Neler Yeni

PUBG DÜŞÜK AYARLAR DÜŞÜK FPS PROBLEMİ

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berat Atlas
alt r ile gpu kullanım oranını takip edin bakalım hocam durum ne olacak.
hocam gpu 70 görüyor en fazla cpu 60, genel olarak da gpu ve cpu kullanımları orta yüksek ayarlara aldığımda 55 65 arası

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
hocam gpu 70 görüyor en fazla cpu 60, genel olarak da gpu ve cpu kullanımları orta yüksek ayarlara aldığımda 55 65 arası
Hocam işte bu yüzden düşük fps alıyorsunuz ekran kartı tam performans vermiyor. Güç seçeneklerinde seçili olan nedir onu söyleyebilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berat Atlas
Hocam işte bu yüzden düşük fps alıyorsunuz ekran kartı tam performans vermiyor. Güç seçeneklerinde seçili olan nedir onu söyleyebilir misiniz?
yüksek performans seçili hocam ama pubg işlemci odaklı bir oyun zaten gpu'ya yüklenmesi saçma olur.

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
yüksek performans seçili hocam ama pubg işlemci odaklı bir oyun zaten gpu'ya yüklenmesi saçma olur.
Hocam pubg istediği kadar işlemci odaklı olsun ekran kartınız yinede kaliteli görüntü oluşturmak için 95-100 arası çalışır. Arkadaşınızda bi baksın kullanım oranlarına eğer onunkide 70 civarlarındaysa ekran kartında sorun yok demektir ama zannetmiyorum. Ayrıca alt r ile ekran kartı kaç watt çekiyor onuda kontrol edin ekleyin göstergeye ben 1660ti ile oyunlarda 120w görüyorum max. Ekran kartımın tdp değeri 120 zaten. sizde bu değerleri bir kontrol edin.

Bünyamina

80+ Platinum
Çok düşükte oynuyordur. Bende şu an test edeyim dedim vikendi de yer yer 200fps leri alıyorum.
İşlem ölçeğim 120 diğer ayarlar çok düşük. Sistemim 5600X RX7600 32GB .
Düşük ayarlarda oynamakta harbiden çok kötüymüş. FPS çok almak yerine 80-120fps arası yüksek/ultra ayarlarda oynamak daha eğlenceli.

Son düzenleme:

omerkursunn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Ömer Kurşun
Arkadaşımla PUBG Duo oynuyoruz. İkimiz de aynı ekipmanlara sahibiz hemen hemen. Ryzen 5 5600 + 4060 + 32 GB ram var. Afterburner ile de kontrol ettim. Fazla kullanım ısınma veya darboğaz gibi durumlar söz konusu değil. Diğer bütün oyunlarda yüksek fps alıyorum yüksek ayarlarda bile. Ancak PUBG'de sanhok mapinde özellikle 80 fpsyi geçmiyor düşük ayarlarda. Yazılımlar güncel driverlar güncel. SORUN NEDİR?
Gameloop ayarlara gel ordan görüntü kalitesini 2k yap bak çözünürlük demiyorum 1080p olarak kalsın ama görüntü kalitesi 2k seç
Directx seç
Düsük-akıcı ve 90 FPS seç birde böyle dene çünkü ben şuan böyle oluyorum hem görüntü çok kaliteli oldu hemde aşırı akıcı oldu kaymak gibi

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Gameloop ayarlara gel ordan görüntü kalitesini 2k yap bak çözünürlük demiyorum 1080p olarak kalsın ama görüntü kalitesi 2k seç
Directx seç
Düsük-akıcı ve 90 FPS seç birde böyle dene çünkü ben şuan böyle oluyorum hem görüntü çok kaliteli oldu hemde aşırı akıcı oldu kaymak gibi
Bence mobil pubgden bahsetmiyor arkadaş max 90 sınır olan oyunda arkadaşı 200lerde alıyormuş.

omerkursunn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Ömer Kurşun
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
ÖMER FARUK TENK
Arkadaşın dediği gibi yeni güncellemeden sonra SANHOK mapında optimizasyon sorunu var 4080super de de kasma ve donma oluyor ben 3070 kullanıyorum diğer maplerde daha yüksek alıyorum ekran kartından kaynaklı bir sorun değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berat Atlas
Arkadaşın dediği gibi yeni güncellemeden sonra SANHOK mapında optimizasyon sorunu var 4080super de de kasma ve donma oluyor ben 3070 kullanıyorum diğer maplerde daha yüksek alıyorum ekran kartından kaynaklı bir sorun değil
ama sorun şurda genel olarak oyunda o kadar fark var zaten sanhok en kötüsü diye belirrtim. Diğer maplerde de arkadaşım 250 alıyorsa ben 100 alıyorum mesela

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
ÖMER FARUK TENK
ozmn ekran kartınız oyunda iken kaç watt tüketim yapıyor herhangi psu arızazsı olabilir 1080ti de öyle bir sorun yaşamıştım

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
ama sorun şurda genel olarak oyunda o kadar fark var zaten sanhok en kötüsü diye belirrtim. Diğer maplerde de arkadaşım 250 alıyorsa ben 100 alıyorum mesela
Hocam diğer oyunlarda arkadaşınıza göre fps değerleri arasında ne kadar fark var bunu bi ölçebilir misiniz? Siz farketmeseniz bile belki sizden daha yüksek değerler alıyordur . Bunu netleştirelim eğer bu şekilde ise ya kartta sorun var yada psuda yeteri güç vermiyor ikinizinde sistem özelliklerini tam olarak belirtebilir misin ayrıca.

Top Bottom