Yardım R5 5600 upgrade önerisi

tahayusuf

80+
Reaksiyon skoru
30
Bütçe
6
B450 prime mk2 anakart kullanıyorum ryzen 5 5600 ile işlemciyi yüksektmeyi düşünüyorum sizce ne almalıyım

Yani bütçene 5600 falan alınıyor. AM4 X3D'ler pahalı, belki bu bellek zamlarından sonra AMD tekrar AM4 üretirse X3D'ler ucuzlar ve o zaman alınabilir. Şu an işlemciyi yükseltebileceğin mantıklı bir seçenek yok.

Ben anakartı değiştirmeni önerebilirim. DDR4'de uzun süre kalacaksan daha dolu bir anakart mantıklı olacaktır. İleride X3D'lere bütçe çıkarsa bu anakartın soğutmaları yetersiz kalır.

Hocam o bütçeye upgrade gereksiz kalır. Daha iyi bir işlemciye geçmeye kalksanız anakart değiştirmek zorundasınız. Toplam 15'e falan patlar size. Bende de aynı kart ve işlemci var gayet yeterli bence. Hala bazı hazır sistemlerde ekran kartını yüksek tutabilmek için 5600 kullanılıyor. Performansı gayet yeterli bence. Onun yerine iyi bir kule tipi soğutucu alıp overclock yapmayı deneyin. Ben 4.6 GHz sabit kullanıyorum şu an.

Hocam o bütçeye upgrade gereksiz kalır. Daha iyi bir işlemciye geçmeye kalksanız anakart değiştirmek zorundasınız. Toplam 15'e falan patlar size. Bende de aynı kart ve işlemci var gayet yeterli bence. Hala bazı hazır sistemlerde ekran kartını yüksek tutabilmek için 5600 kullanılıyor. Performansı gayet yeterli bence. Onun yerine iyi bir kule tipi soğutucu alıp overclock yapmayı deneyin. Ben 4.6 GHz sabit kullanıyorum şu an.
Thermaltake ne dersiniz hocam

Thermaltake ne dersiniz hocam
7 aydır Assassin X 120 Refined SE PLUS kullanıyorum, memnunum. Aşırı bir ses yapmıyor ama biraz büyük olduğu için montajı zordu. Ramleri, ekran kartını ve bazı kabloları söküp takmak zorunda kaldım. Daha küçük soğutucular daha kolay takılıyo. Ramler ile neredeyse değiyor gibi çok çok ufak boşluk var. Alttaki ekran kartıyla da az boşluk var ama bir sıkıntı yaşamadım.

Bütçe?

Fan için 1-1.5 arası hocam bütce
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7 aydır Assassin X 120 Refined SE PLUS kullanıyorum, memnunum. Aşırı bir ses yapmıyor ama biraz büyük olduğu için montajı zordu. Ramleri, ekran kartını ve bazı kabloları söküp takmak zorunda kaldım. Daha küçük soğutucular daha kolay takılıyo. Ramler ile neredeyse değiyor gibi çok çok ufak boşluk var. Alttaki ekran kartıyla da az boşluk var ama bir sıkıntı yaşamadı

7 aydır Assassin X 120 Refined SE PLUS kullanıyorum, memnunum. Aşırı bir ses yapmıyor ama biraz büyük olduğu için montajı zordu. Ramleri, ekran kartını ve bazı kabloları söküp takmak zorunda kaldım. Daha küçük soğutucular daha kolay takılıyo. Ramler ile neredeyse değiyor gibi çok çok ufak boşluk var. Alttaki ekran kartıyla da az boşluk var ama bir sıkıntı yaşamadım.
Benim kasa biraz küçük msi mag forge m100r önceden dark x123 hava soğutma vardı zor oluyodu ama oluyordu onu başkasına verdim şuan voltaj düşürüp stok ile idare ediyorum thermallight ve deepcool arasında kaldım bütcem 1-1.5 arası

Geri