Ram hızı artmaya çalışırken psu yandı

Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar merhaba 2 hafta önce anakartımın bios ayarlarından ram hızı mı 2133 MHz den 2666 ya çıkarmaya çalıştım , herşeyi kaydettikten sonra masaüstünde ram hızı mı kontrol ettiğimde 2727 gösteriyordu bir kaç dakika geçtikten sonra PC kapandı tekrar açmaya çalışırken güç kaynağı ateş attı çat etti direk güç kaynağını kapadım bilgisayarcıya götürdüğümde dğer parçalarda bi sıkıntı çıkmadığını gördüm (psu kalitesiz bir psu du) bu hafta sonu fsp hyper 80+ pro 650w siparişi verip montajı yaptıktan sonra ne yapmam lazım yardım eder misiniz .

geçmiş olsuın. yeni psu takmadan önce anakarttan bios bilini çıkar. 2dk sonra tak. bu şekilde ayarların default olur. Sonradan bios ekranına gelerek normal ayarlarına alırsın. OC yapmadan önce iyice araştır, anakartda yanmasın

Sağlamsa bios ayarı yapıp kullanmaya devam edebilirsiniz takmadan önce bios resetle pil çıkararak

Ramlere yapılan overclock yüzünden psu niye patlıyor anlamadım ? Ram yanmıyor anakart yanmıyor psu yanıyor :D bence psunun yanası varmış.

Ramlere yapılan overclock yüzünden psu niye patlıyor anlamadım ? Ram yanmıyor anakart yanmıyor psu yanıyor :D bence psunun yanası varmış.
Benim everest psu pc kapalıyken sata kablosunu çıkar tak yaptım ondan koku çıkardı samsung hdd mefta oldu şu anda benim ile konuşma iletişime geçmeye çalışıyor. 😀 bu tip psu larda normal eski hdd gibi konuşuyor yavrucak

geçmiş olsuın. yeni psu takmadan önce anakarttan bios bilini çıkar. 2dk sonra tak. bu şekilde ayarların default olur. Sonradan bios ekranına gelerek normal ayarlarına alırsın. OC yapmadan önce iyice araştır, anakartda yanmasın
Bilgisayarcı çıkarıp tekrar takmıştı

Geçmiş olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,664
Üyeler
185,146
Son üye
Fuace
Geri