ZehraHK
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4
- İsim
- Zehra
Arkadaşlar selam forumda daha önce açtığım Roborock Qrevo Curv alınır mı sorusuna istinaden yazdığım incelemenin konusunun ardından bu ürünün ve Roborock ürünlerinin nasıl kurulduğu hakkında da bilgi vermek istedim.
Kutudan Çıkarma ve Prize Takma
Önce cihazı kutudan çıkartıyoruz ve istasyonu uygun bir yere koyarak prize takıyoruz.
Su Haznesini Doldurma
İstasyonun üst kısmında temiz su haznesi var, buraya temiz suyu dolduruyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
Roborock Uygulamasını Yükleme
Cihazı Telefona Bağlama
Wi-Fi Bağlantısı
ÖNEMLİ: 5GHz de bağlanmaya çalışmayın
5GHz ağına bağlanmaya çalıştığımda hata aldım, araştırınca 2.4GHz’e geçince sorunun çözüldüğünü gördüm.
Wi-Fi sıfırlamak için "Temizlik Başlatma" ve "İstasyona Dönme" tuşlarına aynı anda basılı tutuyoruz. Cihazdan "Wi-Fi Resetting" sesi duyduktan sonra bağlantıyı tekrar kuruyoruz.
Ev Haritalama ve İlk Temizlik
Cihazı telefona eşleştirdikten sonra ev tipi, zemin türü, evcil hayvan olup olmadığı gibi bilgileri düzenliyoruz.
İlk haritalamayı yaparken iki seçenek var:
Temizleyerek haritalama (Daha uzun sürüyor ama daha detaylı oluyor.)
Hızlı haritalama (Sadece harita oluşturuyor, temizlik yapmıyor.)
Ben ilk başta tüm kapıları açarak temizleyerek haritalama seçeneğini kullandım. Süpürge önce istasyona gidip paspaslarını temizledi, sonra temizliğe başladı.
Kullanım Deneyimi
Haritalama Sistemi: Uygulamada haritayı mükemmel şekilde çıkardı. Her oda ayrı ayrı işaretleniyor ve alan bazlı temizlik yapılabiliyor.
Emiş Gücü: Maksimum 18.500 Pascal emiş gücüne sahip! Diğer robot süpürgelere göre 2-3 kat daha güçlü. Özellikle kedi tüyleri konusunda harika iş çıkarıyor.
Flexi Arm Design: Köşelere girme konusunda da oldukça başarılı. Kenarlardaki kirleri de rahatça alabiliyor.
Genel olarak "Alınır mı?" sorusuna cevabım kesinlikle evet olur. Hem güçlü, hem akıllı hem de kullanım kolaylığı sağlayan bir cihaz. Eğer sorularınız olursa yorumlara yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım!
Kutudan Çıkarma ve Prize Takma
Önce cihazı kutudan çıkartıyoruz ve istasyonu uygun bir yere koyarak prize takıyoruz.
Su Haznesini Doldurma
İstasyonun üst kısmında temiz su haznesi var, buraya temiz suyu dolduruyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
Roborock Uygulamasını Yükleme
- App Store veya Google Play Store’dan Roborock uygulamasını indiriyoruz.
- Uygulamayı açıp kayıt oluyoruz. E-posta ile gelen doğrulama kodunu girerek giriş yapıyoruz.
Cihazı Telefona Bağlama
- Uygulamada "Cihaz Ekle" seçeneğine tıklıyoruz.
- Kamera izni, konum izni gibi izinleri veriyoruz.
- Robotun üst kapağının altındaki QR kodu okutarak bağlantıyı başlatıyoruz.
Wi-Fi Bağlantısı
ÖNEMLİ: 5GHz de bağlanmaya çalışmayın
5GHz ağına bağlanmaya çalıştığımda hata aldım, araştırınca 2.4GHz’e geçince sorunun çözüldüğünü gördüm.
Wi-Fi sıfırlamak için "Temizlik Başlatma" ve "İstasyona Dönme" tuşlarına aynı anda basılı tutuyoruz. Cihazdan "Wi-Fi Resetting" sesi duyduktan sonra bağlantıyı tekrar kuruyoruz.
Ev Haritalama ve İlk Temizlik
Cihazı telefona eşleştirdikten sonra ev tipi, zemin türü, evcil hayvan olup olmadığı gibi bilgileri düzenliyoruz.
İlk haritalamayı yaparken iki seçenek var:
Temizleyerek haritalama (Daha uzun sürüyor ama daha detaylı oluyor.)
Hızlı haritalama (Sadece harita oluşturuyor, temizlik yapmıyor.)
Ben ilk başta tüm kapıları açarak temizleyerek haritalama seçeneğini kullandım. Süpürge önce istasyona gidip paspaslarını temizledi, sonra temizliğe başladı.
Kullanım Deneyimi
Haritalama Sistemi: Uygulamada haritayı mükemmel şekilde çıkardı. Her oda ayrı ayrı işaretleniyor ve alan bazlı temizlik yapılabiliyor.
Emiş Gücü: Maksimum 18.500 Pascal emiş gücüne sahip! Diğer robot süpürgelere göre 2-3 kat daha güçlü. Özellikle kedi tüyleri konusunda harika iş çıkarıyor.
Flexi Arm Design: Köşelere girme konusunda da oldukça başarılı. Kenarlardaki kirleri de rahatça alabiliyor.
Genel olarak "Alınır mı?" sorusuna cevabım kesinlikle evet olur. Hem güçlü, hem akıllı hem de kullanım kolaylığı sağlayan bir cihaz. Eğer sorularınız olursa yorumlara yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım!