Razer blackshark v2 x alınır mı

reşit arda çevik

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
158
oturduğum şehirde 1500 e ilanı var sıfır gibi jak girişli 1200 teklif ettim kabul ederse almayı düşünüyorum sizce alınır mı ?

oturduğum şehirde 1500 e ilanı var sıfır gibi jak girişli 1200 teklif ettim kabul ederse almayı düşünüyorum sizce alınır mı ?
Bimde sıfırı 1500 değil mi?
Bizim buradakinde 1.5 yıldır felan duruyor alan yok

Bimde sıfırı 1500 değil mi?
Bizim buradakinde 1.5 yıldır felan duruyor alan yok
bimde bulsaydım alırdım ama yok internette de sıfırı itopyada indirimle 1700 hazır yakınımda varken hemen almak iyi olur diye düşündüm

Ben önermiyorum. Bu fiyatlara kulaklık alıyorsanız genelde üst düzey anakart kullanmıyorsunuz. Gaming pahalı anakartlar hariç çoğu anakartta giriş seviyesi ses kartı var. Bu da jak kulaklıkları besleyemiyor. Yani ses boğuk ve az geliyor.

Malzeme kalitesi dış kabuğu, üst kısımla bağlayan telleri ve kablosu kaliteli değil. Dış kabuğu sert plastik, kablo böyle lastik gibi bir plastik (kediniz varsa ve kabloları seviyorsa içinden geçer), mikrofonu çıkarılabilir değil (benim açımdan konforsuz), kafa kısmı ve kulak kısmını bağlayan şeyler iki tane tel ve ortasında bir kablo var. Yükseltmeyi de bu yapıyor. Eğer çok özenli kullanmıyorsanız kırılma ihtimali yüksek.

Ped kısmının iç kısmı kumaş, genelde ₺2000 civarında satılanlarda bu pek gözüken özellik değil. Artısı daha serin hissettiriyor ve terlemeyi bir nebze geciktiriyor. Benzer şeyi ATK Mercury kulaklığında görmüştüm. Ayrıca Havit vb. kulaklıklar gibi kendini sıkmadığından rahat, yani kulağı kaplıyor.

Jak girişli olduğundan ses kalitesinde de ince ayar gerekiyor. Razer'ın 7.1 uygulaması da öyle aham şaham fark yaratmıyor. Spatiol Audio mu öyle bir aracı da var $10-20 verirseniz kalıcı oluyor. O bir tık daha iyi yapıyor ama değmez. Benim ikinci konuda önerdiğim ayarlar ile daha iyi oluyor.

Kısaca bu kulaklığın tek iyi yanı rahatlığı. Ayarları yapmam rağmen ses kasma kısmında da BF6 (oyun çok iyi değil) çok iyi değil. Aynı anda kablosuz olarak Havit H2002BG var. Onda ses daha şiddetli (ayar falan yapmıyorum, kendi sürücüsünü Windows tanıyor ve içinde ses kartı var) ve BF6'da bile daha iyi ses kasıyorum. Ama Razer Valorant, CS2 gibi oyunlarda üzmeyecektir. Yine de dediğim gibi konfor hariç alınmaz. Daha kasası kaliteli (kötü plastik olsa da kırılması zor tasarımlar var) ürünler var.

Bu fiyatlara halen H2002P veya GX30 almak bence çok daha mantıklı.
Daha detaylı aşağıda yazdım. Kablosuz kulaklığımın şarjı bitince kullanıyorum şu anlık.

Ben önermiyorum. Bu fiyatlara kulaklık alıyorsanız genelde üst düzey anakart kullanmıyorsunuz. Gaming pahalı anakartlar hariç çoğu anakartta giriş seviyesi ses kartı var. Bu da jak kulaklıkları besleyemiyor. Yani ses boğuk ve az geliyor.

Malzeme kalitesi dış kabuğu, üst kısımla bağlayan telleri ve kablosu kaliteli değil. Dış kabuğu sert plastik, kablo böyle lastik gibi bir plastik (kediniz varsa ve kabloları seviyorsa içinden geçer), mikrofonu çıkarılabilir değil (benim açımdan konforsuz), kafa kısmı ve kulak kısmını bağlayan şeyler iki tane tel ve ortasında bir kablo var. Yükseltmeyi de bu yapıyor. Eğer çok özenli kullanmıyorsanız kırılma ihtimali yüksek.

Ped kısmının iç kısmı kumaş, genelde ₺2000 civarında satılanlarda bu pek gözüken özellik değil. Artısı daha serin hissettiriyor ve terlemeyi bir nebze geciktiriyor. Benzer şeyi ATK Mercury kulaklığında görmüştüm. Ayrıca Havit vb. kulaklıklar gibi kendini sıkmadığından rahat, yani kulağı kaplıyor.

Jak girişli olduğundan ses kalitesinde de ince ayar gerekiyor. Razer'ın 7.1 uygulaması da öyle aham şaham fark yaratmıyor. Spatiol Audio mu öyle bir aracı da var $10-20 verirseniz kalıcı oluyor. O bir tık daha iyi yapıyor ama değmez. Benim ikinci konuda önerdiğim ayarlar ile daha iyi oluyor.

Kısaca bu kulaklığın tek iyi yanı rahatlığı. Ayarları yapmam rağmen ses kasma kısmında da BF6 (oyun çok iyi değil) çok iyi değil. Aynı anda kablosuz olarak Havit H2002BG var. Onda ses daha şiddetli (ayar falan yapmıyorum, kendi sürücüsünü Windows tanıyor ve içinde ses kartı var) ve BF6'da bile daha iyi ses kasıyorum. Ama Razer Valorant, CS2 gibi oyunlarda üzmeyecektir. Yine de dediğim gibi konfor hariç alınmaz. Daha kasası kaliteli (kötü plastik olsa da kırılması zor tasarımlar var) ürünler var.

Bu fiyatlara halen H2002P veya GX30 almak bence çok daha mantıklı.
Daha detaylı aşağıda yazdım. Kablosuz kulaklığımın şarjı bitince kullanıyorum şu anlık.

aynı zamanda müzik ile de uğraştığım için yakında bir ses kartı alıcam ve aklımda bir akrabamın müzik dükkanında bulunan beheringer umc202 modeli var onunla birlikte de kullanmayı düşünüyorum zira elektro gitarımı da buna takarak çalışmayı düşünüyorum

Bende sıfır usb modeli var kutusunu bile açmadım düşünirseniz fiyatta konuşuruz

Bende sıfır usb modeli var kutusunu bile açmadım düşünirseniz fiyatta konuşuruz
hocam amacım hızlı bir şekilde mesela elden almak yoksa sıfır olarak internette de satın alabilirim oturduğum şehir küçük olduğu için fazla ilan yok hatta elle tutulabilecek tek ilan buydu bende fiyatı biraz daha düşürürsem alabilirim belki diye düşündüm yinede sağolun

aynı zamanda müzik ile de uğraştığım için yakında bir ses kartı alıcam ve aklımda bir akrabamın müzik dükkanında bulunan beheringer umc202 modeli var onunla birlikte de kullanmayı düşünüyorum zira elektro gitarımı da buna takarak çalışmayı düşünüyorum
O halde konforu için alınır. Ama tekrardan belirteyim ürünleri hovarda şekilde kullanıyorsanız malzeme kalitesinin iyi olmadığını belirteyim. Ayrıca alırken ürünü kurcalayın. Yani ses boğuk diye şikayetten satmıyorsa ürünün bir yerine zarar verme ihtimali yüksek.

Malzeme kalitesi gerçekten Razer adına yakışmıyor. Benzer fiyata Çinliler daha iyi omurga ve kablo verebiliyorsa, Razer'da yapabilir. Yapsa aslında şu kulak ped rahatlığından çok satar. Bir de ses boğukluğunu çözecek ses kartlı bir versiyonunu ₺1500 civarına satsa peynir ekmek gibi gider. Ama işte batılı firmalarda o akıl pek yok. Hatta Razer bence aynı markanın bilmem ne versiyonu diye ürün gamını iyice karmaşıklaştırıyor.

Hatta çok gömüyorum diye inanmayacaklar için şöyle görsel bırakayım. Kötü değil ama benzer Çinli alternatiflerine göre daha iyi olabilir. Razer bence ülkede bu Çinli firmalara güvenmeyenler için güvenli liman olabilir. Sadece değiştirmesi gereken 1-2 şey var. Kablo örgü olmalı, sesi boğuklaştırmayın ve ayak sesleri kasmakta iş gören bir ses kartı içermeli, (USB sürümü, var evet ama pahalı satıyorlar) ve kulaklık düşmeler, ani hareketler vb. kırılmayacak kadar sağlam olmalı. Bakın çok kalitesiz plastik ile, sıkıştırma yöntemi mi denir bilmiyorum daha iyi yapanlar var. Kumaş iç pedine de üst kısım pek yakışmıyor, orayı da böyle gözlük camı yumuşaklığında olan kulak üstleri var onun gibi yapabilir.

Sonrasında uygulama tarafını da bir tık daha iyi pazarlarsa (yani kulaklığı aldığını kanıtla diye kod falan veriyor, sonra o kodu bulamıyorsun ve 7.1 falan indiremiyorsun) sen sal gitsin bu uygulamayı, diğer kulaklıklarda indirsin ama kaliteyi senin kulaklıkta verecek bir ayarı yap. Sonra $10-20 sattığın yazılıma popüler oyunlar için profil oluştur. İnsanların oluşturmasını sağla bak nasıl oluşan ekosistem karşısında Çinli firmalar duramıyor gör. Bunu bu arada Havit falan dayapabilir. Ama işte olay vizyonda bitiyor. Satayım sonrasını umursayayım kafasıyla olmuyor.

WhatsApp Image 2025-12-21 at 01.45.00.webp

Son düzenleme:
Geri