Ram fiyatları düşer mi?

Ğ Fedaisi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
331
Fiyatları görünce gözümden yaş geldi bune olm 1 ayda 2 kat zam yapmışlar yazıklar olsun varya bu ekominin içine eden bir diğer faktörde bu uyanık satıcılar vallahi yazıklar olsun be.
Şimdi dostlar sizlere sorum bu fiyatlar düşmez mi hiç?

Fiyatları görünce gözümden yaş geldi bune olm 1 ayda 2 kat zam yapmışlar yazıklar olsun varya bu ekominin içine eden bir diğer faktörde bu uyanık satıcılar vallahi yazıklar olsun be.
Şimdi dostlar sizlere sorum bu fiyatlar düşmez mi hiç?
Çok zor. yurt dışındada benzer zam var ve insanlar çıldırıyo. fiyat zammının bir çok sebebi olduğu söleniyor. ama benim tahminimce yeni çıkacak teknoloji olan Dimm2 ram teknolojinsinden dolayi ddr5leri boşlayip onlara yatırım yapıyolar. yine tahmin olduğundan net bişi yok.

Ai/mining/ekonomi patlıyor ama lafı satıcılar yiyor😀

Düşer mi daha da artar mı şahsen ben kestiremiyorum

Ai/mining/ekonomi patlıyor ama lafı satıcılar yiyor😀

Düşer mi daha da artar mı şahsen ben kestiremiyorum
Bu satıcılara edilen laf az bile hocam sırf bu olaydan diye sinirlenmiyoruz heralde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok zor. yurt dışındada benzer zam var ve insanlar çıldırıyo. fiyat zammının bir çok sebebi olduğu söleniyor. ama benim tahminimce yeni çıkacak teknoloji olan Dimm2 ram teknolojinsinden dolayi ddr5leri boşlayip onlara yatırım yapıyolar. yine tahmin olduğundan net bişi yok.
Hocam bu zam neden sadece ram özelinde?

Bu satıcılara edilen laf az bile hocam sırf bu olaydan diye sinirlenmiyoruz heralde.

Bu sefer olay satıcılar değil Yapay Zeka bütün dünya onun için uğraşıyor, Nvidia çine ekran kartı vermiyor diye adamlar kendi ekran kartını yapıyor.

Bu sefer olay satıcılar değil Yapay Zeka bütün dünya onun için uğraşıyor, Nvidia çine ekran kartı vermiyor diye adamlar kendi ekran kartını yapıyor.
Doğru suç satıcılarda değil, ne olduda birden böyle arttı gerçekten garip, dünya üzerinde bi kriz mi varki acaba?

Gene bir yok Çip krizi yok VRAM krizi ayağına bir 3-4 ay böyle gider diyenler var.

Benim sistemde de 16 GB DDR5 RAM var ben alırken 1999 TL idi bir 16 gb DAha alayım dedim 2799 TL idi o sıralar dedim az düşsün alırım şimdi baktım 4800 TL olmuş :) . Bir şey lazımsa beklememek lazım bu ülkede fiyatlar düşmüyor. Alabildiğini alacan paran varken.

6000 Mhz CL 30 RAM'in bu kadar uçması şaka gibi.

Doğru suç satıcılarda değil, ne olduda birden böyle arttı gerçekten garip, dünya üzerinde bi kriz mi varki acaba?

Olay şu kartın yaptığı işlemin değeri son 1 yılda %1000 arttı ve hala artıyor.

en az 6 ay ucuza ram olmaz ama fiyatlar ocaktan sonra dengelenebilir. Herhangi bir firma iyi bir kampanya yaparsa net alın
geçtiğimiz hafta 2x16 gb corsair rgb 5399 TL iken paylaştım 2 gün sonra 8399 oldu çünkü stok gelmiyor
global arz talep sıkıntısı var

4 ay falan böyle devam eder alan olmayınca eski fiyatlara döner, klasik bilgisayar piyasası acele etmeyin.

Hocam bu zam neden sadece ram özelinde?
sadece ramlerde değil. SSD lerdede yurt dışında fiyat artışı bulunmakta bizim türkiyede sanırsam çok görülmedi ama ilerde görülebilir. ama Ram fiyatlarının bu kadar uçmasının ben 2 sebebe bağlıyorum. ilk dediğim yeni yeni çıkan Kasalardaki Dimm2 (farklı bi isimde olabilir ben öle hatırlıyom) teknolojinin çıkması ve buna yatırım yapmaları. 2. sebepde yapay zeka araçlarında ramler çok kullanılıyor ve şirketler dolusuyla ram almak için sipariş veriyor. doğal olarak piyasadaki ramler azalıp talep artınca fiyatlar uçuyor.

fiyatlarının 2 kat uçması yalan yok akıl alcak durum değil. daha 3-4 ay önce pc topladım ve 32 gb gskill ramleri 6000 tl ye aldım. insanlara fiyatları iyi diye konu açtığımda gskill için bu kadar para verilmez deniliyodu. şimdi piyasada 10-12k altında gecikme değeri düşük gskill ram yok :D

3600 mhz ddr4 ile devam artık zaten 2026 yazında üst düzey bi hazır sisteme gecerim eger vergi gelmezse.
Birde hocam ben 9060 xt düşünüyorumda 5600 bu kartı besleyemez diyorlar, benim anlamadığım 3080 i hatta 3090 ı besler diyorlar ama 9060 xt'yi nasıl besleyemiyor bu işlemci?

4 ay falan böyle devam eder alan olmayınca eski fiyatlara döner, klasik bilgisayar piyasası acele etmeyin.
Bende öyle düşünüyorum anlık fiyat patlamasından sonra fiyatlar her türlü düşer panik alım yapmamak çok daha mantıklı.

3600 mhz ddr4 ile devam artık zaten 2026 yazında üst düzey bi hazır sisteme gecerim eger vergi gelmezse.
Birde hocam ben 9060 xt düşünüyorumda 5600 bu kartı besleyemez diyorlar, benim anlamadığım 3080 i hatta 3090 ı besler diyorlar ama 9060 xt'yi nasıl besleyemiyor bu işlemci?
neye dediğinize bağlı değişir. eğer 16gb 9060xt de gidip 1080p oynarsanız ondada darboğaz yapar 3080 veya 3090 dada. Çözünürlük arttıkça Gpu yükü artar darboğaz azalır. 7500f ile 4090 kombolayıp 4k oynabilirsiniz mesela ama 1080p oynarsanız darboğazdan acı çekersiniz. ama 2k çözünürlükte 5600 ile 9060xt çok bi sorun çıkarmaz. yinede artık ben 5600 gibi işlemcilerin eskidiğini ve hazır sistem alıncaksa 7500f alınması minumum olarak görüyorum bütçe aşırı kısıtlı değilse.

Geri