RAM'leri alırken sadece XMP değerlerine bakarak tercih ediyoruz fakat XMP değerlerinden yola çıkarak aldığımız RAM'lerin çipleri bizi yanıltabiliyor. RAM tercihi yaparken ürünlerin seri numarasına bakarak çipler hakkında yorum yapabiliriz. Konudaki bilgiler kesin değildir ve ürünlerde farklılık...
Kusura bakmayın başta dikkatli bakmamışım. Fotoğrafta belirtilene göre zaten bellekleriniz Samsung. Samsung bellekler en yüksek O.C performansını veren bellekler olarak biliyorum ve düşürebileceğinizi düşünüyorum.
Kusura bakmayın başta dikkatli bakmamışım. Fotoğrafta belirtilene göre zaten bellekleriniz Samsung. Samsung bellekler en yüksek O.C performansını veren bellekler olarak biliyorum ve düşürebileceğinizi düşünüyorum.
Bİlgisayar toplayacağım dönemde YouTube Donanım Arşivi kanalından Bellekler ile ilgili bir videoda Samsung bellekler ile daha yüksek MHz değerlerine O.C yapılabildiğini ve bu yüzden araştırıp Samsung çip kullanan bellekleri tercih etmemizi söylüyordu. Kesin olması açısından o videoyu bulup buraya atacağım.
Gördüğüm kadarıyla çipler 1-Die yani Micron markasının çipleri olarak gözüküyor. Micron ile Samsung arasında resmi bir bağ bulamasam da sonuçlar bunlar.
Öncelikle bu konuya bakmaz iseniz hiçbir şey anlamazsınız. Bu konudan önce bunu okuyun yoksa hiçbir şey anlayamazsınız. https://donanimarsivi.com/forum/konu/ram-ciplerinizi-oegrenin.185004/ Her C die aynı değildir veya Her b-die aynı değildir. Hynix C iyi bir çipken Samsung C başarı olarak onun...
K4....W den sonra gelen "?" okunmadığını gösteriyor.
Bazılarında da direk ihtimaller yer alıyor ve o soru işareti yerine [B/C/D] gibi yazabiliyor.
Bu gibi tam okunmayan SPD'lerde 2 ihtimal var.
1- (Varsa) Bellek seri numarasından (barkod)
2- Deneme yanılma.
Gördüğüm kadarıyla çipler 1-Die yani Micron markasının çipleri olarak gözüküyor. Micron ile Samsung arasında resmi bir bağ bulamasam da sonuçlar bunlar.
RAM'leri alırken sadece XMP değerlerine bakarak tercih ediyoruz fakat XMP değerlerinden yola çıkarak aldığımız RAM'lerin çipleri bizi yanıltabiliyor. RAM tercihi yaparken ürünlerin seri numarasına bakarak çipler hakkında yorum yapabiliriz. Konudaki bilgiler kesin değildir ve ürünlerde farklılık...