R5 5500 mu yoksa r5 3600 mu pek bılgım yok

Luxer

80+
Reaksiyon skoru
14
dedıdııgm gıbı pek bılgım yok ıslemcıler hakkında ve elımde ekstradan r5 4600g de var aralarında ne gıbı farklar var yanıtlarsanız sevınırım

5500 ile 3600 arasındaki tek belirgin fark önbellek. 3600 alırsan fps oyunlarında daha iyi fpsler alırsın onun haricinde hangisi ucuzsa o alınabilir. ikiside sıfır alınmaz 2.el 3600 daha ucuza bulunabiliyor.

5500 ile 3600 arasındaki tek belirgin fark önbellek. 3600 alırsan fps oyunlarında daha iyi fpsler alırsın onun haricinde hangisi ucuzsa o alınabilir. ikiside sıfır alınmaz 2.el 3600 daha ucuza bulunabiliyor.
kanka pekı 4600g mı 3600 mu yanı sımdı tam bılemdıgım ıcın soruyorum 4 oldugu ıcın tahmınımce daha yuksektır herhalde

Birbirine çok yakın işlemciler hangisi ucuzsa ikinci elden alabalirsin.

kanka pekı 4600g mı 3600 mu yanı sımdı tam bılemdıgım ıcın soruyorum 4 oldugu ıcın tahmınımce daha yuksektır herhalde
4600g tam karşılığını bilmiyorum ytde kariılaştrma videolarına bakabilirsin ama 8mb önbelleği var 3600ün 36mb 4 katı. 3600 daha iyi diyebilirim ama arada ne kadar fark var bir şey diyemem. Karşılaştırma videolarına bak aşağı yukarı fikir edinirsin

4 olduğu için daha yüksektir diye bir kafadan düşünme çünkü her zaman öyle olmuyor ama 4600 elinizde varken bence değiştirmeye gerek yok

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905
Elindeki işlemciyi satıp 5600 almak daha mantıklı olabilir

Sayıyla alakası yok, sonunda G olanlar APU yani pc'nin çalışması için ekran kartı gerekmeyen işlemcilerdir ama performansları daha düşük olur iki işi aynı anda yaptıkları için

4 olduğu için daha yüksektir diye bir kafadan düşünme çünkü her zaman öyle olmuyor ama 4600 elinizde varken bence değiştirmeye gerek yok
elımde apu sıstem var az once karsıma 3600 ıel ılgılı bı vıdeo cıktı sasırdım nasıl ıyı odlugununa oyuzden foruma da sorayım dedım saolun cevap ıocın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sayıyla alakası yok, sonunda G olanlar APU yani pc'nin çalışması için ekran kartı gerekmeyen işlemcilerdir ama performansları daha düşük olur iki işi aynı anda yaptıkları için
evet sıstemım apu bı sıstem pekı arada cok fark varmıdır ?

Elindeki işlemciyi satıp 5600 almak daha mantıklı olabilir
kaca ılana koyayım sence

R5 3600 PCİ Express 4,0 desteği ve yüksel önbelleği ile öne çıkıyor. B550 anakartınız varsa ve FPS oyunları oynuyorsanız R5 3600 alınmalı. R5 5500 ise daha güncel ve 3600'den daha az ısınıyor. 5500'e stok fan yeterli olurken 3600 ile stok fan pek mümkün değil. Hikayeli oyunlarda denk performanslar veriyorlar. Artık hangisinin avantajları sana uyuyorsa ona göre seçim yaparsın

elımde apu sıstem var az once karsıma 3600 ıel ılgılı bı vıdeo cıktı sasırdım nasıl ıyı odlugununa oyuzden foruma da sorayım dedım saolun cevap ıocın

evet sıstemım apu bı sıstem pekı arada cok fark varmıdır ?

kaca ılana koyayım sence
apu işlemcilerin genel piyasasını bilmiyorum hocam yanlış fiyat vermeyeyim.

R5 3600 PCİ Express 4,0 desteği ve yüksel önbelleği ile öne çıkıyor. B550 anakartınız varsa ve FPS oyunları oynuyorsanız R5 3600 alınmalı. R5 5500 ise daha güncel ve 3600'den daha az ısınıyor. 5500'e stok fan yeterli olurken 3600 ile stok fan pek mümkün değil. Hikayeli oyunlarda denk performanslar veriyorlar. Artık hangisinin avantajları sana uyuyorsa ona göre seçim yaparsın
cok saol hocam

apu işlemcilerin genel piyasasını bilmiyorum hocam yanlış fiyat vermeyeyim.
tesekkur ederım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,982
Üyeler
185,011
Son üye
Sleepyhead12957
Geri