Neler Yeni

Yardım R5 5600 stok kullanılır mi

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Sıvı soğutma ekranı bozuk diye kontrole gönderdim muhtemelen 2 3 hafta gelmez bu süreç içerisinde stok ile kullansam zarar verir miyim sizce
Knk ben 1 ay boyunca günde 4 saat 96-99 derecede işlemci ile oyun oynadım bişey olmadı ama tavsiye etmiyorum. Sen gelmişsin 2-3 hafta stokla kullancam diyon. Problem olmaz, yazdığım üsluptan dolayıda yanlış anlama biraz şakaya vurmak istedim art niyetim yok. (Bu sıcaklıkları nfs heat ve bf5 de alıyorum). Phantom Spirit kule tipi alıcam en kısa sürede.

Bünyamina

80+ Platinum
5600G'yi Stok fan ile kullanıyorum hocam, Çoğu oyunda 70 Derecede kullanıyorum , boşta iken 38-43'derecelerde geziyor , Web'de gezinmek v.s. 53 Derece'ye yakın sıcaklıklarda. Kahramanmaraş'ta yaşıyorum. Klima falan'da yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam Sıvı soğutma mı yoksa Kule tipi mi ?
Wraith prsim kule tipi fan mevcut.

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Yunus
Knk ben 1 ay boyunca günde 4 saat 96-99 derecede işlemci ile oyun oynadım bişey olmadı ama tavsiye etmiyorum. Sen gelmişsin 2-3 hafta stokla kullancam diyon. Problem olmaz, yazdığım üsluptan dolayıda yanlış anlama biraz şakaya vurmak istedim art niyetim yok. (Bu sıcaklıkları nfs heat ve bf5 de alıyorum). Phantom Spirit kule tipi alıcam en kısa sürede.
95 99 hiç unutmuyorum 104 derecede laptopda oynuyordum

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
884
İsim
Ahmet Yıldırım
Dostum ekran kartı tutucu almalısın.

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Yunus

florensa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Can Can
Performans düşüşü olması için 95 derece civarını geçmesi gerekir. Yanlış bilgi vermeyelim.
Ne kadar da ısınsa bu sıcaklığı görmez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayar yapmış olmalısınız. Stok şekilde kullandığınızda böyle bir şey olmaması gerekiyor.
Performans düşüşü için 95 dereceyi geçmesi gerekmiyor. İşlemci bende var, yük bindiren oyunlarda 95 dereceye ulaşıp anakartımdaki ayardan dolayı kendini kapatıyordu.

Bünyamina

80+ Platinum
Performans düşüşü için 95 dereceyi geçmesi gerekmiyor. İşlemci bende var, yük bindiren oyunlarda 95 dereceye ulaşıp anakartımdaki ayardan dolayı kendini kapatıyordu.
Ben burada 95 derece civarını geçtiğinde hızı düşürmesinden bahsediyorum yanlış bilgi değil. Bunu deneyimledim. Ufak bir google araması yaparak sende bulabilirsin. Senin anakartının ayarı öyle ya da sen o sıcaklığı ayarladın diye o ayar herkes de öyle değil. Ben genelden bahsediyorum. Bu dediklerim masaüstü işlemciler için geçerlidir.

florensa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Can Can
Ben burada 95 derece civarını geçtiğinde hızı düşürmesinden bahsediyorum yanlış bilgi değil. Bunu deneyimledim. Ufak bir google araması yaparak sende bulabilirsin. Senin anakartının ayarı öyle ya da sen o sıcaklığı ayarladın diye o ayar herkes de öyle değil. Ben genelden bahsediyorum. Bu dediklerim masaüstü işlemciler için geçerlidir.
95 dereceyi geçmeden de performansı düşer.

Keyfen

80+ Bronze
ben stok fan kullanırken ghz boost ları kapatmıştım sabit 3.5 le çalıştırıyordum 75 dereceyi geçmiyordu. şuan ryzen son çıkan serisinin stok fanını aldım onu kullanıyorum kışın 70 dereceyi geçmiyordu ama şuan sıcaktan oyunlar 80 dereceyi vurdugu gibi ghz kısmaya başladı ( yeni fan da ghz boost açık 4.1 lerde geziyor genellde.

Bünyamina

80+ Platinum
95 dereceyi geçmeden de performansı düşer.
ben stok fan kullanırken ghz boost ları kapatmıştım sabit 3.5 le çalıştırıyordum 75 dereceyi geçmiyordu. şuan ryzen son çıkan serisinin stok fanını aldım onu kullanıyorum kışın 70 dereceyi geçmiyordu ama şuan sıcaktan oyunlar 80 dereceyi vurdugu gibi ghz kısmaya başladı ( yeni fan da ghz boost açık 4.1 lerde geziyor genellde.
Doğrudur. Bende sizin anlattığınız gibi değil. Arkadaşlarımda da böyle değil. Nete de bakınca böyle bir sonuç almıyorum. Siz ayar yapmışsınız ondan böyledir. Yapmadıysanız da stok şekilde sıcaklık ayarı açıktır.

Son düzenleme:
Top Bottom