[Rehber] RDNA1 & RDNA2 Kartlarda FSR 4.0.2 Çalıştırma (DLL Swap Yöntemi)

masiva

80+
Reaksiyon skoru
6

📌 Gerekenler

1. Test edilmiş FSR 4.0.2 DLL dosyaları
  2. Process Explorer (yüklü DLL sürümlerini kontrol etmek için – opsiyonel)
  3. (İsteğe bağlı) OptiScaler v0.7.9 – daha fazla kontrol için

🔧 Kurulum Adımları

1. Oyunun bin\x64 klasörüne gidin.
  2. Oradaki mevcut amd_fidelityfx_upscaler_dx12.dll dosyasını yedekleyin.
  3. FSR 4.0.2 versiyonuyla değiştirin (DLL swap).
  4. Oyunu açın → Grafik ayarlarında artık “AMD FidelityFX Süper Çözünürlük 4” seçeneğini görmelisiniz. ✅

📷 Kanıtlar

🔹 Cyberpunk 2077 – RX 6650 XT
FSR 4.0.2 Upscaler aktif

🔹 The Last of Us Part I – RX 6650 XT
OptiScaler menüsü üzerinden FSR 4.0.2 doğrulama

⚠️ Bilmeniz Gerekenler

• Frame Generation şu anlık resmi olarak RDNA3/4 için. DLL swap ile sadece Upscaler (FSR 4.0.2) aktif oluyor.
  • RDNA1/2 kartlarda performans artışı mevcut ama Frame Gen çıkmıyor.
  • Ban/anti-cheat riski yok, çünkü bu sadece görsel kalite/performans kütüphanesi değişimi.
  • Yeni çıkan oyunlarda da aynı yöntem denenebilir (Silent Hill 2 Remake, TLOU Part II vs.).

🎯 Sonuç

RDNA2 kartımla (RX 6650 XT) FSR 4.0.2 gayet stabil çalışıyor. Görüntü kalitesi FSR 2.2/3.0’a göre çok daha net ve temiz. Bu yöntemle RDNA1 & RDNA2 kullanıcıları da yeni nesil FSR teknolojisinden faydalanabilir.

siz de deneyip sonuçlarınızı paylaşın, birlikte oyun listesi oluşturalım!

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    111.4 KB · Hit: 19
  • image.webp
    image.webp
    59 KB · Hit: 19

📌 Gerekenler

1. Test edilmiş FSR 4.0.2 DLL dosyaları
  2. Process Explorer (yüklü DLL sürümlerini kontrol etmek için – opsiyonel)
  3. (İsteğe bağlı) OptiScaler v0.7.9 – daha fazla kontrol için

🔧 Kurulum Adımları

1. Oyunun bin\x64 klasörüne gidin.
  2. Oradaki mevcut amd_fidelityfx_upscaler_dx12.dll dosyasını yedekleyin.
  3. FSR 4.0.2 versiyonuyla değiştirin (DLL swap).
  4. Oyunu açın → Grafik ayarlarında artık “AMD FidelityFX Süper Çözünürlük 4” seçeneğini görmelisiniz. ✅

📷 Kanıtlar

🔹 Cyberpunk 2077 – RX 6650 XT
FSR 4.0.2 Upscaler aktif

🔹 The Last of Us Part I – RX 6650 XT
OptiScaler menüsü üzerinden FSR 4.0.2 doğrulama

⚠️ Bilmeniz Gerekenler

• Frame Generation şu anlık resmi olarak RDNA3/4 için. DLL swap ile sadece Upscaler (FSR 4.0.2) aktif oluyor.
  • RDNA1/2 kartlarda performans artışı mevcut ama Frame Gen çıkmıyor.
  • Ban/anti-cheat riski yok, çünkü bu sadece görsel kalite/performans kütüphanesi değişimi.
  • Yeni çıkan oyunlarda da aynı yöntem denenebilir (Silent Hill 2 Remake, TLOU Part II vs.).

🎯 Sonuç

RDNA2 kartımla (RX 6650 XT) FSR 4.0.2 gayet stabil çalışıyor. Görüntü kalitesi FSR 2.2/3.0’a göre çok daha net ve temiz. Bu yöntemle RDNA1 & RDNA2 kullanıcıları da yeni nesil FSR teknolojisinden faydalanabilir.

siz de deneyip sonuçlarınızı paylaşın, birlikte oyun listesi oluşturalım!
RX 7600 için RDR2de nasıl bir yol izlemeliyim?

RDNA 3 bir gpu optiscaler ile yapmani tavsiye ederim rdr2 biraz eski teknoloij kaldigi icin optiscaler yardimi iyi olacaktir
60 80 fps arası oynuyor fps fpsi ne kadar kayıp ettir sonuçta framegen değil bu fps sağlamaz diye düşünüyorum. Kaliteyi dahada iyileştirecekse yaptıracağım. Birde dosyaları paylaşmamanız normal mi? Anakonusu forumda açıktı zaten.

60 80 fps arası oynuyor fps fpsi ne kadar kayıp ettir sonuçta framegen değil bu fps sağlamaz diye düşünüyorum. Kaliteyi dahada iyileştirecekse yaptıracağım. Birde dosyaları paylaşmamanız normal mi? Anakonusu forumda açıktı zaten.
Görüntü kalitesi olarak fsr 2 ve 3 den kat kat daha iyi rdr2 de stabil çalışır mı bilemiyorum açıkcası eski teknoloji bir oyun sonuç olarak ama gow 2018 de yapanlar var belki optiscaler yardımıyla çalışabilir deneme yanılma yoluyla yapman lazım test etmedim maalesef.
Dosyalar zaten seninde dediğin gibi forumda açık ordan indirebilirsin benim bu rehberde sağlamak istediğim hybrid yöntem aslında.
Mantık şu RDNA 1 & 2 ve RTX 2000 serisi için FSR 4 UPSCALER ve FSR 3.1.4 / 3.1.5 frame gen rehberi ama sizde rdna 3 bir gpu olduğundan sorunsuz güncel oyunlarda FSR 4 aktif edebilirsiniz

Görüntü kalitesi olarak fsr 2 ve 3 den kat kat daha iyi rdr2 de stabil çalışır mı bilemiyorum açıkcası eski teknoloji bir oyun sonuç olarak ama gow 2018 de yapanlar var belki optiscaler yardımıyla çalışabilir deneme yanılma yoluyla yapman lazım test etmedim maalesef.
Dosyalar zaten seninde dediğin gibi forumda açık ordan indirebilirsin benim bu rehberde sağlamak istediğim hybrid yöntem aslında.
Mantık şu RDNA 1 & 2 ve RTX 2000 serisi için FSR 4 UPSCALER ve FSR 3.1.4 / 3.1.5 frame gen rehberi ama sizde rdna 3 bir gpu olduğundan sorunsuz güncel oyunlarda FSR 4 aktif edebilirsiniz
Kuzenimin Bi rdr oynayası geldi 5600 ve rx7600ü var 55 fps ultra sabit oynuyordu ayarları yanlış yapmış falan sonradan videodan mı gördü bilmiyorum 60 80 arasına çekmiş şimdi fps kaybı olsun istemiyorum ama oyunu bozmadan kaliteyi iyileştirecekse fsr 4 açtıracağım var olan hali oyunu painte çeviriyor gibi bir şey.

Kuzenimin Bi rdr oynayası geldi 5600 ve rx7600ü var 55 fps ultra sabit oynuyordu ayarları yanlış yapmış falan sonradan videodan mı gördü bilmiyorum 60 80 arasına çekmiş şimdi fps kaybı olsun istemiyorum ama oyunu bozmadan kaliteyi iyileştirecekse fsr 4 açtıracağım var olan hali oyunu painte çeviriyor gibi bir şey.
evet maalesef fsr 2 destekliyor oyun bir deneyin ama stabil olur mu calisir mi bilemiyorum :D

Geri