uğraşıyoruz tek tek deniyoruz önce işlemciyi denedik şimdi ekran kartını denedik ikisi de normal çıktı şimdi bir başka programda deneyeceğiz çözülürse atarım çözümünü buraya
Arkadaşlar sıkıntı ne ekran kartında ne de işlemcide anakart da bir problem olmadığını gördük galiba bir tek valo da var silip yükleyeceğim tekrardan eğer yine aynı problem sürmeye devam ederse yazarım buraya
sıvı soğutma varmi işlemci 4.96 galiba pek emin değilim o ghzler de çalışıyordu 4k ultra 60fps alırken bir iki saniyelik ghzsi düşüp fps de düşüyordu durum sende de aynı mi
Çözdüm arkadaşlar
yapmış olduğumuz şeyleri adım adım anlatıyorum
ilk önce bios pilini söküp taktım sonra xmpl açtım pc açtım
ilk işlemcinin anakartın ekran kartınının dercelerine baktık normaldi bir şey hariç o da 12 v olması gerkirken 10 v tu o da asus wmı yabakarsanız+12 voltage göreceksiniz bakarsanız+12 voltage göreceksiniz
ikinci olarak işlemciyi ve ekran kartını tek tek denedik fps durumlarını sona dayayarak ryzen masterı indirdim cpu-z den Benc kısmına girerek oradan Bench cpu yaptık herhangi bir sıkıntı yoktu ekran kartını 3dmarktan test ettik ondan bir sıkıntı yoktu işlemcide ve ekran kartında bir problem yok ikisi de normal sonra oyunu silip tekrardan yükledim aynı sıkıntıyı yine yaşadım aynı olay PUBG PC vardı cok düşük fps 50 60 fps oynuyordum oyunu en son hiç bir şey yapmadım mavi ekran yedim oradan pili çıkardım denedim yine mavi ekran yedim sürekli olarak 2-3 kere farklı çözümler denedim ssd kablolarını çıkartıp taktım bazen bu sıkıntıyı yaşıyordum öyle yapınca düzeliyordu en son dedim ki bu böyle olmayacak windowsu tekrardan yükle diye bir şey var gelişmiş seçeneklerde mavi ekran yedimiz yerde ona tıkladım pc dosyarı hariç hepsini sildi şimdi valoranta fps sıkıntım yok 300 400 fps arası alıyorum düzeldi şimdi msconfig yazarak çoklu çekirdeği açtım yeniden başlatıcam ve valoya tekrardan gireceğim eğer sıkıntı çıkarsa yazarım daha pubg de denemedim denerim ve sonuçları buraya yazarım Sizde böyle bir sıkıntı yaşadığınızda eğer hiç biri olmuyorsa çözümü tekrardan format atmak ben de atacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çoklu çekirdeği de açtım bir sıkıntı yok pubg indirip ona da bakacağım