R5 5600x e anakart tavsiyesi

Demek istemezdim ama sen yerime demiş oldun zaten 😈
Güzelliklere bak ya, Aorus Master yıkılıyor bu arada. :kedi:
Fiyatlar bu şekilde olmaz inşallah!
Screenshot_1.png

Ekler

• ASUS-ROG-STRIX-Z690-real-1.jpg
    ASUS-ROG-STRIX-Z690-real-1.jpg
    262.2 KB · Hit: 55
  • ASUS-ROG-STRIX-Z690-1.jpg
    ASUS-ROG-STRIX-Z690-1.jpg
    287.8 KB · Hit: 47
  • Gigabyte-Z690-AORUS-MASTER-1.jpg
    Gigabyte-Z690-AORUS-MASTER-1.jpg
    783.2 KB · Hit: 54
Son düzenleme:
Auros master aynen efso gözüküyor. Fiyat konusuna giremiyorum. Sabah sabah sinir katsayım yükselmesin.

B550 Master çılgın bir şey de 5950x veya 5900x gibi işlemci yoksa gerek yok bence. B550 AORUS PRO lar mesela güzelde ülkemize bir AX modelini getirmiyor GIGABYTE Türkiye :(
MSI MAG X570S Tomahawk Max WiFi alabilirsin B550 Master yerine yeni bir anakart hem de yeni özelliklerle geldi ama B550 Master dan VRM yapısı olarak biraz gerisinde ama çok değil minik. Ben sizin yerinizde olsam garantiye gönderirim eğer para iadesi yapılırsa gider işlemciyi de satar, 20 gün sonrada intel 12000 serisi çıkıyor 12600K alır, anakart da Z690-A veya F serisi alır geçerdim zaten DDR4 RAM modülleri de sanırım takabilecekmişiz hem performans hem de yeni özelliklere sahip olursun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@AsilLord Garip
bak mesela bazı kişiler bu nedenden şikayetçi idi ben almadım bu yüzden o anakartı hatta gözümle şahit olmuştum chipset heatsink tam değmediğine bak mesela resimdeki gibi.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hiç intel kullanmadım ki hocam hep amd kullandım bu zamana kadar nasıl olur bilmiyorum intel deneyimim üzer mi üzmez mi ayrıca sürekli anakart ve işlemci güncelleyen bir firmadan da nedense işlemci almak istemiyorum hocam
Birde bu yeni inteller ddr5 ile mi gelicekler ddr4 ram modülleri takabilicekmişiz dediniz

Hiç intel kullanmadım ki hocam hep amd kullandım bu zamana kadar nasıl olur bilmiyorum intel deneyimim üzer mi üzmez mi ayrıca sürekli anakart ve işlemci güncelleyen bir firmadan da nedense işlemci almak istemiyorum hocam
Birde bu yeni inteller ddr5 ile mi gelicekler ddr4 ram modülleri takabilicekmişiz dediniz
3 nesil boyunca LGA1700 soket değişmeyecek bu da oluyor ki anakart değiştirmeden update yaparak yoluna devam edebileceğiz yönde fakat intel firmasına fazla güvenilmiyor soket tarafında lansmanda anlatırlar bunu büyük ihtimalle update ile kullanabileceksiniz zorunlu değil illa anakart değiştirmeniz filan derlerse çok güzel. DDR4 takabileceğiz diye duymuştum ne kadar doğru henüz bilmiyorum 28 ekim de lansmanı var, intel bende hiç kullanmadım hep amd kullandım fakat intel %19 luk IPC artışı ile geliyor bu sefer bu zaten direk etki etmiş cpu-z bench de 800 single core - 9423 multi core performansı almış 12700K da az bir performans değil canavar gibi yaramış 10nm düşmesi, umarım aşırı pahalı çıkmaz amd den daha iyi oyun performansı sunuyorum diye 20-25$ pahalı sunsun önceki serisine göre ben okeyim ama 50-100$ koyacaksa her modeli için hayatta girişilmez bakalım bekliyorum lansman tarihini, zaten black friday de yaklaşıyor.

Screenshot_1.png

Fiyat/Kalite bazında B550 Tomahawk çok iyidir.

Merhaba arkadaşlar ASUS ROG Strix B550-F Wıfı anakartım var ve yaşadığım Bluetooth sorunundan dolayı garantilik oldu Asus ile görüştüm ve hiç çözüm odaklı değiller ben durumun garantilik olduğuna eminim ama kendileri illa bana şunları yapın gibisinden öneride bulunuyorlar halbuki hepsini önceden yapmıştım neyse asıl konuya döneceğim, biliyorum teknoloji şans işi ama beni üzmeyecek anakart arıyorum kaliteli tavsiyeleriniz nelerdir
@somoncum hocam bu konuda bilginiz var mı forumda çevrimiçi çok bir üye yok sanırım sonuçta saat geç oldu
B550 Tomahawk

Wifi özellikli bir anakart almayı istiyorum hocam ama

B550 Gaming Edge Wifi veya Tomahawk al, B550 E-F Soğutma olarak onlardan daha kötü ve PCB Layerleri kötü.
@RevDeisDou
Gaming carbon nasıl hocam ayrıca msi da sorun yaşama ihtimalim yüzde kaçtır sizce
Tabi biliyorum teknoloji şans işi ama hangi firmanın yaptığı ürünlerin arıza verme oranı düşük oluyor

Fiyat/Kalite bazında B550 Tomahawk çok iyidir.

Wıfı özelliği yok hocam wıfı özellikli anakart arıyorumda

3 nesil boyunca LGA1700 soket değişmeyecek bu da oluyor ki anakart değiştirmeden update yaparak yoluna devam edebileceğiz yönde fakat intel firmasına fazla güvenilmiyor soket tarafında lansmanda anlatırlar bunu büyük ihtimalle update ile kullanabileceksiniz zorunlu değil illa anakart değiştirmeniz filan derlerse çok güzel. DDR4 takabileceğiz diye duymuştum ne kadar doğru henüz bilmiyorum 28 ekim de lansmanı var, intel bende hiç kullanmadım hep amd kullandım fakat intel %19 luk IPC artışı ile geliyor bu sefer bu zaten direk etki etmiş cpu-z bench de 800 single core - 9423 multi core performansı almış 12700K da az bir performans değil canavar gibi yaramış 10nm düşmesi, umarım aşırı pahalı çıkmaz amd den daha iyi oyun performansı sunuyorum diye 20-25$ pahalı sunsun önceki serisine göre ben okeyim ama 50-100$ koyacaksa her modeli için hayatta girişilmez bakalım bekliyorum lansman tarihini, zaten black friday de yaklaşıyor.

Alıntıyı görüntüle
5600x ile performans farkı nasıl olur sizce hocam 12600k nın

@cfranko

Gaming carbon wifi yi kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım ama 5600x için biraz lükse kaçıyor

B550 Gaming Edge Wifi veya Tomahawk al, B550 E-F Soğutma olarak onlardan daha kötü ve PCB Layerleri kötü.
@RevDeisDou
B550-E anakart, Edge Wifi ve tomahawk dan iyi bu arada overclock da daha çok kendini belli etmeye başlıyor. B550-F serisi Gaming Edge Wifi la eşdeğer bence.

Screenshot_2.png

B550-E anakart, Edge Wifi ve tomahawk dan iyi bu arada overclock da daha çok kendini belli etmeye başlıyor. B550-F serisi Gaming Edge Wifi la eşdeğer bence.
@deadfellow ve @RevDeisDou öyle demedi, PCB Layerlari gayet kötü bir anakart.
3950X O.C da 1C ile öne geçmiş, yazılım olarak iyi o kadar farka değmez diğer testlerin hepsinde MSI B550 Gaming edge ve tomahawk daha iyi.

@deadfellow ve @RevDeisDou öyle demedi, PCB Layerlari gayet kötü bir anakart.
3950X O.C da 1C ile öne geçmiş, yazılım olarak iyi o kadar farka değmez diğer testlerin hepsinde MSI B550 Gaming edge ve tomahawk daha iyi.
Valla ben overclocklu bir şekilde kullandığım için o farkı hissediyorum stock bıraktığım zaman işlemciyi anakart vrmler 59 dereceleri görüyor fakat overclock yaptığımda bu derece 54 kadar düşüyor tam tersi olması gerektiği yerde :D o yüzden iyi beni mutlu ediyor he ama o arka bölüme type-c ses çıkışı koyacaklarına bir optik ses girişi koysalardı diyorum her zaman! Aman çokta önemli değil değiştireceğim zaten artık am4 serisi bitti, intel 12000 yada Ryzen 6000 serisini bekleyeceğim.

Geri