PSU Sökeceğim Anakarttaki Hangi Kablolar Sökülmeli?

CesarVialpando

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
757
Soru yukarıda. Resim ekleyeceğim.

Ekler

• IMG_20220424_160831.jpg
    IMG_20220424_160831.jpg
    2.3 MB · Hit: 30
Psu değişimi için nerdeyse tüm kabloları sökmen lazım. Kasa kontrolcüsü, sata kablosu ve sys fan kabloları dışındaki kabloları sökmen lazım.

Ekran kartı kablosu, İşlemcinin sol üstündeki kablo ve anakart kablosu.
Peki nasıl çıkaracağım? Ekran kartı kablosunda ve güç kaynağı kablosunda mandal gibi bir parça var. Kırılacak diye korkuyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Psu değişimi için nerdeyse tüm kabloları sökmen lazım. Kasa kontrolcüsü, sata kablosu ve sys fan kabloları dışındaki kabloları sökmen lazım.
Yok sadece fanı yağlayacağım.

Minik mandallara basarak hafif hafif tersi yönde çekerek çıkaracaksın.

Çıkarman gereken kablolar
Anakartın sol üstündeki CPU güç kablosu
Anakartın sağındaki 24 Pin güç kablosu
Ekran kartının üzerindeki güç kablosu

Arka tarafta varsa Sata ve molexe bağlı olan kabloları söktükten sonra kasaya bağlı olan PSU'nun üzerindeki vidaları da söküp PSU'yu çıkartabilirsin.

Bütün bunları yaparken sistemin fişinin çekili olduğundan ve PSU'nun sigortasının 0 kısmını gösterdiğinden emin olmanı öneririm.

Son düzenleme:
Minik mandallara basarak hafif hafif tersi yönde çekerek çıkaracaksın.

Çıkarman gereken kablolar
Anakartın sol üstündeki CPU güç kablosu
Anakartın sağındaki 24 Pin güç kablosu
Ekran kartının üzerindeki güç kablosu

Arka tarafta varsa Sata ve molexe bağlı olan kabloları söktükten sonra kasaya bağlı olan PSU'nun üzerindeki vidaları da söktükten sonra PSU'yu çıkartabilirsin.

Bütün bunları yaparken sistemin fişinin çekili olduğundan ve PSU'nun sigortasının 0 kısmını gösterdiğinden emin olmanı öneririm.
Molexe bağlı olan kablolardan kastın nedir?

Bazı kasalarda fanlar gücü molex kablosundan alıyor ,eğer kasan ona benzer bir kasaysa ve o tarz fanlar varsa o kabloları da sökmen gerekiyor

Alıntıyı görüntüle
Hocam mandalı bastırıyorum, sonra bastırdığım yönün tam zıttı yönüne doğru itiyorum kabloyu ama çıkmıyor.

Hocam mandalı bastırıyorum, sonra bastırdığım yönün tam zıttı yönüne doğru itiyorum kabloyu ama çıkmıyor.
Mandala basıp yavaş yavaş kabloları kendine doğru çekiceksin dostum ,hiçbir şekilde yapamıyorsan video izle birkaç tane anlarsın nasıl yapılacağını.

Hocam beni dinlersen hiç bulaşma. Fanı yağlayacaksın diye psuyu gömmek zorunda kalma diye söylüyorum.

Hocam beni dinlersen hiç bulaşma. Fanı yağlayacaksın diye psuyu gömmek zorunda kalma diye söylüyorum.
Hocam kullandığım psu acayip ses çıkarıyor. Bir iki kişi de aynı sorunu yaşamış ve fanı yağlayarak bu sorunu çözmüşler. Hem zaten ben bu güç kaynağını 1 2 aya değiştireceğim. Şimdilik idare etmesi için bunu yapıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mandala basıp yavaş yavaş kabloları kendine doğru çekiceksin dostum ,hiçbir şekilde yapamıyorsan video izle birkaç tane anlarsın nasıl yapılacağını.
Bir iki örnek video atar mısın dostum?

Hocam kullandığım psu acayip ses çıkarıyor. Bir iki kişi de aynı sorunu yaşamış ve fanı yağlayarak bu sorunu çözmüşler. Hem zaten ben bu güç kaynağını 1 2 aya değiştireceğim. Şimdilik idare etmesi için bunu yapıyorum.
Peki madem :) ama dikkat et ve gerçekten ağır ilerle. Mümkünse farklı farklı videolar izle ve işlemleri doğru bir şekilde yap çünkü psu çok önemli.
Gazan Mübarek Olsun :)

Peki madem :) ama dikkat et ve gerçekten ağır ilerle. Mümkünse farklı farklı videolar izle ve işlemleri doğru bir şekilde yap çünkü psu çok önemli.
Gazan Mübarek Olsun :)
Allah razı olsun :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,459
Üyeler
184,628
Son üye
EbubekirTaşdemir
Geri