Neler Yeni

ROG G18 Cihazımı satışa koydum sizce fiyatı olmuş mu ?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hepsiburada kartı var. Burda göstermiyor. Ona 12 taksit yapıyor
Bildiğim kadarıyla o kartta aidat bedelleri çok yüksek, kullanan varsa o kartı evet olabilir. Alabilirler 12 taksite.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam 14900HX'le skorlar aynı gibi
evet diyorum ya, 13. nesil ile 14. nesil arasındaki tek fark birine yapay zeka var falan ek yazılım salladılar. hiç bir işe yaramıyor.

Hocam ne kusur vardı, ben de Teknorya satıcısını görüyorum ama ordan almıycam, Hepsiburada satıcılı bakıyorum hep, 3-5 fazla vereyim başım ağrımasın yeter ki
Valla kusur olarak cihazın bataryası oyun oynarken azalıyordu, 5-6 saat kullanımdan sonra tak diye kapanıyordu zephyrus serisi cihazdı.
Kanunda 3 kişiye dava açabiliyordunuz, üretici, dağıtıcı, satıcı. Ben satıcıya dava açmayı seçtim. Ama onlar da süründürdü sağolsun.
Ya kullan cihazını nolcak, niye dava açtın. Gençsin ilerde yenisini alırsın falan yaptılar. Paylaştığım ss deki gibi üslupla benle konuştular, rezildi yani.

Son düzenleme:

YazılımKafa

80+ Gold
Bildiğim kadarıyla o kartta aidat bedelleri çok yüksek, kullanan varsa o kartı evet olabilir. Alabilirler 12 taksite.

evet diyorum ya, 13. nesil ile 14. nesil arasındaki tek fark birine yapay zeka var falan ek yazılım salladılar. hiç bir işe yaramıyor.

Valla kusur olarak cihazın bataryası oyun oynarken azalıyordu, 5-6 saat kullanımdan sonra tak diye kapanıyordu zephyrus serisi cihazdı.
Kanunda 3 kişiye dava açabiliyordunuz, üretici, dağıtıcı, satıcı. Ben satıcıya dava açmayı seçtim. Ama onlar da süründürdü sağolsun.
Ya kullan cihazını nolcak, niye dava açtın. Gençsin ilerde yenisini alırsın falan yaptılar. Paylaştığım ss deki gibi üslupla benle konuştular, rezildi yani.
Yapı kredinin normal kartıyla arasında 50₺ fark var. Kart aidatı 400₺

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
RTX 4080 Ekran kartlı modeli hemde bu ahahahah

Hocam sadece 32 GB Ram farkı var sizinkiyle arasında.

Çok mantıksız sizinkinin fiyatı.
artık 100k

attığınız linkteki stok gitmiş :D

ekrem imaro

80+ Bronze
Hocam 14900HX'le skorlar aynı gibi

Hocam bunun işlemcisi daha güçsüz tabi, onu da düşünmek lazım, he sıfır olsun taştan olsun orası ayrı

Hocam ne kusur vardı, ben de Teknorya satıcısını görüyorum ama ordan almıycam, Hepsiburada satıcılı bakıyorum hep, 3-5 fazla vereyim başım ağrımasın yeter ki
hocam unutmamak lazım. attığımın işlemcisi kötü fakat gpu daha iyi.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
hocam unutmamak lazım. attığımın işlemcisi kötü fakat gpu daha iyi.
GPU iyi olması genel performansta etkisi çok olmuyor. Gidip i7 ve 4080 alırsan valoda sallıyorum 400fps alıyorken i9 4070 alırsan 600-700fps alırsın. çünkü thread farkı ciddi bir performansa yol açıyor, Çünkü rekabetçi oyunlar işlemci kullanır. Pozisyonları cpu ile hesaplar. 4080 ve 4070 FH5 gibi oyunlarda etkisini gösterir. Ama orada da laptop oldukları için fark yok. ben 160FPS alıyorum FH5 te , aynı ayarlardaki 4080 185FPS alıyor. çünkü 100W limitini geçemiyorlar. 4090 farklı.

Vram tarafında 12gb olması avantaj lafım yok. daha yüksek ayarları kullanbilmene olanak sağlıyor evet. Ama dlss teknolojisine sahip olduğumuz için, bu teknoloji ilerledikçe vram ihtiyacımız da azalacak oyunlar için.

1719045674714.png

dünya ortalamasının sahip olduğu gpulara bakarsan toplumun %75 inin 6-8gb vrame sahip olduğunu görüyorsun. BU da gelecekteki oyunların bu vram değerlerine göre dizayn edilip çıkacağı manasına geliyor.

yanlış anlaşılma olmasın cihazımı övmek için demiyorum, sadece bilgilendirme yapıyorum. Forumda sahte yada kulaktan doğma bilgi gezmesin diye.

Son düzenleme:

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,436
İsim
Bilal Tepe

Asus ROG Strix G18 G814JI i9-13980HX RTX4070 64 RAM 18" WQXGA​

90k Fiyat koydum sahibinden de.​

Piyasaya genel olarak bakıp fiyatı koydum. 1yıl 7 ay garantili cihaz için iyi fiyat gibi geldi, ama foruma sormadan da olmaz. Bir göz atın istedim.

Link yüzünden reklam uyarısı almışım :D
.d

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji

Hocam şaka gibi, kara listeme aldım Teknorya'yı. Var mı böyle kara listeye almamız gereken başka satıcı? Hepsiburada resmi satıcılı ürünlerden şaşmamak lazım o zaman.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam nasıl, 4070 değil mi ikisi de?
arkadaşın attığı 4080

MSI NB VECTOR 16 HX A13VHG-495TR I7-13700HX 16GB DDR5 RTX4080 12GB 1TB SSD 16.0 FHD+ 144Hz W11 - idefix

MSI NB VECTOR 16 HX A13VHG-495TR I7-13700HX 16GB DDR5 RTX4080 12GB 1TB SSD 16.0 FHD+ 144Hz W11 ürününü idefix kalitesiyle satın almak için hemen tıklayın! Tüm Dizüstü Bilgisayar & Laptop ürünleri için idefix`i ziyaret edin.
www.idefix.com
www.idefix.com

Zekkum

80+
artık 100k

attığınız linkteki stok gitmiş :D

Cidden acınası durumdasın dün 7 tane satılmış demek oluyor bu zaten.

4080 fiyatına 4070 satmaya çalışmak genel olarak bizim ülkenin gelmiş olduğu çakallık durumundan ibaret.

Sende belli ki etmeyecek bir fiyata aldığın ürünü başkasına kitlemeye çalışıyorsun :d

Alıntıyı görüntüle

bilmem, Fikrin için yine de teşekkürler.

Hepsipremium World Card ile alırsan 12 Ay vade farksız taksit seçeneği sunuyor.

Bunu bilmemen senin bu Kredi Kartını kullanmıyor olmandan kaynaklı.

Aslında haklısın yıllık aidat ücretini veremeyeceğin kartlar kullanamazsın :))

GPU iyi olması genel performansta etkisi çok olmuyor. Gidip i7 ve 4080 alırsan valoda sallıyorum 400fps alıyorken i9 4070 alırsan 600-700fps alırsın. çünkü thread farkı ciddi bir performansa yol açıyor, Çünkü rekabetçi oyunlar işlemci kullanır. Pozisyonları cpu ile hesaplar. 4080 ve 4070 FH5 gibi oyunlarda etkisini gösterir. Ama orada da laptop oldukları için fark yok. ben 160FPS alıyorum FH5 te , aynı ayarlardaki 4080 185FPS alıyor. çünkü 100W limitini geçemiyorlar. 4090 farklı.

Vram tarafında 12gb olması avantaj lafım yok. daha yüksek ayarları kullanbilmene olanak sağlıyor evet. Ama dlss teknolojisine sahip olduğumuz için, bu teknoloji ilerledikçe vram ihtiyacımız da azalacak oyunlar için.

Alıntıyı görüntüle

dünya ortalamasının sahip olduğu gpulara bakarsan toplumun %75 inin 6-8gb vrame sahip olduğunu görüyorsun. BU da gelecekteki oyunların bu vram değerlerine göre dizayn edilip çıkacağı manasına geliyor.

yanlış anlaşılma olmasın cihazımı övmek için demiyorum, sadece bilgilendirme yapıyorum. Forumda sahte yada kulaktan doğma bilgi gezmesin diye.

GPU 'nun iyi olmasının genel performansa etkisini VALORANT üzerinden örnekleyen bir kişinin cidden teknoloji forumunda yaptığı yorumları bugünden itibaren ciddiye almamak gerek.

Anladığım kadarıyla Warzone vb. rekabetçi oyunlarda 4070 ve 4080 arasında genel performansa bir etki oluşmayacağını iddaa ediyorsun.

4070 4080 tarzında güçlü kartlara sahip tüketicilerin tercihi Valorant olmuyor zaten dostum.

Sen bu Laptopu Valorant oynamak için aldıysan güzel kazıklanmışsın hayrını gör :d

arkadaşın attığı 4080
Hocam bu adama bişey anlatmakla zaman kaybetmeyin 4080 GPU 'lu laptop 69.799,00 TL iken hemde vade farksız taksit seçenekleri mevcutken şimdi kalkıp GPU çok etkiye sahip değil diyip kendi vasat Laptopunu 90 K 'dan ilana koymasına kılıf hazırlamaya çalışacak aasfjknfasjkf

Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
GPU 'nun iyi olmasının genel performansa etkisini VALORANT üzerinden örnekleyen bir kişinin cidden teknoloji forumunda yaptığı yorumları bugünden itibaren ciddiye almamak gerek.

Anladığım kadarıyla Warzone vb. rekabetçi oyunlarda 4070 ve 4080 arasında genel performansa bir etki oluşmayacağını iddaa ediyorsun.

4070 4080 tarzında güçlü kartlara sahip tüketicilerin tercihi Valorant olmuyor zaten dostum.
Zekana şapka çıkarıyorum. İşlemciden düşüp ekran kartını yükseltmenin farkını anlatıyorum.
130FPS alıyor warzone da benim pc internetteki videolardan bakabilrisiniz, benim oynadığım bir oyun değil, sadece FH5 oynuyorum. Arkadaşın attığı MSI modelinde ise 145 fps alıyorsunuz.
1719050640122.png

Tabi o da NOS çalıştığı sürece
Cihazdaki adaptör cihazı beslemeye yetmediği için 1.5 - 2 saat içerisinde bataryanızı bitirerek performans kayıplarına yol açacak. Bunu neden kisme anlatmıyor acaba :) Kullanmadığınız, bilmediğiniz, kullanma kılavuzunu okumadan cihaz alırsanız gümlersiniz.
Sürekli bataryadan yediği için güç altında. 2 yılın sonunda %50-60 ömürde bataryanız kalıyor, onun hakkında da bilgilendirmek isterim.

Ayrıca övüp durduğun msi fhd "ips level" ekranı ile 2K 240Hz Nebula ekran çok da görmeden anlayabileceğin bir seviye değil :), umarım bir gün düzgün bir monitöre sahip olursun, gözlerine yazık.

etmeyecek bir fiyata aldığın
:D Bedavaya aldım, tabi forumda beni bilmediğin için bu şekilde konuşuyorsun. Problem değil.

CPU Performans farkı:
1719054216902.png

Son düzenleme:

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
arkadaşın attığı 4080
Doğru pardon

Zekana şapka çıkarıyorum. İşlemciden düşüp ekran kartını yükseltmenin farkını anlatıyorum.
130FPS alıyor warzone da benim pc internetteki videolardan bakabilrisiniz, benim oynadığım bir oyun değil, sadece FH5 oynuyorum. Arkadaşın attığı MSI modelinde ise 145 fps alıyorsunuz.
Alıntıyı görüntüle
Tabi o da NOS çalıştığı sürece
Cihazdaki adaptör cihazı beslemeye yetmediği için 1.5 - 2 saat içerisinde bataryanızı bitirerek performans kayıplarına yol açacak. Bunu neden kisme anlatmıyor acaba :) Kullanmadığınız, bilmediğiniz, kullanma kılavuzunu okumadan cihaz alırsanız gümlersiniz.
Sürekli bataryadan yediği için güç altında. 2 yılın sonunda %50-60 ömürde bataryanız kalıyor, onun hakkında da bilgilendirmek isterim.

Ayrıca övüp durduğun msi fhd "ips level" ekranı ile 2K 240Hz Nebula ekran çok da görmeden anlayabileceğin bir seviye değil :), umarım bir gün düzgün bir monitöre sahip olursun, gözlerine yazık.

:D Bedavaya aldım, tabi forumda beni bilmediğin için bu şekilde konuşuyorsun. Problem değil.
Hocam kaç Watt ki onun adaptörü? Yani koca koca 330W'lık adaptörler görüyorum, onlar bile 4070'li 4080'li makineleri besliyemiyorsa oyuncu laptopu devri bitmiştir, 4090'ı fln düşünemiyorum. En fazla 4060 alınır o zaman.

Son düzenleme:
Top Bottom