Ram frekansı maksimum değerde çalışıyor mu?

Emroasty

80+
Reaksiyon skoru
176
Aşağıda ki CPU-Z Uygulamasından Memory kısmının ekran görüntüsü yeni aldığım kasada ramimin 3000mhzda çalışması gerekirken daha düşükte çalıştığını düşünüyorum eğer öyleyse bu frekansı nasıl arttırabilirim

Ekler

• Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    20.9 KB · Hit: 49
Dostum DRAM Frequency değerini 2 ile çarpıyorsun, çünkü kullandığın RAM DDR (Double Data Rate).
1500'e yuvarlayıp 2 ile çarptığında sonuç 3000 MHz, yani yanlış bir şey yok.
RAM'lerin Vengeance LPX mi bu arada?

Dostum DRAM Frequency değerini 2 ile çarpıyorsun, çünkü kullandığın RAM DDR (Double Data Rate).
1500'e yuvarlayıp 2 ile çarptığında sonuç 3000 MHz, yani yanlış bir şey yok.
RAM'lerin Vengeance LPX mi bu arada?
Hayır xpg gammix d10

Tüh, tutmamış :D.
Vengeance LPX'in de XMP gecikmeleri CL16-20-20-38 (ürün kodu cmk8gx4m1d3000c16) , Gammix D10'da da öyleymiş demek ki :D.
Corsair candır ayrıyeten bir şey daha sormak istiyorum ram yükseltmesi yaparken marka önemli mi

Corsair candır
Vengeance LPX'in düşük modelleri can değildir!
ayrıyeten bir şey daha sormak istiyorum ram yükseltmesi yaparken marka önemli mi
Dostum elindeki RAM'in çipi "X" model ise ve sen gidip "Z" model çipli RAM alırsan uyum sorunları yaşayabilirsin.
RAM'inin ürün koduna bak ve gidip aynısından bir tane daha al, aynısından al ki çip farkı olmasını en aza indirip uyum sorunlarını ortadan kaldırasın.
"En az" dedim evet, çünkü aynı ürün kodlu RAM alsan bile farklı çip gelme olasılığı var, bu işte en garanti yöntem kit olarak RAM almaktır, kit olarak alırsan çip farkı olmaz.

Vengeance LPX'in düşük modelleri can değildir!

Dostum elindeki RAM'in çipi "X" model ise ve sen gidip "Z" model çipli RAM alırsan uyum sorunları yaşayabilirsin.
RAM'inin ürün koduna bak ve gidip aynısından bir tane daha al, aynısından al ki çip farkı olmasını en aza indirip uyum sorunlarını ortadan kaldırasın.
"En az" dedim evet, çünkü aynı ürün kodlu RAM alsan bile farklı çip gelme olasılığı var, bu işte en garanti yöntem kit olarak RAM almaktır, kit olarak alırsan çip farkı olmaz.
Kasa 2.el olarak alındı 8 gb olarak geldi bende corsair vengeance lpx 3000mhz cl16 aynı değerlere sahip şey almak istiyordum da

Kasa 2.el olarak alındı 8 gb olarak geldi bende corsair vengeance lpx 3000mhz cl16 aynı değerlere sahip şey almak istiyordum da
İşte alma Corsair falan, RAM'inin ürün koduna bak, aynısından al, veya elindeki RAM'i satıp kit olarak bir RAM al.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,400
Üyeler
192,326
Son üye
Kemalcan07
Geri