Neler Yeni

Ramim değiştirilmiş mi ?

PyTHooN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
PyTHooN
Dostum CL değeri RAM'in gecikme değerleridir. Daha önceden oynanmadıysa, şimdi de oynamanın pek manası yok.
RAM'in çipine bağlıdır, Piyasada 3000 MHz CL19 RAM varken, 3000 MHz CL15 RAM'de vardır.
Senin CL değerlerini güzel bir seviyeye getirebilirim fakat RAM bu değerleri kabul etmez ise, BIOS'unu sıfırlaman gerekir.
BIOS sıfırlamak içinse, laptop'un altını sökmen gerekir ve bayağı uğraşırsın. Zaten tek modül bir RAM, dert edilecek bir şey yok, kullan gitsin.
Tamamdır sağolasın,zaten laptoplarda cl değerleri böyle oluyormuş genel olarak cl 19-20-21-22 falan

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dostum CL değeri RAM'in gecikme değerleridir. Daha önceden oynanmadıysa, şimdi de oynamanın pek manası yok.
RAM'in çipine bağlıdır, Piyasada 3000 MHz CL19 RAM varken, 3000 MHz CL15 RAM'de vardır.
Senin CL değerlerini güzel bir seviyeye getirebilirim fakat RAM bu değerleri kabul etmez ise, BIOS'unu sıfırlaman gerekir.
BIOS sıfırlamak içinse, laptop'un altını sökmen gerekir ve bayağı uğraşırsın. Zaten tek modül bir RAM, dert edilecek bir şey yok, kullan gitsin.
Çiplerini de Samsung olarak gördüm yukarıda. RAM'lerin değiştirilmemiş.
MHz değerleri de dediğin ile aynı.
CL değerine zaten dikkat etmemişsindir, RAM'in orijinali CL 21'dir zaten. Onu pek elleyeceğini düşünmem. Bir sıkıntı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamdır sağolasın,zaten laptoplarda cl değerleri böyle oluyormuş genel olarak cl 19-20-21-22 falan
Evet öyle, laptop ile normal desktop bir değil zaten.
Rica ederim, güle güle kullan.

PyTHooN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
PyTHooN
Çiplerini de Samsung olarak gördüm yukarıda. RAM'lerin değiştirilmemiş.
MHz değerleri de dediğin ile aynı.
CL değerine zaten dikkat etmemişsindir, RAM'in orijinali CL 21'dir zaten. Onu pek elleyeceğini düşünmem. Bir sıkıntı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet öyle, laptop ile normal desktop bir değil zaten.
Rica ederim, güle güle kullan.
Teşekkür ederim,yardımın için sağol.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler