Hayır fakat 3000 mhz modelinden düşük bir model alıyorsan düşük modelin mhz değerlerini kullanırsınelimde xpg d30 3000 mhz AX4U300038G16A-SR30 model ram var bunun yanına aynı modelein AX4U300088G16A-SR30 halini alırsam bana sorun çıkartır mı
Kullanabilirsin fakat sorun yaratabilir net bir şey söylemek mümkün değil biraz şansa kalmış ama ben de 2400 ve 3200 mhz iki farklı cl değerlerine sahip 2 ram kullanıyorumhayır 3000 mhz alıcam ama cl değerleri nasıl olur fikrin var mı
Mesaj otomatik birleştirildi:
şuan ekteki gibi
MHZ konusunda kurtarabilirsin düşük bir MHZ ram alırsan yüksek MHZ ram'in düşük MHZ ram ile eşleşip çalışacaktır. Misal olarak 3000 MHZ Ram'e sahipsin ve 3600 MHZ Ram aldın ikisi de 3000 MHZ olarak çalışacak fakat, CL konusunda farklı ramler kullanman dual channel olarak problem çıkartabilirhayır 3000 mhz alıcam ama cl değerleri nasıl olur fikrin var mı
şuan ekteki gibi
yo ikisi de cl 16 değerlerine sahip. modelleri de aynı sadece bir rakam farklı .o benim kafamı karıştırdı bir de ben kendi ramimdeki trfc değerleri ile biraz oynadım onu demek istemiştim.Kullanabilirsin fakat sorun yaratabilir net bir şey söylemek mümkün değil biraz şansa kalmış ama ben de 2400 ve 3200 mhz iki farklı cl değerlerine sahip 2 ram kullanıyorum
MHZ konusunda kurtarabilirsin düşük bir MHZ ram alırsan yüksek MHZ ram'in düşük MHZ ram ile eşleşip çalışacaktır. Misal olarak 3000 MHZ Ram'e sahipsin ve 3600 MHZ Ram aldın ikisi de 3000 MHZ olarak çalışacak fakat, CL konusunda farklı ramler kullanman dual channel olarak problem çıkartabilir
o zaman kendi ramimim 3200 mhz modelini alıyım riske atmıyım teşekkürler cevapların içinKullanabilirsin fakat sorun yaratabilir net bir şey söylemek mümkün değil biraz şansa kalmış ama ben de 2400 ve 3200 mhz iki farklı cl değerlerine sahip 2 ram kullanıyorum
MHZ konusunda kurtarabilirsin düşük bir MHZ ram alırsan yüksek MHZ ram'in düşük MHZ ram ile eşleşip çalışacaktır. Misal olarak 3000 MHZ Ram'e sahipsin ve 3600 MHZ Ram aldın ikisi de 3000 MHZ olarak çalışacak fakat, CL konusunda farklı ramler kullanman dual channel olarak problem çıkartabilir