Ram fiyatları düşer mi?

3600 mhz ddr4 ile devam artık zaten 2026 yazında üst düzey bi hazır sisteme gecerim eger vergi gelmezse.
Birde hocam ben 9060 xt düşünüyorumda 5600 bu kartı besleyemez diyorlar, benim anlamadığım 3080 i hatta 3090 ı besler diyorlar ama 9060 xt'yi nasıl besleyemiyor bu işlemci?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende öyle düşünüyorum anlık fiyat patlamasından sonra fiyatlar her türlü düşer panik alım yapmamak çok daha mantıklı.
kesinlikle düşecek. bilgisayar piyasasında böyle dalgalanmalar sürekli oluyor.

neye dediğinize bağlı değişir. eğer 16gb 9060xt de gidip 1080p oynarsanız ondada darboğaz yapar 3080 veya 3090 dada. Çözünürlük arttıkça Gpu yükü artar darboğaz azalır. 7500f ile 4090 kombolayıp 4k oynabilirsiniz mesela ama 1080p oynarsanız darboğazdan acı çekersiniz. ama 2k çözünürlükte 5600 ile 9060xt çok bi sorun çıkarmaz. yinede artık ben 5600 gibi işlemcilerin eskidiğini ve hazır sistem alıncaksa 7500f alınması minumum olarak görüyorum bütçe aşırı kısıtlı değilse.
İşin kötüsü monitör 1080p, grafikleri artırsak idare etmez mi hocam?

sadece ramlerde değil. SSD lerdede yurt dışında fiyat artışı bulunmakta bizim türkiyede sanırsam çok görülmedi ama ilerde görülebilir. ama Ram fiyatlarının bu kadar uçmasının ben 2 sebebe bağlıyorum. ilk dediğim yeni yeni çıkan Kasalardaki Dimm2 (farklı bi isimde olabilir ben öle hatırlıyom) teknolojinin çıkması ve buna yatırım yapmaları. 2. sebepde yapay zeka araçlarında ramler çok kullanılıyor ve şirketler dolusuyla ram almak için sipariş veriyor. doğal olarak piyasadaki ramler azalıp talep artınca fiyatlar uçuyor.

fiyatlarının 2 kat uçması yalan yok akıl alcak durum değil. daha 3-4 ay önce pc topladım ve 32 gb gskill ramleri 6000 tl ye aldım. insanlara fiyatları iyi diye konu açtığımda gskill için bu kadar para verilmez deniliyodu. şimdi piyasada 10-12k altında gecikme değeri düşük gskill ram yok :D
7k 2x32gb RGB goodramlari olmadığıma pişmanım. 😀

İşin kötüsü monitör 1080p, grafikleri artırsak idare etmez mi hocam?
grafikleri arttırmak bi yere kadar idare edecektir hocam. eninde sonunda 1080p kullanacağınızdan ufakda olsa darboğaz olur. ama çok takmanıza gerek yok. 5600 ile 9060xt 16gb kartı 1080p kullanabilirsiniz. benim bilgisayarımda 9070xt ile 7800x3d var. pc toplarken elimde para kalmadı ve 2-3 ay boyunca 1080p ile oynamak zorunda kaldım.

kısa özet. sıkıntı olmaz yine oynarsınız. çünkü darboğaz öle aşırı absürd derecede olmicaktır ama yinede ileriye yönelik 2k monitör düşünrseniz sizin için ekstra iyi olur.

eğer alıacağınız ekran kartı 9060xt 8gb olursa 1080pde o kadar darboğaz olmicaktır. ama 16gb 9060xt almanız daha iyi olacaktır. piyasada 1080p de bile çoğu oyun 10gb vram tüketiyor.

7k 2x32gb RGB goodramlari olmadığıma pişmanım. 😀
benim üzüldüğüm Gskill royal alamamak oldu. ramleri aldığım zamanlarda bile pahalıydı. çok güzel elmas desenli ama yinede şuankindende memnunum.

eğer alıacağınız ekran kartı 9060xt 8gb olursa 1080pde o kadar darboğaz olmicaktır. ama 16gb 9060xt almanız daha iyi olacaktır. piyasada 1080p de bile çoğu oyun 10gb vram tüketiyor.

benim üzüldüğüm Gskill royal alamamak oldu. ramleri aldığım zamanlarda bile pahalıydı. çok güzel elmas desenli ama yinede şuankindende memnunum.
64gb Royal Rami, ben yaşadığım şehirde yanlış hatırlamıyorsam 8k yurtdışı ürün veren vardı.

Fiyatları görünce gözümden yaş geldi bune olm 1 ayda 2 kat zam yapmışlar yazıklar olsun varya bu ekominin içine eden bir diğer faktörde bu uyanık satıcılar vallahi yazıklar olsun be.
Şimdi dostlar sizlere sorum bu fiyatlar düşmez mi hiç?
Zamın asıl sebebi yurt dışı bütün ülkelerde zamlandı TR özel değil çip krizi var sanırım ondan dolayı böyle önümüzdeki 2-3 yıl düşeceğini sanmam.

64gb Royal Rami, ben yaşadığım şehirde yanlış hatırlamıyorsam 8k yurtdışı ürün veren vardı.
türkiyede zaten royal ram kalmamış sanırsam. biraz bakındım en ucuz 20-25k civarı gözüküyor. o fiyata ekran kartı falan alınıyo. yazıktır günahtır o kadar para. bi süre ramlerin alınmaması veya alınacaksada 2. el temiz alınması tercih edilmeli gibi geliyor.

Şu an pek düşecek gibi gözükmüyor. Bende yavaştan DDR5'e geçiş yapacaktım ama görünüşe göre bir süre daha DDR4'de takılacağım.

türkiyede zaten royal ram kalmamış sanırsam. biraz bakındım en ucuz 20-25k civarı gözüküyor. o fiyata ekran kartı falan alınıyo. yazıktır günahtır o kadar para. bi süre ramlerin alınmaması veya alınacaksada 2. el temiz alınması tercih edilmeli gibi geliyor.
2025 başında 32gb cl46 ölü, ofis crucial ramini 2k sıfır almıştım. Ram özel de olsa 20,25 nedir katiyen almam.

Zamın asıl sebebi yurt dışı bütün ülkelerde zamlandı TR özel değil çip krizi var sanırım ondan dolayı böyle önümüzdeki 2-3 yıl düşeceğini sanmam.
3-4 ay diyorlar ama bende kısa sürede düşeceğini düşünmüyorum 6-7k dan çekmedik zamanında şimdi 8999 tl ye patladı dahada artar muhtemelen

2025 başında 32gb cl46 ölü, ofis crucial ramini 2k sıfır almıştım. Ram özel de olsa 20,25 nedir katiyen almam.
aslında hala 6-7k ya ramler var 32gb fakat gecikme değerleri o kadar yüksekki. ucuz hazır sistem dışında alınması çok mantıksız ramler. 20-25k gibi fiyatlı ramleride eğer 5090 lı sistem dizmiyorsam asla almam. piyasada 20-25k ya 4060-5060 lı hazır sistemler satıldı ram fiyatları uçmadan önce :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,898
Üyeler
184,243
Son üye
mamiboo
Geri