recent temp %temp% dosyalarını silmek zararlımı

TahaCel

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
10,608
bir videoda görmüstüm bilgisayar hızlandırmak için adam windows+R ile çalıştır açıp temp yazdı ordaki dosyaları sildi sonra %temp%yazdı ordakileride sildi sonrada recent yazdı sildi bunun zararı varmı bu dosyaları silmenin

Hayır değil ben sürekli yapıyorum

bir videoda görmüstüm bilgisayar hızlandırmak için adam windows+R ile çalıştır açıp temp yazdı ordaki dosyaları sildi sonra %temp%yazdı ordakileride sildi sonrada recent yazdı sildi bunun zararı varmı bu dosyaları silmenin
Prefetch zararlı diye biliyorum ama temp dosyaları zararsız.

Recent hakkında bir bilgim yok fakat temp ve %temp% dosyalarını haftalık olarak temizlemek zarara sebebiyet vermez.

Recent hakkında bir bilgim yok fakat temp ve %temp% dosyalarını haftalık olarak temizlemek zarara sebebiyet vermez.

Daha önce temp dosyalarını silince oyun dosyalarım silinmişti.

Neyden kaynaklı olabilir?

Daha önce temp dosyalarını silince oyun dosyalarım silinmişti.

Neyden kaynaklı olabilir?
Hatırladığım kadarıyla iki adet temp var, birinde geçici dosyalar barınıyor diğerinde program dosyaları.

Windows+R kombinasyonu ile çalıştırı açıp temp yazınız, çıkan dosyanın içeriği Ctrl+A ile seçip Shift+Delete ile siliniz. Yine aynı şekilde çalıştırı açıp %temp% yazıp çıkan dosyanın içeriğini dediğim şekilde temizleyiniz.

* Bu temizliği haftada 1 yapmanız önerilir.

PureRa aracı ile aylık olarak temizlik yapmanız da önerilir. 75 KB'lık bu araç gerekli süprüntüleri temizleyecektir.

İndirmek için : https://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/purera,1.html

İlgili yönerge : https://donanimarsivi.com/forum/konu/purera-purification-tool-ile-gereksiz-dosya-temizligi.158453/

Prefetch zararlı diye biliyorum ama temp dosyaları zararsız.
Hayır, değil. 2 Haftada 1 olmak suretiyle prefetch dosyasının içeriği temizlenebilir.

Bir sonraki Windows açılış süresini uzaltıyor ve o kadar dosyayı silsen ne değişir silmesen ne değişir. Zaten her yeniden açtığında dolmuş oluyor.
Bunun analizi böyle mi yapılıyor?

Hatırladığım kadarıyla iki adet temp var, birinde geçici dosyalar barınıyor diğerinde program dosyaları.

Windows+R kombinasyonu ile çalıştırı açıp temp yazınız, çıkan dosyanın içeriği Ctrl+A ile seçip Shift+Delete ile siliniz. Yine aynı şekilde çalıştırı açıp %temp% yazıp çıkan dosyanın içeriğini dediğim şekilde temizleyiniz.

* Bu temizliği haftada 1 yapmanız önerilir.

PureRa aracı ile aylık olarak temizlik yapmanız da önerilir. 75 KB'lık bu araç gerekli süprüntüleri temizleyecektir.

İndirmek için : https://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/purera,1.html

İlgili yönerge : https://donanimarsivi.com/forum/konu/purera-purification-tool-ile-gereksiz-dosya-temizligi.158453/

Hayır, değil. 2 Haftada 1 olmak suretiyle prefetch dosyasının içeriği temizlenebilir.
preceft recentmi oluyor

Bir sonraki Windows açılış süresini uzaltıyor ve o kadar dosyayı silsen ne değişir silmesen ne değişir. Zaten her yeniden açtığında dolmuş oluyor.
Her yeni açtığında dolmuş oluyorsa o zaman hiçbir şeyi temizlemeyelim? Tabii ki dolacak, 2 haftada 1 dememin sebebi o süre zarfında kabarık olacağından temizlemek daha fazla yer açacaktır. Ancak sık sık temizlemek bilinmeyen sonuçlara neden olabilir, 2 haftada 1 temizlemek yeterli.

preceft recentmi oluyor
Hayır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben Prefetch'i kaç aydır temizlemedim ama 1 tane dosya var onun da boyutu çok düşük.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunun analizi böyle mi yapılıyor?
Biraz yanlış yazmışım mesajı. O Dosyayı silersen bir sonraki windows açılma hızını yavaşlatıyor. Benim prefetch klasörümü bir kaç aydır temizlemiyorum ama sadece 1 dosya var o da kb'lık bir dosya yani prefetch klasörüne bulaşmamak en iyisi benim için ama adamda dosyalar birikmiş ve ciddi değerde yer kaplıyorsa silmesi iyi olur. @Mehmet Yılmaz

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,278
Üyeler
188,913
Son üye
ICelal
Geri