Neler Yeni

Öneri Ram tavsiyesi laptop için

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre
Merhaba arkadaşlar 8+8 16GB olacak şekilde laptop için ram almak istiyorum öneride bulunabilir misiniz?
Aşağıdaki ram nasıl alınır mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistemimde 8GB stock ram var kingston marka kingstonun sitesine girip modele özel bakarak ramin aynısını buldum 8 GB onu alırsam 1495TL vericem ama bunu alırsam direk 1200 küsür hangisi daha mantıklı

not: iki ramde 3200mhz cl22 vs özellikleri aynı sadece sistemin orijinal raminde 1rx16 gibi bir detay var bu linkteki ramde o bilgi mevcut değil yani 1400 verip 8 alıp 16 mı yapmalıyım yoksa direk 1200 verip 16 mı almalıyım karar veremedim aşağıya stock rami koydum

Pardon yeniden hesap yaptım iki ramde aynı fiyata denk geliyo kuruşu kuruşuna 1494TL

Ekler

• IMG_4912.jpeg
    IMG_4912.jpeg
    1.6 MB · Hit: 20
Son düzenleme:

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Orkun
Merhaba arkadaşlar 8+8 16GB olacak şekilde laptop için ram almak istiyorum öneride bulunabilir misiniz?
Aşağıdaki ram nasıl alınır mı?

Sistemimde 8GB stock ram var kingston marka kingstonun sitesine girip modele özel bakarak ramin aynısını buldum 8 GB onu alırsam 1495TL vericem ama bunu alırsam direk 1200 küsür hangisi daha mantıklı

not: iki ramde 3200mhz cl22 vs özellikleri aynı sadece sistemin orijinal raminde 1rx16 gibi bir detay var bu linkteki ramde o bilgi mevcut değil yani 1400 verip 8 alıp 16 mı yapmalıyım yoksa direk 1200 verip 16 mı almalıyım karar veremedim aşağıya stock rami koydum

Pardon yeniden hesap yaptım iki ramde aynı fiyata denk geliyo kuruşu kuruşuna 1494TL
Bunu al yeterli boşuna para verme fazladan.

O 1Rx16 ibaresi elinde tuttuğun ramin sadece tek yüzünde modül olduğunu belirtiyor. 2Rx16 olsaydı mesela ya da 2Rx8 iki yüzünde de modüller olacaktı.
İlla aynısından bulmana gerek yok, normalde önerilen aynı marka, aynı frekans, aynı gecikme değerli ram alman. Ama illa aynı marka olmakta zorunda değil başka marka da alabilirsin ama dual channel çalışma özelliğini kaybetme durumu ortaya çıkıyor bu noktada.

Top Bottom