r5 3500x soğutma gerekliimidir?

Schämell

80+
Reaksiyon skoru
198
arkadaşlar bazı forumlarda gördüm de r5 3500x işlemci bazılarında 90 95 dereceleri görmüş bu işlemciyi alırken artı bir de yanında soğutma felan da mı almak gerek bende bu işlemciyi almayı düşüünüyorumda ekran kartı için felan da lazımmı böle bişey ?

Gerek yok sadece oyun oynayacaksanız gerek yok.

Bence bir kule tipi soğutma alıp işinizi garantiye alın. Stok soğutucular soğutma anlamında çok yetersiz kalıyor. Özellikle böyle bir güçlü işlemciye karşı.

Bende de 3500X var, bi' tanemle 94 gördük. Soğutucu kullanmıyorum, CBP kapattım. Isılar düştü.

arkadaşlar bazı forumlarda gördüm de r5 3500x işlemci bazılarında 90 95 dereceleri görmüş bu işlemciyi alırken artı bir de yanında soğutma felan da mı almak gerek bende bu işlemciyi almayı düşüünüyorumda ekran kartı için felan da lazımmı böle bişey ?
Gerek yok çok fazla sıcaklık olursa undervolt yaparak düşürebilirsin ya da CBP kapatırsan da sıcaklık düşer ama performans da düşer.

Bence bir kule tipi soğutma alıp işinizi garantiye alın. Stok soğutucular soğutma anlamında çok yetersiz kalıyor. Özellikle böyle bir güçlü işlemciye karşı.
ryzen 7 fanı kullansak peki bu işlemcide ?

Gerek yok çok fazla sıcaklık olursa undervolt yaparak düşürebilirsin ya da CBP kapatırsan da sıcaklık düşer ama performans da düşer.
imzanda pc ni gördüm de senin de galiba 3500x var arkadaşın yaşadığı bir problem yaşadın mı yani oyunlarda ortalama kaç sıcaklığında geziyor

imzanda PC ni gördüm de senin de galiba 3500x var arkadaşın yaşadığı bir problem yaşadın mı yani oyunlarda ortalama kaç sıcaklığında geziyor
Bende wraith prism soğutucu olduğu için cevap yazmadım ama benim oyunlarda 65 derece civarında geziniyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,016
Üyeler
184,095
Son üye
parsinho
Geri