Neler Yeni

Ramazana Özel Güllaç Tarifi

CharlesPolat

80+ Bronze
Katılım
21 Kasım 2024
Mesajlar
1,135

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler​

  • 12 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
Üzeri için:

  • Toz Antep fıstığı
  • Kiraz şekerlemesi

Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin. Bu aşamada sütü çok fazla ısıtmanıza gerek yok, şekerin erimesi yeterli olacaktır.
  2. Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Eğer el yakmayacak şekilde ısıttıysanız tekrar ılıması için beklemenize gerek olmayacaktır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.
  3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyuyoruz.
  4. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
  5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
  6. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Burada kullandığınız gül suyunun kozmetik ürünü olmamasına dikkat etmelisiniz.
  7. Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edelim.
  8. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Ben toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsledim. Afiyet olsun!

1742301516702.png
 

Ekler

  • 1742301488363.png
    1742301488363.png
    110.9 KB · Hit: 6

eneskaya6

80+ Silver
Katılım
1 Aralık 2023
Mesajlar
2,903
12 Yaprak güllac icin 1.5lt süt kesinlikle az geliyor en az 2Lt süt koyun ve 2 bardak şekerde kimine göre az 2,5 bardak ya da 3 bardak şeker koyulabilir
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Çevrim içi yöneticiler

  • B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,071,042
Mesajlar
9,627,640
Üyeler
170,098
Son üye
aardaa_37
Top Bottom