PSU Watt Sorunu

Wonmedal

80+
Reaksiyon skoru
1
Yaklaşık 3 ay önce aldığım sistemde son 1 aydır ekran kartı ısınınca kapanıyordu.İlk önce ekran kartı arızalı olduğunu düşünerek bir arkadaşımın bilgisayarında denedim ancak bir sorun çıkmadı.Oyunlarda VSYNC açınca ve grafik ayarlarını düşürünce kapanma olayı azalıyor.Ekran kartı fanları %100 hızda dönmeye başlıyor ve monitorün görüntüsü gidiyor.PC kendini resetlemiyor.Sorunun PSU'da olduğundan emin olmak adına bilenlere danışmak istedim.
Sistem;
Amd Ryzen 1600
Galax Gtx 1660Ti
16GB 3000Mhz Ram
1TB Harddisk
480GB SSD
500Watt PSU(sertifikasız)

Dostum peki arkadaşının PSU'sunu kendi PC nde deneyebilme imkanın varmı ayrıca arkadaşının PSU'su kaç Watt?

Yaklaşık 3 ay önce aldığım sistemde son 1 aydır ekran kartı ısınınca kapanıyordu.İlk önce ekran kartı arızalı olduğunu düşünerek bir arkadaşımın bilgisayarında denedim ancak bir sorun çıkmadı.Oyunlarda VSYNC açınca ve grafik ayarlarını düşürünce kapanma olayı azalıyor.Ekran kartı fanları %100 hızda dönmeye başlıyor ve monitorün görüntüsü gidiyor.PC kendini resetlemiyor.Sorunun PSU'da olduğundan emin olmak adına bilenlere danışmak istedim.
Sistem;
Amd Ryzen 1600
Galax Gtx 1660Ti
16GB 3000Mhz Ram
1TB Harddisk
480GB SSD
500Watt PSU(sertifikasız)
Psu nuz yeni mi kaç senelik psu da sorun olabilir.

Her oyunda belli sıcaklıkta mı kapanıyor ona bakabilirsin.
Grafik ayarlarına göre değişiyor witcher3 ultra ayarlarda bazen 5 dakika bazen 30 dakika dayanıyor.ac oddysey'de ultra ayarlarda 15 dakika duruyor ama bu oyunların grafiklerini düşürüp vsync'yi açtığım zaman kapanmıyor.

Hocam öncelikle bir sıcaklık değerlerine bak herhangi bir sıkıntı yok ise psu ve anakart olmak üzere bu ikisinden şüphelen. Benim yükte bilgisayarım kapanıyordu açılırken güç veriyor gibi oluyordu açılmıyordu. Çok bilgim yoktu ancak baya bir araştırdıktan sonra çok yüksek ihtimalle güç kaynağı kaynaklı olduğunu okudum. Riske girip direkt bir güç kaynağı aldım ve sorunum çözüldü ancak tam bugün bir video izledim ve benimle aynı sorunu yaşayan birisinde sorun anakarttaymış. Ama benim anakart ışığımda bir sorun olmadığı için emindim aslında. Bence çok yüksek ihtimal ile sorun güç kaynağında yükte gerekli bileşeni besleyemiyor gibi sezdim. Ama arkadaşın dediği gibi başka bir psu ile deneme şansın var ise işin garanti olur.

edit: Bu arada anakart ışığında bir sıkıntı yok ise çok yüksek ihtimal ile psu kaynaklıdır. Tabi sıcaklık değerlerini ve ram yuvalarından emin isen.

Hocam öncelikle bir sıcaklık değerlerine bak herhangi bir sıkıntı yok ise PSU ve anakart olmak üzere bu ikisinden şüphelen. Benim yükte bilgisayarım kapanıyordu açılırken güç veriyor gibi oluyordu açılmıyordu. Çok bilgim yoktu ancak baya bir araştırdıktan sonra çok yüksek ihtimalle güç kaynağı kaynaklı olduğunu okudum. Riske girip direkt bir güç kaynağı aldım ve sorunum çözüldü ancak tam bugün bir video izledim ve benimle aynı sorunu yaşayan birisinde sorun anakarttaymış. Ama benim anakart ışığımda bir sorun olmadığı için emindim aslında. Bence çok yüksek ihtimal ile sorun güç kaynağında yükte gerekli bileşeni besleyemiyor gibi sezdim. Ama arkadaşın dediği gibi başak bir PSU ile deneme şansın var ise işin garanti olur.

edit: Bu arada anakart ışığında bir sıkıntı yok ise çok yüksek ihtimal ile PSU kaynaklıdır. Tabi sıcaklık değerlerini ve ram yuvalarından emin isen.
Zaten PSU sertifakasız olduğu için değiştirmek istiyordum.Yeni bir PSU alıp onu takacağım sanırım.Sorun çözülmezse anakartı garantiye yollamayi düşünüyorum.

Zaten PSU sertifakasız olduğu için değiştirmek istiyordum.Yeni bir PSU alıp onu takacağım sanırım.Sorun çözülmezse anakartı garantiye yollamayi düşünüyorum.
En iyisi öyle olur sanırım. Kaliteli bir psu gerekli bende tam bilgi sahibi değildim ancak araştırınca en önemli parça olduğunu anladım. Frisby tepe noktası 300watt olan bir güç kaynağım vardı şimdi fsp aldım şükür. Sizde bilgisayarınızın ihtiyacını karşılayacak hatta ilerde yükseltmeyi düşünür iseniz bunu göz önünde bulundurarak kaliteli bir marka psu edinmeniz çok güzel olur. Bu arada kesinlikle cuma günleri olan incehesap gaming gecesi indirimlerinden yararlanın. 2-3 tane çok güzel psular indirime giriyor.

PSU Marka/Model?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,354
Üyeler
189,834
Son üye
Getlucky
Geri