6 çıkacağı için erkenden almakta fayda var. Gta 6 ise ps5 slim ve fat kasa da 30fps- ps5 pro da ise 50-60fps arası verir diye düşünüyorum
Teşekkürler

Pc var 3060 ti ama pc de daha çok fps ağırlıklı oyun oynuyorum ve kasa olduğu için sürekli oda oda taşıyıp oyun oynamak istemiyorum ondan , yoksa bu zamana kadar sizin düşüncedeydim bende ondan hiç konsol almadım ama sıkıyor artık bir fifa atacağız kasayı sök diğer odaya götür tv tak , klavye fare ayarla oyunu aç vs vs. Geri kasayı götür tüm kablolar vs. Anladınız siz.
evet haklısınız ama sadece tv için ps5 almaktansa ayrı bir pc almak mantıklı olabilir. hem de odadan taşımamış olursunuz. ps5'den çok daha iyi performansı var. + ucuz oyunlar :D Ek olarak özgürlüğünüz olur sadece ps5 oyunları ve her oyuna minimun 50 dolar vermektense ps5'te olmayan veya pahalı olan pc'den kol ile oynayabileceğiniz tonla oyun var. Ek olarak ps5pro'da pssr (max60), 5060ti'da ise dlss+framegen (90 civarı) ile bu fpsleri alırsınız. Bence oyun fiyatları çok önemli. arkadaşıma aynı tavsiyeyi vermiştim umursamayıp düz ps5 ve rdr2 almıştı şimdi doğru düzgün oyun alamıyor fiyatlardan dolayı pc'de indirimlerde rdr2 veya cyberpunk gibi oyunları 20 dolara alabilirsiniz. Epicten alırsanız tabii daha ucuz olacaktır. şahsen dediğim gibi steami pc açılında açılacak şekilde ayarlarsanız deneyim olarak ps5'ten farkınız olmaz oyun deneyimi olarak daha iyi olur. Hala mini bir 5060ti sistem kurmaktan tarafım, hazır sistem olarak 37kya var. istemiyorsanız ps5 pro ithalatcı garantiliden (35-36k) başka seçeneğiniz yok gibi :D

Son düzenleme:
bu arada TV de VRR olursa daha iyi olur. Bi özelliklerine bakın
VRR tv de yok sanırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

evet haklısınız ama sadece tv için ps5 almaktansa ayrı bir pc almak mantıklı olabilir. hem de odadan taşımamış olursunuz. ps5'den çok daha iyi performansı var. + ucuz oyunlar :D Ek olarak özgürlüğünüz olur sadece ps5 oyunları ve her oyuna minimun 50 dolar vermektense ps5'te olmayan veya pahalı olan pc'den kol ile oynayabileceğiniz tonla oyun var. Ek olarak ps5pro'da pssr (max60), 5060ti'da ise dlss+framegen (90 civarı) ile bu fpsleri alırsınız. Bence oyun fiyatları çok önemli. arkadaşıma aynı tavsiyeyi vermiştim umursamayıp düz ps5 ve rdr2 almıştı şimdi doğru düzgün oyun alamıyor fiyatlardan dolayı pc'de indirimlerde rdr2 veya cyberpunk gibi oyunları 20 dolara alabilirsiniz. Epicten alırsanız tabii daha ucuz olacaktır. şahsen dediğim gibi steami pc açılında açılacak şekilde ayarlarsanız deneyim olarak ps5'ten farkınız olmaz oyun deneyimi olarak daha iyi olur. Hala mini bir 5060ti sistem kurmaktan tarafım, hazır sistem olarak 37kya var, zorlarsanız 5060ti 8gbli sistemi 32k'ya falan da var. istemiyorsanız ps5 pro ithalatcı garantiliden (35-36k) başka seçeneğiniz yok gibi :D
Valla benim de aklım karıştı iyice :D

İkiside üzmez pro tabi ki daha güçlü daha akıcı gerisi bütçe meselesi tvniz 120hz destekli ise belli başlı oyunlarda çok güzel bir görüntü ve akıcılık oluyor hem fat kasa hem pro kullandım deneyimlerimi paylaşıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,906
Üyeler
183,918
Son üye
Berat.zeze
Geri