Neler Yeni

R7 9700X Yük altında 95 dereceye kitliyor

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
787
İsim
ahmet

EREN PC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
EREN
Sitres testinde 95c normar oyunlarda kaç derece 130 çekiyo sonuçta

Keyfen

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle
ekran kartı ısısıyla bir problem yok ondan fanları çalışmıyor otomatikte kasa ve işlemci fanları max derece elim de bu soğutucu da var ama bir şey değişmiyor
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer sıkıntı olur diyorsanız hiç 105 açmadan yeni fan gelene kadar böyle devam edeyim . 1000 tl civarına önerebileceğiniz bir şey var mı?
ekran kartı ısısıyla problem yok fan açmıyor yazmışsın ama konu başlığında tam tersi değilmi tam anlayamadım, birde işlemci sıcaklıklarını ve dediğim rpm değerlerini ve % lerini verirsen belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
ek olarak gördüğüm eksik bilgiyle diyebileceğim üste 2 tane egzoz yapıştır minimum 2000 rpm lik girişede 1 tane daha fan ekle gene 2000 rpm minimum hava akışın biraz sıkıntılı gibi duruyor o kasada bir taraftan hava geliyor ama tahliye kısmı yok resmen tek fan yetmez tahliyeye bunları değiştirirsen biraz oynama olur 10-20 derece oynamasada ufak bişiler yapar bence. eski kasamda tahliye fanım 1500 dü 6000 rpm lik 9 cm fan bulmustum ciyak ciyak bağırıyodu ama kasayı acaypi rahatlatmıştı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Arda
ekran kartı ısısıyla problem yok fan açmıyor yazmışsın ama konu başlığında tam tersi değilmi tam anlayamadım, birde işlemci sıcaklıklarını ve dediğim rpm değerlerini ve % lerini verirsen belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
ek olarak gördüğüm eksik bilgiyle diyebileceğim üste 2 tane egzoz yapıştır minimum 2000 rpm lik girişede 1 tane daha fan ekle gene 2000 rpm minimum hava akışın biraz sıkıntılı gibi duruyor o kasada bir taraftan hava geliyor ama tahliye kısmı yok resmen tek fan yetmez tahliyeye bunları değiştirirsen biraz oynama olur 10-20 derece oynamasada ufak bişiler yapar bence. eski kasamda tahliye fanım 1500 dü 6000 rpm lik 9 cm fan bulmustum ciyak ciyak bağırıyodu ama kasayı acaypi rahatlatmıştı.
Tekrar selam , r7 9700x yazdım ryzen işlemciden bahsettim. şimdi işlemci soğutucusu sipariş ettim bu yetmiyor sanırım. Dediğiniz gibi de kasa fanı sipariş edeceğim birazdan teşekkürler yardım için

Tekrar selam , r7 9700x yazdım ryzen işlemciden bahsettim. şimdi işlemci soğutucusu sipariş ettim bu yetmiyor sanırım. Dediğiniz gibi de kasa fanı sipariş edeceğim birazdan teşekkürler yardım için
Bu arada bu güne kadar 20 kasa topladıysam hepsine sürdüğüm termal macunun 3 katını sürdüm ve yaymadan direkt taktım çok ciddi derece ısı düştü

n11 den alma

iyzico ile paralopara ile ucuza getir
Tekrardan 130 w ayarlayacağım bakalım olay macunu az sürmemden dolayı mı . Nasıl olabilir anlamadım resmen koca şırıngayı boşalttım :D işlemcinin her yerine girmiştir muhtemelen Allahtan pinler altta da zarar görmez :D

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
787
İsim
ahmet
sakın öyle bir hata yapma 3 kat macun ne sen incecik süreceksin kaliteli bir soğutucu ile aldığın performans en max tır termal macununu noctua h1 al

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Arda
sakın öyle bir hata yapma 3 kat macun ne sen incecik süreceksin kaliteli bir soğutucu ile aldığın performans en max tır termal macununu noctua h1 al
Normalden fazla sürdüm ama ısı derecelerim epey düştü. Yeni soğutucu gelene kadar kalsa bir problem yaratabilir mi? Bu gün 10 defa sök tak yaptım uğraşasım gelmedi hiç :D

Sitres testinde 95c normar oyunlarda kaç derece 130 çekiyo sonuçta
85 dereceyi falan görüyor

EREN PC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
EREN
Normalden fazla sürdüm ama ısı derecelerim epey düştü. Yeni soğutucu gelene kadar kalsa bir problem yaratabilir mi? Bu gün 10 defa sök tak yaptım uğraşasım gelmedi hiç :D

85 dereceyi falan görüyor
o biraz fazlaymış uv yap istersen bende r23 te 91 görüyom ama oyunlarda 60 geçmiyo

misemise

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Mert Ketenoğlu
Merhaba cpu z üzerinden test yaptığımda 95 derece kitliyor normal mi? İşlemcim 130w civarı güç çekiyor ayrıca 2 adet kule tipi soğutma değiştirdim sıcaklık değişmedi
Hocam bende thermalright phantom spirit 120 var 90 dereceden yukarı çıkmıyor

misemise

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Mert Ketenoğlu
r7 9700x ile mi 90 derece alıyorsun . o soğutucu için çok değil mi yoksa normal mi anlayamadım
Stres testinde alıyorum ayrıca kim sürekli yük altında kullanıyor işlemciyi yani sıvı soğutma gereksiz hava soğutma yeterli o işlemciye oyunlarda 60 70 derece

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,667
Üyeler
172,712
Son üye
DrawnX
Top Bottom