Ram Krizi mi Var yoksa Fırsatçılık Mı?

Reaksiyon skoru
68
Dünyada en büyük ram üreticileri çip krizini bahane ederek bizim gibi son kullanıcılara ram vermek yerine AI sistemlere tedarik ettiğini söylüyor. Bazı ramlerin fiyatı 5080 ekran kartlarını geçmiş durumda. Sizce bu bir kriz mi yok fırsatçılık mı yapıyorlar? Fikrinizi merak ettim. Ayrıca bu sorun çözülebilecek mi yoksa diğer parçalarda etkilenecek mi?

Tamam işte kendin cevaplamışsın "Dünyada en büyük ram üreticileri çip krizini bahane ederek bizim gibi son kullanıcılara ram vermek yerine AI sistemlere tedarik ettiğini söylüyor." Diğerleri etkilenmez sadece hazır sistemler etkilenir birde çok hypelanmaya gerek yok ama sapphire da çalışan birisi ile röportaj yapıldığında adam 2026 nın ortalarına kadar bitecek diyordu ram krizi biraz sıkıcaz sadece dişimizi diyor evet gpu markası ama en azından inside info

Dünyada en büyük ram üreticileri çip krizini bahane ederek bizim gibi son kullanıcılara ram vermek yerine AI sistemlere tedarik ettiğini söylüyor. Bazı ramlerin fiyatı 5080 ekran kartlarını geçmiş durumda. Sizce bu bir kriz mi yok fırsatçılık mı yapıyorlar? Fikrinizi merak ettim. Ayrıca bu sorun çözülebilecek mi yoksa diğer parçalarda etkilenecek mi?
Fırsatçılık beya isteseler Yuksek derecede üretim yapıp fiyatları dusürebilirler ama buseferde kâr marjı Düşer onlar uzun süreli kâr marjı kazanmak istiyor

TR de hep bir kriz var bitmeyen kriz yapmışlar her zaman krizlerdeyiz...

İkisi birden.

TR de hep bir kriz var bitmeyen kriz yapmışlar her zaman krizlerdeyiz...
İste kâr yapmak için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamam işte kendin cevaplamışsın "Dünyada en büyük ram üreticileri çip krizini bahane ederek bizim gibi son kullanıcılara ram vermek yerine AI sistemlere tedarik ettiğini söylüyor." Diğerleri etkilenmez sadece hazır sistemler etkilenir birde çok hypelanmaya gerek yok ama sapphire da çalışan birisi ile röportaj yapıldığında adam 2026 nın ortalarına kadar bitecek diyordu ram krizi biraz sıkıcaz sadece dişimizi diyor evet gpu markası ama en azından inside info
2028 e kadar bitmez TR de

Burada olay şu çip üretimi yapmak için Amerikada çok büyük fon aldı bu ram üreticileri lakin kriz olduğunu söylüyorlar.

Amaç AI şirketlerini kazıklamak bence. RAM markette 10 lira olsa toplu alacak firma toptan 7 liraya alayım der, markete RAM vermeyip sahte bir krizle marketteki fiyatı 50ye çıkarıp stok yok çok talep var gibi şeylerin arkasına sığınınca AI şirketi ihtiyacı olan o RAMi 30a almaya razı olur.

Amaç AI şirketlerini kazıklamak bence. RAM markette 10 lira olsa toplu alacak firma toptan 7 liraya alayım der, markete RAM vermeyip sahte bir krizle marketteki fiyatı 50ye çıkarıp stok yok çok talep var gibi şeylerin arkasına sığınınca AI şirketi ihtiyacı olan o RAMi 30a almaya razı olur.
Doğru

AI şirketleri kazıklanacak mı bakalım yoksa bizi mi kazıklıyorlar

Cevabını aslında kendin vermişsin gelişen yapay zekadan dolayı büyük firmalar artık şirketlere yönelik ürün pazarlamaya başladılar durum böyle olunca da bizim gibi PC toplayan insanlar için ram üretip az kar alacaklarına şirketlere yönelik yapıp yüksek kar marjına çıkmak istiyorlar kapitalist sistem işte firmalar isteseler üretimi 2-3 katına çıkarıp daha fazla ürün tedarik edebilecekler yapmıyorlar bunu yapmaları böyle büyük firmalari zarara uğrayacağını hiç sanmıyorum ama maalesef yapmıyorlar nerede para oraya yoneliyorlar. Sadece Türkiye'de değil tüm dünya maalesef bu durumda suan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,565
Üyeler
186,506
Son üye
Ayyildiz2941
Geri