freygasm
80+ Gold
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3,960
- İsim
- yusuf ecer
Yani ben şöyle açıklayım; klavye düşüncene katılıyorum. Örneğin hot swap bir klavyeyi ucuza alıp her şeyiyle modifiye edip çok canavar bir şey ortaya çıkarabilirsin. Ama mouseda konu tamamen farklı oluyor. Benim bu konuda anlatmak istediğim de; bu bütçe çok try hard oynamayan bir oyuncunun bunu fark edemeyeceği. Örneğin sen casual bi oyuncuya knk steelseries sensör switch çöp dersen bu farkı anlamayacak. Ama noname mouselarda mesela mousea tıklama rahatlığını alamadığı için zindan olcak gibi. Mouseun büyük önem arz ettiği kişiler zaten bu bütçelerde yüzmüyor. Dediğim gibi günü kurtarma bütçesi bir mouse için. Kablosuz mouse olayına da gelecek olursak çok fazla ürün kullandım bunlar ajaz199, sora, lamzu, basilisk ultimate, viper ultimate, superlight, g305 ve şuan da dv3 kullanıyorum. Sora lamzu bile beni mutlu etmedi ki bu mouseları piyasada duymayan yoktur. Azıcık hangi mouseu alsam dendiğinde forumlarda herkes knk lamzu al knk sora al diye bağırıyor resmen ki ben de bu ürünlerde ne var diye merak ile almıştım. Lamzu uzun kullanımda altındaki açık kısımdan çok toz çekiyor ve sensor sapıtıyor. Sorada da sensor sapıtmasını ve click sorununu yaşadım. Switchlerine az çok baktıysan, switchlerden kısıp sensör ve hafifliğe yatırılmış iki mouse. Tamam sensor bozulunca lehimleyebiliriz diyebilirsin ama herkesin bu teknik bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum. Uzun lafın kısası, üç kuruşa beş köfte olamıyor. Dv3 hayatımda kullandığım en iyi mouse olabilir bu kullandığım mouselardan sonra bütçe high end bir wireless mouse alamıyorsa kendini kandırmaya gerek yok bence.800 1k bandına da güzel wirelessler var. Daha altına tek wireless ve güzel denilebilecek mouse M820 hunter zaten. Fiyatına göre en iyi performansı vaadettiğini düşündüğüm için öneriyorum rival 3ü de neden önermediğimi her seferinde söylüyorum.