Neler Yeni

[REHBER] Lazer (Göz) Ameliyatı Oldum Deneyimlerim (Güncellendi)

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Emre
Lazer olmak isteyen arkadaşlara kesinlikle prk öneririm. İlerde numaranız tekrar artarsa bile operasyon tekrarlanabiliyor, operasyon sonrası enfeksiyon gibi komplikasyon riski diğerlerine göre daha düşük, iyileştikten sonra ekstrem sporlar dahil ameliyat olmamış gibi günlük hayatınıza devam edebilirsiniz, göz için daha sağlıklı. Negatif yanları ise operasyondan sonraki bir kaç gün çok ağrılı geçiyor ve bir şey göremiyorsunuz. Netleşme zaman alıyor. 6 ay UV ışığından sakınmak gerekiyor. Yabancı tıp ve forum siteleri dahil onlarca araştırma yapmış ve bu yöntemde karar kılmıştım ameliyat olmadan önce. Zaten ameliyat öncesi muayenede korneam ince çıktı, mecbur bunu olmam gerekiyordu.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Lazer olmak isteyen arkadaşlara kesinlikle prk öneririm. İlerde numaranız tekrar artarsa bile operasyon tekrarlanabiliyor, operasyon sonrası enfeksiyon gibi komplikasyon riski diğerlerine göre daha düşük, iyileştikten sonra ekstrem sporlar dahil ameliyat olmamış gibi günlük hayatınıza devam edebilirsiniz, göz için daha sağlıklı. Negatif yanları ise operasyondan sonraki bir kaç gün çok ağrılı geçiyor ve bir şey göremiyorsunuz. Netleşme zaman alıyor. 6 ay UV ışığından sakınmak gerekiyor. Yabancı tıp ve forum siteleri dahil onlarca araştırma yapmış ve bu yöntemde karar kılmıştım ameliyat olmadan önce. Zaten ameliyat öncesi muayenede korneam ince çıktı, mecbur bunu olmam gerekiyordu.
Eğer göz LASIK'e uygunsa ve boks gibi ekstrem sporlarla uğraşmıyorsak PRK asla önerilmiyor. Bir tanıdığım PRK yaptırdı ve 1 aydır hala net göremiyor. İlk hafta ağrıdan çok zorlanmış. 6 ayı bulabilirmiş net görmesi. Hiç memnun kalmamış PRK'dan. Ayrıca LASIK olmuş birisinde tekrar göz numarası oluşursa ikinci kez lazer yapılabiliyor. Sadece PRK'ya özgü bir şey değil o. Komplikasyon riski LASIK'e göre daha düşük olabilir ama LASIK'de oluşan komplikasyonlar da geri dönülemez değil, tedavi edilebilir. Paraya kıyıp LASIK yaptırmakla en doğru seçimi yaptığımı düşünüyorum. İnşallah ilerde sorun çıkmaz. Tabi korneası ince olanlar mecbur PRK yaptıracak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
yaşandıbittisaygısızca
) Ameliyat öncesinde göz uygunluk kontrolümü yaptılar. Parantez açmak gerekirse her göz bu ameliyat için uygun olmuyor. Yani gözünüz uygun değilse ömür boyu lens veya gözlük kullanmaya devam edeceksiniz.
Düşünmesi bile korkunç, 1-2 yıla bende lazer göz ameliyatı olmayı düşünüyorum. Ama daha önce hiç uygunluk testi yapmadım ya uygun değilse diye cesaret edemiyorum. :(

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Düşünmesi bile korkunç, 1-2 yıla bende lazer göz ameliyatı olmayı düşünüyorum. Ama daha önce hiç uygunluk testi yapmadım ya uygun değilse diye cesaret edemiyorum. :(
Sürekli kafanda bunu düşünmektense bence test yaptır ve kurtul. Uygun değilse en azından sürekli bunu düşünmek zorunda kalmazsın. Uygunsa da hayırlı olsun :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Emre
Eğer göz LASIK'e uygunsa ve boks gibi ekstrem sporlarla uğraşmıyorsak PRK asla önerilmiyor. Bir tanıdığım PRK yaptırdı ve 1 aydır hala net göremiyor. İlk hafta ağrıdan çok zorlanmış. 6 ayı bulabilirmiş net görmesi. Hiç memnun kalmamış PRK'dan. Ayrıca LASIK olmuş birisinde tekrar göz numarası oluşursa ikinci kez lazer yapılabiliyor. Sadece PRK'ya özgü bir şey değil o. Komplikasyon riski LASIK'e göre daha düşük olabilir ama LASIK'de oluşan komplikasyonlar da geri dönülemez değil, tedavi edilebilir. Paraya kıyıp LASIK yaptırmakla en doğru seçimi yaptığımı düşünüyorum. İnşallah ilerde sorun çıkmaz. Tabi korneası ince olanlar mecbur PRK yaptıracak.
Avukatımın müvekkillerinden biri türkiyede çok bilinen bir hastanede lasik olmuştu. Sol gözünü kaybetmiş adam. En son onun davası için uğraşıyordu. Komplikasyon riski düşük olsada sonuçları büyük olabiliyor. İyileştikten sonra darbe, temas gibi dış etkenlere karşı en iyi yöntem PRK(Mesela boks yapıyorsanız). Ekrana çok bakanlar, kronik kuruluk sorunu olan için yine en uygun yöntem PRK. Kötü yanı dediğim gibi operasyon sonrası 1 gün inletiyor adamı. Ve iyileşme süresi daha uzun diğer methodlara göre.
Ayrıca geçmiş olsun, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İnşallah sorunsuzca net bir görüşe sahip olursunuz.

Ekler

• images-1.png
    images-1.png
    26.3 KB · Hit: 83
  • main-qimg-3a1eb088a1d96b421b3c387cb8aeb861.png
    main-qimg-3a1eb088a1d96b421b3c387cb8aeb861.png
    364.5 KB · Hit: 90
Son düzenleme:

Flamesa

80+ Silver

Avukatımın müvekkillerinden biri türkiyede çok bilinen bir hastanede lasik olmuştu. Sol gözünü kaybetmiş adam. En son onun davası için uğraşıyordu. Komplikasyon riski düşük olsada sonuçları büyük olabiliyor. İyileştikten sonra darbe, temas gibi dış etkenlere karşı en iyi yöntem PRK(Mesela boks yapıyorsanız). Ekrana çok bakanlar, kronik kuruluk sorunu olan için yine en uygun yöntem PRK. Kötü yanı dediğim gibi operasyon sonrası 1 gün inletiyor adamı. Ve iyileşme süresi daha uzun diğer methodlara göre.
Ayrıca geçmiş olsun, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. İnşallah sorunsuzca net bir görüşe sahip olursunuz.
Prk'da göz kaybı şansı var mı?

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Merhaba arkadaşlar. 22.03.2021 tarihinde bu ameliyatı oldum deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Aramızda gözlük veya lens kullanan arkadaşlarımız varsa onlar için faydalı olacağını umuyorum.

Öncelikle buna kendinizi psikolojik olarak hazırlamanız gerekiyor. Bu ameliyatı olmanız için de en az 18 yaşında olmanız gerekiyor. Belki de çevrenizden duymuşsunuzdur işte "yaa güvenli değil", "daha sonra göz tekrar bozuluyormuş", "madem bu teknoloji gerçek doktorlar neden yaptırmıyor" gibi gibi asılı olmayan şeyler duyarsınız. Bunları tamamen kafanızdan atın. Lazer işlemi temel olarak 2 farklı çeşide ayrılıyor. PRK ve LASIK.

PRK: Eski ve ağrılı olan bir yöntemdir. Günlerce ağrı çekersiniz. Işığa bakamazsınız. Gözlerde batma ve sulanma sık görülür. Uzun bir süre tam net göremezsiniz. Normal hayatınıza dönmeniz 1 haftayı bulur belki daha fazla. Net görmeniz 1 ila 6 ayı bulabilir. Ancak tamamen güvenlidir. Bu yöntem korneası ince olan hastalarda zorunlu uygulanır. LASIK olma şansları yoktur. Ha gözünüz LASIK'e uygunsa da yine bu yöntemi tercih edebilirsiniz çünkü LASIK'e göre daha ucuzdur.

LASIK: Yeni ve en gelişmiş yöntemdir. Pahalı olandır ama en rahat ve konforlu olandır. 1 gün sonra ağrı sızı olmadan net bir görüş ile normal hayatınıza devam edersiniz. Ben bu yöntemi tercih ettim.

Ameliyatı Ankara / Keçiören Ankasu Göz Merkezi'nde oldum. Nakite 4000 TL ücret ödedim. (Hastaneden hastaneye değişiyor) Ameliyat öncesinde göz uygunluk kontrolümü yaptılar. Parantez açmak gerekirse her göz bu ameliyat için uygun olmuyor. Yani gözünüz uygun değilse ömür boyu lens veya gözlük kullanmaya devam edeceksiniz. Neyse birkaç makineye girdim ortalama 20-30 dk sürdü bu işlemler. Neyse ki gözüm uygun çıktı. Sol gözüm 1.25 sağ gözüm 0,75 miyop astigmattı.

Ameliyat öncesinde sakinleştirici hap (Xanax) verdiler ve gözüme anestezik damla damlattılar. Lokal anestezi yaptılar yani gözlerim tamamen uyuşturuldu. Ondan sonra benden onay metni imzalamamı istediler. Ben de imzaladım. Biraz bekledikten sonra üstüme steril kıyafetleri giydirdiler ameliyathaneye aldılar (her hastanede aynı). Doktor uzan dedi uzandım sonra gözlerime, göz kapağının açık durması için bir şey taktılar (Otomatik Portakal izleyenler anlayacaktır). Doktor benimle muhabbet ediyor tabi gergin olmamam için yaptığı işlemleri tek tek anlatıyor bana da komut veriyor şöyle yap böyle yap diye. Ben de ne olduğunu anlamadan bitti kalkabilirsin dedi. Bu arada hiçbir acı hissetmiyorsunuz. Gözünüze dokunduklarını hissediyorsunuz yalnızca. Kronometreyi açmıştım girmeden toplam 13 DK sürmüş ameliyat. (PRK' da aynı şekilde en fazla 15 DK) 3 adet damla yazıldı birini 5 gün birini 1 ay birini 3 ay kullanacakmışım. Tabi gözlerim kıpkırmızı falan ışığa bakamıyorum baya duyarlı falan gözlerim kapalı bir şekilde otele gittik. Ertesi gün kontrol vardı çünkü ve gözümde lens vardı lensleri çıkaracaktı. Asistanın tavsiyesine gelirsek ilk gün kesinlikle ekrana bakma, gözünü ovma, sakın yıkama, mümkünse uyu gibi şeyler söyledi. Ben de en kolay yöntem olan uyumayı seçerek o günü uyuyarak geçirdim. Ertesi gün kalktığımda hiçbir şeyim yoktu gözümü açabiliyordum aydınlıkta durabiliyordum ekrana bakabiliyordum ve en güzeli 4k ultra hd görebiliyordum. Yani normal hayatıma geri döndüm. Ağrım sızım kalkınca biraz vardı ama gün içinde kayboldu gitti. Kısacası gözlükten kurtulmak isteyenler hiç düşünmeden bu tedaviyi olsunlar. Gözlük ile maske takmaktan kurtuldum ya nasıl bir çile olduğunu bilirsiniz. Gözlük buhar oluyor ve hiçbir şey göremiyorsunuz. Sabah kalktığınızda artık gözlüğe uzanıp takmıyorsunuz. Yağmurlu havada yürürken kör olmuyorsunuz. Oh be dünya varmış dedim. Esenlikle kalın iyi forumlar.
Geçmiş olsun .
Tek bir sorum var acı hissettin mi ? 100 üzerinden puan verirsen sevinirim.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Geçmiş olsun .
Tek bir sorum var acı hissettin mi ? 100 üzerinden puan verirsen sevinirim.
100 üzerinden 1 diyebilirim. Acı hissetmiyorsun. Göze dokunulduğunu hissediyorsun sadece. Ameliyat sonrası acı da 100/15 diyebilirim. Hafif yanma batma oluyor. Öyle rahatsız edici bir şey değil. Birkaç saat içinde hepsi geçmiş oluyor. Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim. İnşallah ileride sorun çıkmaz. Avukatınızın müvekkili için üzüldüm. Peki ameliyat sırasında mı gözünü kaybediyor yoksa daha sonra mı ? Tam olarak nasıl oluşmuş ? Bir de paylaştığın görseldeki kullanım ömrü kısmı bana hiç inandırıcı gelmedi. Sonuçta göze pil takılmıyor neden bir ömrü olsun ki ? Lazer işlemi korneanın yapısını kalıcı olarak değiştiriyor. Hiçbir yerde de yazmıyor bu. Doktorum da söylemedi. Şimdi benim gözüm 10 yıllığına mı düzeldi?

Son düzenleme:

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,467
İsim
Mert Metshi
6 ay uv ışığından nasıl sakınacağız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Emre
6 ay uv ışığından nasıl sakınacağız?
Bende aynı soruyu sordum başta, dışarı çıkarken UV filtreli güneş gözlüğü takılması gerekiyor. Pek sorun olmadı benim için.
Genel olarak lazer ameliyatı tavsiye ETMİYORUM!
Hangi yöntem olursa olsun doktorların genelde söylemediği, hastalarında hiç sormadığı bir soru var. Bu lazer nasıl etki ediyor da görme düzeliyor?
Ben söyleyeyim: lazer ile gözün korneasında mikronluk traşlama yapılıyor, yani resmen yontuyorlar. bu sayede ışık doğru kırılıyor ve kişi net görüyor. İşte bu yüzden korneanın belirli bir kalınlığa sahip olması gerekli. PRK yönteminde bu limit daha yüksek, o yüzden ince kornealı gözlere uygulanabiliyor. Bu yüzden pekte sağlıklı bir yöntem değil lazer. Dikkat ettiyseniz göz doktorları kendileri olmuyor zaten, gözü bozuk olan doktorların hepsi gözlüklü😅

Peki sen neden oldun diyecek olursanız gözlük kullanamıyorum. Ergenlikte isotretinoin tedavisi aldığım için gözlerimde kronik kuruluk var bu yüzden lens takamıyorum, aşırı derecede batıyordu. Astigmat ise bunu iyice zorlaştırıyordu(en kaliteli all day toric lensi kullanmama rağmen) . Tek çarem lazer olmaktı.

100 üzerinden 1 diyebilirim. Acı hissetmiyorsun. Göze dokunulduğunu hissediyorsun sadece. Ameliyat sonrası acı da 100/15 diyebilirim. Hafif yanma batma oluyor. Öyle rahatsız edici bir şey değil. Birkaç saat içinde hepsi geçmiş oluyor. Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. İnşallah ileride sorun çıkmaz. Avukatınızın müvekkili için üzüldüm. Peki ameliyat sırasında mı gözünü kaybediyor yoksa daha sonra mı ? Tam olarak nasıl oluşmuş ? Bir de paylaştığın görseldeki kullanım ömrü kısmı bana hiç inandırıcı gelmedi. Sonuçta göze pil takılmıyor neden bir ömrü olsun ki ? Lazer işlemi korneanın yapısını kalıcı olarak değiştiriyor. Hiçbir yerde de yazmıyor bu. Doktorum da söylemedi. Şimdi benim gözüm 10 yıllığına mı düzeldi?
Sonrasında oluşan komplikasyonlar sebebiyle.
Kesin 10 yıl ömrü var diye bir şey yok ama ortalaması o. 2007 yılında lasik olan uzman çavuş bir komşumuz vardı, 2 3 sene önce duydum yine olmuş. Buda ömür olayını tastikliyor. PRK'nın bir diğer avantajı bu, çok uzun süreli oluyor sonuç. Ameliyat olmadan önce 6 ay araştırdım, en sonunda Prk'da karar kıldım.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bende aynı soruyu sordum başta, dışarı çıkarken UV filtreli güneş gözlüğü takılması gerekiyor. Pek sorun olmadı benim için.
Genel olarak lazer ameliyatı tavsiye ETMİYORUM!
Hangi yöntem olursa olsun doktorların genelde söylemediği, hastalarında hiç sormadığı bir soru var. Bu lazer nasıl etki ediyor da görme düzeliyor?
Ben söyleyeyim: lazer ile gözün korneasında mikronluk traşlama yapılıyor, yani resmen yontuyorlar. bu sayede ışık doğru kırılıyor ve kişi net görüyor. İşte bu yüzden korneanın belirli bir kalınlığa sahip olması gerekli. PRK yönteminde bu limit daha yüksek, o yüzden ince kornealı gözlere uygulanabiliyor. Bu yüzden pekte sağlıklı bir yöntem değil lazer. Dikkat ettiyseniz göz doktorları kendileri olmuyor zaten, gözü bozuk olan doktorların hepsi gözlüklü😅

Peki sen neden oldun diyecek olursanız gözlük kullanamıyorum. Ergenlikte isotretinoin tedavisi aldığım için gözlerimde kronik kuruluk var bu yüzden lens takamıyorum, aşırı derecede batıyordu. Astigmat ise bunu iyice zorlaştırıyordu(en kaliteli all day toric lensi kullanmama rağmen) . Tek çarem lazer olmaktı.

Sonrasında oluşan komplikasyonlar sebebiyle.
Kesin 10 yıl ömrü var diye bir şey yok ama ortalaması o. 2007 yılında lasik olan uzman çavuş bir komşumuz vardı, 2 3 sene önce duydum yine olmuş. Buda ömür olayını tastikliyor. PRK'nın bir diğer avantajı bu, çok uzun süreli oluyor sonuç. Ameliyat olmadan önce 6 ay araştırdım, en sonunda Prk'da karar kıldım.
Anladım hocam. İnşallah ileride sorun çıkmaz yaptırdık artık. Ben inanıyorum yine de bu tedaviye ben de çok araştırdım. Doktorlar genelde cevap olarak her göz uygun değil cevabını veriyorlar.

Top Bottom