R7 9800X3D undervolt sonucu

Ben sadece HWiNFO ve MSI Afterburner'dan bakarım şimdiye kadar hiç yanıltmadılar, o ikisinden takip etmeniz yeterli olacaktır. Sizin gördüğünüz farklılığın sebebi Afterburner PPT değerini verirken AMD yazılımı sadece CPU SoC güç tüketimini gösterdiğinden olabilir
Sıcaklık ve watt’ta hangisine bakmalıyım? Mesela eskiden OCCT’de 93 °C çıkıyordu, şimdi 84 °C’ye düştü. Ama LoL oynarken gösterdiği watt arttı ve ısı da arttı. Yani yaptığım undervolt işe yaramamış mı oluyor? Kafam karıştı. Amd de daha düşük değerler var.

Stres testi 93'ken 84'e düştüyse ve sistemde kararsızlık yoksa undervolt düzgün işlemiş hocam. Afterburner'ı ciddiye alın oyundaki watt ve sıcaklık değerleri için, arka planda HWiNFO da açık dursun arada kontrol edersiniz maksimum nerelere çıkmış diye bakmak için

Stres testi 93'ken 84'e düştüyse ve sistemde kararsızlık yoksa undervolt düzgün işlemiş hocam. Afterburner'ı ciddiye alın oyundaki watt ve sıcaklık değerleri için, arka planda HWiNFO da açık dursun arada kontrol edersiniz maksimum nerelere çıkmış diye bakmak için
5 dakikda böyle hocam
1772893915364.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5 10 Dakikada cyberpunk girip atıcam

1772894510439.webp

iyi mi? kötünmü yada cok kötümü çok mu iyi

Son düzenleme:
OC yapmadım, anakartta bulamadım. Expo’yu XMP1 açtım. Benim de şüphelerim var; RAM acaba 6400 MHz’de çalışıyor mu, çalışmıyor mu?

CPU-Z açıp SPD sekmesinden DRAM Manufacturer kısmına bakın hangi çip varsa ona göre manuel değerler girerek olması gereken hızda çalıştıralım

CPU-Z açıp SPD sekmesinden DRAM Manufacturer kısmına bakın hangi çip varsa ona göre manuel değerler girerek olması gereken hızda çalıştıralım
Biosta böyle gözüküyor bir yerde 6400 sol altta 4800 hangisinde calışıyor
1772895628615.webp

nasıl calışıyor hocam eksikmi

Ekler

• 1772895486078.webp
    1772895486078.webp
    461.8 KB · Hit: 6
Son düzenleme:
Biosta böyle gözüküyor bir yerde 6400 sol altta 4800 hangisinde calışıyor

RAM 6400 MHz çalışıyor ama XMP profili bu hızdayken 1/2 modda çalışacak şekilde ayarlanmış yani olması gerekenden biraz daha düşük performans alıyorsunuz hocam, dediğim yöntemle RAM'de hangi çip olduğunu öğrenip ona göre Reddit'te "AM5 RAM Timings" diye aratarak ideal zamanlama değerlerini girip performansı biraz daha artırabilirsiniz. Yerli kaynak isterseniz Nebi Akgün'ün kanalında da RAM OC videosu var

Edit: Sonradan eklemişsiniz Samsung çipliymiş, "Samsung Buildzoid AM5 RAM Timings" diye aratın ya da Nebi Akgün'ün kanalındaki videodan Samsung değerlerini manuel olarak girin optimum performansta kullanmış olursunuz RAM'leri

OCCT fazla overkill R23 multi test yapıp tekrar bakın.

Occt overkillse prime95 small fft ne oluyor? 😃

Occt olması gereken stresi yapıyor. Prime95 daha kabul edilebilir testtir algoritması occtden farklıdır. Ama kral yine prime95 değildir. Asıl kral y-cruncherdır

Cinebench r23ten skor alınıp performansa bakılır yapılan ayar performanslı mı olmuş olmamış mı diye. Stres testi değildir

Y-cruncherdan geçen işlemciye beton derim ben. Forumun %90’ı y-cruncher çalıştırmaya cesaret edemez. Sıcaklık değerlerini görünce anında alt + f4 atar. -30 all core baya baya silicon lottery gerektirir mümkün görmüyorum

35 dakika stres testi bi işlemci için hiçbir şeydir. Minimum 1.5 saat maksimum 4 saat. Yurtdışında 8 saat bırakıp 7. Saatte hata alıp tekrar işlemciyi ayarlayanlar var arkadaşlar. Hata, mavi ekran, donma = stabil değil. 2 2 daha 4. Bir kere emin olarak ayarla tam strese sok bir daha açılmayacak şekilde kapat o sayfayı 😎

Forumdaki amd kullanıcıları -30 all coreda

Sftv4 2 saat
Svt 2 saat
Bide cesareti varsa vt3 2 saat atsında error vermeden geçsin bakalım. Onun işlemcisini ben 2 katı para verip alırım 👍

5 dakikda böyle hocam Alıntıyı görüntüle

5 10 Dakikada cyberpunk girip atıcam

Alıntıyı görüntüle
iyi mi? kötünmü yada cok kötümü çok mu iyi
9800x3d verileri gayet sağlam duruyor -30 co ve +200 boost ile sıcaklıklar yükte 70 dereceyi bile görmemiş 69 küsürde kalmış ki x3d serisi için bu değerler çok iyi soğutman fena iş çıkarmış frekanslara baktım 5.4 ghz üstüne çıkmışsın voltaj da 1.25v civarında dizginlenmiş yani performans artarken ısınma sorunu yaşamamışsın termal kısma falan da yememiş tertemiz duruyor ama yine de -30 her çekirdekte aynı stabiliteyi vermeyebilir düşük yükte falan sistem donuyor mu diye bir bak istersen bide corecycler ile bir tur test et kafan rahat olsun ama şu tablodaki sonuçlara göre hiçbir sıkıntı yok mis gibi olmuş eline sağlık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,809
Üyeler
189,729
Son üye
espadad
Geri