Neler Yeni

ROG G18 Cihazımı satışa koydum sizce fiyatı olmuş mu ?

Zekkum

80+
Zekana şapka çıkarıyorum. İşlemciden düşüp ekran kartını yükseltmenin farkını anlatıyorum.
130FPS alıyor warzone da benim pc internetteki videolardan bakabilrisiniz, benim oynadığım bir oyun değil, sadece FH5 oynuyorum. Arkadaşın attığı MSI modelinde ise 145 fps alıyorsunuz.
Alıntıyı görüntüle
Tabi o da NOS çalıştığı sürece
Cihazdaki adaptör cihazı beslemeye yetmediği için 1.5 - 2 saat içerisinde bataryanızı bitirerek performans kayıplarına yol açacak. Bunu neden kisme anlatmıyor acaba :) Kullanmadığınız, bilmediğiniz, kullanma kılavuzunu okumadan cihaz alırsanız gümlersiniz.
Sürekli bataryadan yediği için güç altında. 2 yılın sonunda %50-60 ömürde bataryanız kalıyor, onun hakkında da bilgilendirmek isterim.

Ayrıca övüp durduğun msi fhd "ips level" ekranı ile 2K 240Hz Nebula ekran çok da görmeden anlayabileceğin bir seviye değil :), umarım bir gün düzgün bir monitöre sahip olursun, gözlerine yazık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

:D Bedavaya aldım, tabi forumda beni bilmediğin için bu şekilde konuşuyorsun. Problem değil.

Elimde 5K Apple monitör ve yanında Samsung 2K 240 HZ Quantum Dot HDR 600 monitör var bilemedim hocam sanırım senin laptop bütçesi kadar yapıyor bu ikisi. Senin gibi beleşçilerin kendi parasıyla alamayacağı seviyede oyuncaklar bunlar.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam kaç Watt ki onun adaptörü?
MSI sitesinde cihazı bulamadım, Genelde hep en üst serinin özelliklerini yazarlar reklamlara. Ayrıca adaptörün 330W yada 280W olması yetmiyor, adaptör verimliliği falan bir sürü işler var orada.

Ama evet bence laptop alınacaksa i7 + 4060 çok temiz opsiyon. Laptoplar zaten genel olarak aşırı ısınıyor. Sürekli yüksek sıcaklıklarda gezdikleri için clock kısmalar oluyor. Mesela G16 serisindeki i9 13980HX, 5.6Ghz çalışıyor normalde ama ısındığı için 5 - 4.8Ghz sürekli kullanımda hep.
Kasalı pc lerdeki gibi bir sürekli tepe hızlarda sürdüremiyorlar performanslarını.
O yüzden düşük TDP değerine sahip sürekli yüksek performans verebilecek cihazlara odaklanmak çok iyi olur.

Son düzenleme:
Elimde 5K Apple monitör ve yanında Samsung 2K 240 HZ Quantum Dot HDR 600 monitör var bilemedim hocam sanırım senin laptop bütçesi kadar yapıyor bu ikisi. Senin gibi beleşçilerin kendi parasıyla alamayacağı seviyede oyuncaklar bunlar.
Hocam size tavsiyem yapıcı eleştirinizi karşıdaki kişiyi kırmamaya, rencide etmemeye çalışarak yapmanız. Aksi halde dışlanırsınız. Maalesef en sinirli ülkeler sıralamasında üstlerde olduğumuz için hep sert çıkışlar yapabiliyoruz :D

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Elimde 5K Apple monitör ve yanında Samsung 2K 240 HZ Quantum Dot HDR 600 monitör var bilemedim hocam sanırım senin laptop bütçesi kadar yapıyor bu ikisi
Umarım vardır, çünkü bu kadar fhd ıps level övünce insanın çok da inanası gelmiyor.
Senin gibi beleşçilerin kendi parasıyla alamayacağı seviyede oyuncaklar bunlar.
:D Haklı çıkamayınca karşıyı aşağılamaya gitmen zaten tartışmayı kaybettiğin anlamına geliyor. Hayatta başarılar dilerim.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İyi hoş da kim 4070 cihaza 90k versin ki

64 ram 13980hx olabilir ama nihayetinde 4070

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
İyi hoş da kim 4070 cihaza 90k versin ki

64 ram 13980hx olabilir ama nihayetinde 4070
Pazarlıkla 80-82 düşürmeyi düşünüyorum, yaşadığım yer tatil beldesi olduğu için yabancılar 100 euro farka çok bakmıyor O yüzden fiyatı o şekilde attım. Sence fiyat ne olmalı ?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Pazarlıkla 80-82 düşürmeyi düşünüyorum, yaşadığım yer tatil beldesi olduğu için yabancılar 100 euro farka çok bakmıyor O yüzden fiyatı o şekilde attım. Sence fiyat ne olmalı ?
Ben bu ürüne fiyat biçemem. Her şey müthiş 13980hx 64 ram ama 4070 dediğin anda benim için bitiyor mesela sonucta ben bu 4070' i upgrade de edemeyeceğim. Hikayeli oyunlarda da beni 13980hx kurtarmayacak veya 64 ram

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Ben bu ürüne fiyat biçemem. Her şey müthiş 13980hx 64 ram ama 4070 dediğin anda benim için bitiyor mesela sonucta ben bu 4070' i upgrade de edemeyeceğim. Hikayeli oyunlarda da beni 13980hx kurtarmayacak veya 64 ram
1719052746497.png

o konuda yorumum bu grafik oluyor. daha önce de bahsetmiştim ama insanlar çok bakmıyor geçmiş konuşmalara.
Gördüğünüz gibi hep 6-8GB vram dünya ortalamasındaki kartlar. O yüzden hiç bir sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum 8GB vram ile

DLSS 4 teknolojisi geldiğinde bilmiyorum takip ediyor musunuz ama vram kullanımının daha da düşmesi bekleniyor. Ekran kartı Doku, Obje ve Karakter Üretebilecek. Bunların depolanması Ramlerde yapılıyor o yüzden Grafik belleğinde gelecekte epey bir süre artış göreceğimizi sanmıyorum.

yapay zeka uygulamaları için 5090 kartlarda belki 24GB 32GB bellekler görebiliriz ama 5060 falan bence yine 12GB bellek ile gelecek.

Arkadaşlara laptop önerisi yaparken bu yüzden gönül rahatlığı ile 4060 lı laptop öneriyorum hep.

Son düzenleme:

stayleon

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
emre b
Bu butcelerde kimsenin nakit verip 2. El urun alacagini sanmiyorum cok absurt bir fiyat olmadigi surece

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Alıntıyı görüntüle
o konuda yorumum bu grafik oluyor. daha önce de bahsetmiştim ama insanlar çok bakmıyor geçmiş konuşmalara.
Gördüğünüz gibi hep 6-8GB vram dünya ortalamasındaki kartlar. O yüzden hiç bir sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum 8GB vram ile

DLSS 4 teknolojisi geldiğinde bilmiyorum takip ediyor musunuz ama vram kullanımının daha da düşmesi bekleniyor. Ekran kartı Doku, Obje ve Karakter Üretebilecek. Bunların depolanması Ramlerde yapılıyor o yüzden Grafik belleğinde gelecekte epey bir süre artış göreceğimizi sanmıyorum.

yapay zeka uygulamaları için 5090 kartlarda belki 24GB 32GB bellekler görebiliriz ama 5060 falan bence yine 12GB bellek ile gelecek.
Kart cok gucsuz brom vram demedim zaten. Kendi masüstümde 6800XT kullanıyorum bazen kesmediği oluyor

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
MSI sitesinde cihazı bulamadım, Genelde hep en üst serinin özelliklerini yazarlar reklamlara. Ayrıca adaptörün 330W yada 280W olması yetmiyor, adaptör verimliliği falan bir sürü işler var orada.

Ama evet bence laptop alınacaksa i7 + 4060 çok temiz opsiyon. Laptoplar zaten genel olarak aşırı ısınıyor. Sürekli yüksek sıcaklıklarda gezdikleri için clock kısmalar oluyor. Mesela G16 serisindeki i9 13980HX, 5.6Ghz çalışıyor normalde ama ısındığı için 5 - 4.8Ghz sürekli kullanımda hep.
Kasalı pc lerdeki gibi bir sürekli tepe hızlarda sürdüremiyorlar performanslarını.
O yüzden düşük TDP değerine sahip sürekli yüksek performans verebilecek cihazlara odaklanmak çok iyi olur.
Hocam bu bilgi tam benlik işte, genel olarak Asus adaptörleri nasıl sizce? Beğenmiyorsanız adaptörü iyi olan ne var mesela?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Kart cok gucsuz brom vram demedim zaten
O konuda çok bir şey yapmak laptopta mümkün değil, 4090 almadığınız sürece 4080 - 4070- 4060 maksimum 100W ile limitlenmiş durumda. Saf güç olarak aralarında %15 fark + 4GB vram var.

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
can
arkadaşlar yazmış zaten fiyat çok yüksek senin gibi bir müşteri lazım o cihaza para verecek şahsi görüşüm 50-60k arası teklif alırsan ver yoksa satacam diye beklersin 1 sene gpudan dolayı kaybediyor masaüstü değil ki gpu yükseltesin

Top Bottom