Neler Yeni

psu dan gelen cızırtı sesi yardım

samettt55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ile ilgili her şey
Steam
HorroR
ben bilgisayarımı 4 ay once felan aldım rx 6800 xt 16 gb 8x2 3600 mhz ramlar 500 m2 ryzen 5 5600 işlemci 750 w psu ve sıvı sogutma var powerden cızırtı sesi geliyyor ve bu sadece oyuna girince oluyor bazı oyunların açılış ekranında kasmaya başlıyor ve cızırtı sesi kasma sürecinde kayboluyor oyun acılıınca geri başlıyor ve bazı oyunlarda cok az oluyor başlangıc ekranında ama oyuna girince başlıyor ses ve fps drop yiyorum bazı oyunlarda saçma bi şekilde 2 k full ayarlarda oynuyorum hepsini sonra bazı oyunlarda mesela dota oyununda markte girince felan renkli görsellerin oldugu yerlerde takılarak açılıyor ve cızırtı sesi cogalıyor başka power taktım gene oldu sorun powerde degil başka ekran kartı taktım gene oldu ekran kartındada sorun yok kafayı yicem işlemcide sorun olmaz diyor herkes kolay kolay bozulmaz diyor sıvı sogutma alakalı bişey mi olabilir anakart ile alakalı mı olabilir fanlarla alakalımı harbiden kafayı yicem bütün parçaları tek tek söküp deneme şansım yok oyle bi bilgisayarcı yok yakında nasıl edicem sorunu ogrensem parçayı yolluycam direk ama malesef nasıl bi yol izleyebilirim yardımcı olun dostlar bu sorunu cozersem yardımcı olan kişiye yemek ısmarlıycam ibanına para atarım benden bi yemek yesin.

samettt55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet
İlgilendiği Kategoriler
Steam
HorroR
https://outervision.com/power-supply-calculator hocam buna bir bakın

Eski bir şeye benziyordu internetteki zaten ama link daha garanti olurdu 80+ bronze olanı bulmuştum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hem 500 wattakinde daha az cızırtı geliyorsa dediğim gibi bence bulduk sorunu daha az cızırtı kilit nokta gibii

samettt55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet
İlgilendiği Kategoriler
Steam
HorroR
https://outervision.com/power-supply-calculator hocam buna bir bakın

Eski bir şeye benziyordu internetteki zaten ama link daha garanti olurdu 80+ bronze olanı bulmuştum

Hem 500 wattakinde daha az cızırtı geliyorsa dediğim gibi bence bulduk sorunu daha az cızırtı kilit nokta gibii
Ama işte 1000 w mı denemem lazım ama düşük psu dan daha az cızırtı sesi geliyor 750 den daha çok ama hesaplama yapınca yetiyor hayli hayli 750 w

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Muhammed Saki Çelikten
Ama işte 1000 w mı denemem lazım ama düşük psu dan daha az cızırtı sesi geliyor 750 den daha çok ama hesaplama yapınca yetiyor hayli hayli 750 w
Hocam 500 watt düzgün çalışan bir PSU dur tahminimce riskli bir rakam 500 ancak. 750 watt kullandığınız bozuk olabilir 1000 watt çok garanti diye söyledim anakart ile uğraşmaktansa PSU değiştirip deneyin önce.

samettt55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet
İlgilendiği Kategoriler
Steam
HorroR
Hocam bir de cızırtı sesi gelmesin bu aralar çok zorlamayın sistemi ne olur ne olmaz
Dota oynuyorum su sıralar cızırtı oyun ilk açılınca geliyor ana menude 15 sn sonra yok denicek adar azalıyor sonra kostüm sekmesi var oyunu biliyormusunuz bilmem de oraya girince ekran kartı kullanımı artıyor sanırım ses çoğalıyor bayağı mesela ama ekran kartında bi sorun yok yani başka kart ilede denedim ondada aynı oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Muhammed Saki Çelikten
Hocam 500 watt düzgün çalışan bir PSU dur tahminimce riskli bir rakam 500 ancak. 750 watt kullandığınız bozuk olabilir 1000 watt çok garanti diye söyledim anakart ile uğraşmaktansa PSU değiştirip deneyin önce.
Zaten ekran kartı 300 watt yiyor 65 işlemci e daha bunun kasa fanları RGB ram vesairesi var 400 watt üretir 500 wat 80+ yani 500 de cızırtı gelmesi bir şey ifade etmez diye düşünüyorum ancak cızırtı azalması bayağı garip 750 den 500 e geçiyoruz sonuçta

samettt55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet
İlgilendiği Kategoriler
Steam
HorroR
750 w full moduler 80+gold msi marka psu var 1300 tl benimkinin üzerine verip takas edebiliyorum ilk başta öyle yapicakdim zaten ama sorun onda değil diyince vazgectiydim

samettt55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet
İlgilendiği Kategoriler
Steam
HorroR
Zaten ekran kartı 300 watt yiyor 65 işlemci e daha bunun kasa fanları RGB ram vesairesi var 400 watt üretir 500 wat 80+ yani 500 de cızırtı gelmesi bir şey ifade etmez diye düşünüyorum ancak cızırtı azalması bayağı garip 750 den 500 e geçiyoruz sonuçta
Evet işte kafayı yicem labirent gibi bişey oldu deneme yanılma yoluyla ile gidicez anakart değişme ile deneyebiliriz ama sök yolla gelsin tak bilmem neler çok ugrastiricam beni

Hocam cidden deneme imkanınız yok mudur başka bir bilgisayarcıda vs
Onu bulup denemekden başka çarem yok sanırım sorunun kaynağını bulmam lazım deneye deneye artık malesef

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Muhammed Saki Çelikten
Evet işte kafayı yicem labirent gibi bişey oldu deneme yanılma yoluyla ile gidicez anakart değişme ile deneyebiliriz ama sök yolla gelsin tak bilmem neler çok ugrastiricam beni
Yani hocam bu tarz durumlarda bilgisayarcıya vs yollayınca da onlar aynısını yapıyor YouTube Shorts sağolsun görüyorum yabancı tamircileri

Onu bulup denemekden başka çarem yok sanırım sorunun kaynağını bulmam lazım deneye deneye artık malesef
Dediğiniz gibi deneme yanılma ile yapacaksınız mecbur

samettt55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
samet
İlgilendiği Kategoriler
Steam
HorroR
Yani hocam bu tarz durumlarda bilgisayarcıya vs yollayınca da onlar aynısını yapıyor YouTube Shorts sağolsun görüyorum yabancı tamircileri

Dediğiniz gibi deneme yanılma ile yapacaksınız mecbur
Evet bilgisayarcı bulmam lazım ilk önce her bilgisayarcıda öyle anakart felan yok büyük bi bilgisayarcı bulup denemek lazım bakalım bi yarın olsun hele

Top Bottom