Rvn değerleri için kaynaklar sınırlı.
Araştırma yapayım eğer bir kaynak bulursam etiketlerim ama eski kartlar yılların yorgunluğu sebebi ile çok mantıklı değil bana kalırsa.
Mining için en iyisi HiveOs kullanmak şahsi düşünceme göre.
1060 3GB'i internet kafede görmüştüm.Masa boş olduğunda açıyor geri de kapatıyordu.
Rvn değerleri için kaynaklar sınırlı.
Araştırma yapayım eğer bir kaynak bulursam etiketlerim ama eski kartlar yılların yorgunluğu sebebi ile çok mantıklı değil bana kalırsa.
Selamlar Saygılar ve Sevgiler
Değerli Donanım Arşivi Forum üyeleri
Bu konu altında eğer RVN mining yapıyorsanız kart değerlerinizi paylaşabilir aynı zamanda herhangi bir bilginiz yoksa da soru sorarak yardım alabilirsiniz.
Bilindiği üzere son dönemlerde revaçta olan ekran kartları ile kripto para madenciliği herkes tarafından duyulan ve gündemde sürekli bulunan bir konu.
Birçoğumuzun elinde belli özelliklere sahip ekran kartları mevcut fakat her ekran kartında en çok bilinen ETH madenciliği verimli bir şekilde yapılamamakta.
Bu duruma alternatif olarak 4GB VRAM'li kartlar ile yapılabilen ve hem kazım zorluğu çok yüksek olmayan hem de (benim ön görüme göre) değerlenebilme ihtimali bulunan Raven Coin Mining'ini ele alacağız ve bu konu altında birbirimize yardımcı olacağımızı düşünerek bu konuyu açma ihtiyacında bulundum.
Bu konuyu açmak için deneysel olarak bir süreliğine mining yaptım ve elime güçlü kartlar geçerse onlarla tekrar devam etmeyi düşüneceğim ,yeni kartların değerlerini de konu altında paylaşırım.
Anlık olarak mining yapmasam da deneyimlerimi hem aktarmak hem de farklı kartlar için ayar ve mh değerlerini bulup insanlara yardımcı oluruz diye düşündüm.
Deneyimlerim ile başlamak istiyorum:
Yaklaşık 3 hafta önce 2 adet GTX 1050Tİ 4GB Zotac ekran kartı 1 adet de riser alarak 1 hafta belli aralıklar ile kazdım.
Elimdeki kartlara uyguladığım ve en verim aldığım sıcaklığı da sabitlediğim ayarlar şu şekilde:
Zotac GTX 1050Tİ 4GB Power Limit: %85 Core Clock: +100
Memory Clock: +450
Fan Speed: %60 sabit.(Sessiz sayılır)
İnternette aynı kartın farklı farklı ayarlarına rastladım ve denedim fakat benim kartımın hem bellek kalitesi hem de yorgun bir kart olması sebebi ile (İnternet Cafe Çıkması) o değerlerde ya crash yedim ya da kartın sıcaklık değerleri beni memnun etmedi.
İnternetteki araştırmalarıma göre 1050Tİ ile 7MH'e kadar ulaşabilenler var fakat sıcaklık değerleri pek elverişli değil.
Yukarıdaki ayarlar ile 60 derece sabit bir şekilde kartlar mining yapabiliyordum.
Aldığım Mh değerleri ise : 6.5Mh ile 6.7MH arasında oldu.
(Arkada hiçbir açık uygulama bulunmamakta minerdan başka )
T-rex miner kullandığımı da belirteyim.
Ortalama iki kart ile hesaplamalarıma göre günde bir payout (10RVN) aldım.
RVN'nin genel borsa durumuna göre kazanç artıp azalabiliyor ama bugün tarihi itibari ile (03/05/2021 ) 1 RVN:0.19 USD
Kazanç ise tek 1050Tİ ile günlük: 0.95 USD
2X1050Tİ ile 1.9 USD.
Türk lirası bazında bakacak olursak yine bugünün tarihi ile 1 USD:8.27 olduğunu hesaba katarsak: ELEKTRİK GİDERLERİ HARİÇ Yaklaşık 1050Tİ ile şu şartlar altında tek kart : Günlük 7.85TL Haftalık 54.95TL Aylık: 219.8TL getiri bırakıyor.
Çift kart ile ise bu değerleri 2 ile çarpabiliriz merak edenler için TL Hesabı:
Günlük:15.7TL//Haftalık:109.9TL//Aylık:439TL//
Elektrik giderlerinin hesabını bilerek eklemiyorum sebebine gelecek olursak hem yaptığınız uv+oc ayarına göre değişebilir hem de şehrinizin birim elektrik fiyatı ve diğer bileşenlerinizin tükettiği enerji değişken.
Hesaplar aşağı yukarı bir miktar oynayabilir ama genel durum bu şekilde.
Sizinde 4GB veya daha üstü kartlarınız varsa ve RVN mining yapıyorsanız ayarlarınızı bu konu altında paylaşıp ilk defa başlayacaklar için yardımda bulunabilirsiniz.
Hem rehber tadında hem de yardımlaşma konusu adına bir konu açtım sorularınızı elimden geldiği kadarı ile cevaplamaya çalışacağım.
Bu konuda daha bilgili dostlarımızı da konu altında yardımlaşmak adına beklerim.
asus phoenix 1650 super oc ekran kartım var ultra seviye oyunlarda 72dereceyi geçmiyor 4 fan var kasada, oyun için kullanıyorum daha 2 haftalık kart şöyle bir kaç günde bir kazım yapsam sonra dinlendirsem ne kadar kar/zarar ederim acaba
asus phoenix 1650 super oc ekran kartım var ultra seviye oyunlarda 72dereceyi geçmiyor 4 fan var kasada, oyun için kullanıyorum daha 2 haftalık kart şöyle bir kaç günde bir kazım yapsam sonra dinlendirsem ne kadar kar/zarar ederim acaba