RAM OC sonrası ilginç ses/mikrofon sorunu

arisaka

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,799
Sistem: X470 Gaming plus MAX, Ryzen 3600, Crucial ballistix 3000 CL15

Şuan ki timingler: 3733 CL15-16-19-16-36-56 1.43V

Sorun: ramleri 3600mhz in üzerine çektiğim zaman discord da cloud II kulaklığımın mikrofonu 1-2dk sonra çalışmamaya başlıyor alt odaya inip geri gelince yine çalışıyor sonra yine ses karşıya gitmiyor ayrıca elimde James Donkey 7.1 de var onu takıyorum hiç bir sorun yok ve iki kulaklıkta da çok hafif ses patlamaları oluyor.

Yaptıklarım: Eski ses driverını kaldırıp yenisini kurdum, discordu appdata dahil komple temizleyip tekrar kurdum, farklı USB girişlerinde denedim sonuç aynı.

Not: 3600 CL15 kullanırken ne cloud 2 nin mikrofonu sorun çıkarıyor ne de sesler patlıyor hiç bir sıkıntı yok

Not 2: Membench + memtest86 da hiç bir hata bulunmuyor yani OC gayet stabil.

Not 3: İlk 3733 denememde sesler aşırı patlıyordu kulakları rahatsız edecek seviyede VDDG ve VDDP voltajı ile oynayınca patlamalar baya düzeldi şuan hiç bir voltajı ellemedim.

Not 4: Ram OC ve kulaklık/microfon/ses ne alaka demeyin lütfen bende ne alaka dedim ilk başta ama tüm sorunun kaynağı ram :)

Kendi sorunumu kendim çözdüm, benzer bir sorun yaşayanlar için yazıyorum bellek kontrolcü voltajını (soc voltage) 1.1 den 1.15 e çekin :)

Edit: ayrıca ufak bir bilgi de vereyim; G/Ç kontrolcüsü, bellek kontrolcüsü, chipset gibi sistem üzerinde ki tüm denetleyiciler SOC voltage a bağlıdır. Ram ve CPU OC yapıyorsanız kesinlikle auto da bırakmayın sistem kararlılığını ciddi anlamda etkiliyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,210
Üyeler
192,647
Son üye
tyreat
Geri