Emroasty
80+
- Reaksiyon skoru
- 176
Hayır xpg gammix d10Dostum DRAM Frequency değerini 2 ile çarpıyorsun, çünkü kullandığın RAM DDR (Double Data Rate).
1500'e yuvarlayıp 2 ile çarptığında sonuç 3000 MHz, yani yanlış bir şey yok.
RAM'lerin Vengeance LPX mi bu arada?
Tüh, tutmamışHayır xpg gammix d10
Corsair candır ayrıyeten bir şey daha sormak istiyorum ram yükseltmesi yaparken marka önemli miTüh, tutmamış.
Vengeance LPX'in de XMP gecikmeleri CL16-20-20-38 (ürün kodu cmk8gx4m1d3000c16) , Gammix D10'da da öyleymiş demek ki.
Vengeance LPX'in düşük modelleri can değildir!Corsair candır
Dostum elindeki RAM'in çipi "X" model ise ve sen gidip "Z" model çipli RAM alırsan uyum sorunları yaşayabilirsin.ayrıyeten bir şey daha sormak istiyorum ram yükseltmesi yaparken marka önemli mi
Kasa 2.el olarak alındı 8 gb olarak geldi bende corsair vengeance lpx 3000mhz cl16 aynı değerlere sahip şey almak istiyordum daVengeance LPX'in düşük modelleri can değildir!
Dostum elindeki RAM'in çipi "X" model ise ve sen gidip "Z" model çipli RAM alırsan uyum sorunları yaşayabilirsin.
RAM'inin ürün koduna bak ve gidip aynısından bir tane daha al, aynısından al ki çip farkı olmasını en aza indirip uyum sorunlarını ortadan kaldırasın.
"En az" dedim evet, çünkü aynı ürün kodlu RAM alsan bile farklı çip gelme olasılığı var, bu işte en garanti yöntem kit olarak RAM almaktır, kit olarak alırsan çip farkı olmaz.
İşte alma Corsair falan, RAM'inin ürün koduna bak, aynısından al, veya elindeki RAM'i satıp kit olarak bir RAM al.Kasa 2.el olarak alındı 8 gb olarak geldi bende corsair vengeance lpx 3000mhz cl16 aynı değerlere sahip şey almak istiyordum da