Neler Yeni

Ronaldo ve Messi piyasa degerleri neden düşük

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Sadece şunu diyecem. LeBron'un 16 sezonda yaptıklarını daha zor koşullarda 10 sezonda yaptı. Şampiyonluk vs. Birçok istatistikte LeBron önde ama arada 6 sezon gibi büyük bir fark var. LeBron 16 veya 17.nci sezonunu oynuyor sanırım şu an.
Jordan 16 sezon oynasa zaten tarihin en iyileri piyasasında olmazdı. 10.sezonu bile tamamen Kobe'nin 2017'si gibiydi.

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Jordan 16 sezon oynasa zaten tarihin en iyileri piyasasında olmazdı. 10.sezonu bile tamamen Kobe'nin 2017'si gibiydi.
Hocam bunu sabaha kadar tartışabiliriz. Çok uzamaması için sadece şunu demek istiyorum. NBA'in resmî sitesine göre, "Oybirliğiyle, Michael Jordan tüm zamanların en iyi basketbolcusudur." herhalde bunu oylayan insanları bilgisi bizden fazladır diye düşünüyorum. Ki kendi zamanlarındaki rakiplere ve oyun tarzına sertliğine bakacak olursak Jordan'ın işi daha zor olduğu bellidir diye düşünüyorum. Kaldı ki Jordan zorda kaldığında takımını terketmedi LeBron gibi. Neyse o idi. Son sezonunu bildiğim kadarıyla sırf zevk için oynamış kazandığı tüm maaşları ise bağışlamıştı son sezonlarındaki (washington zamanı). Son cümledeki belirttiğimin doğruluk değerini bilmiyorum fakat durum böyle. En temelinde basketbolu dünyaya tanıtan sevdiren adamdır Michael Jordan bunun ötesi var mıdır sanmam.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Kaldı ki Jordan zorda kaldığında takımını terketmedi LeBron gibi. Neyse o idi.
2015 Play-offları.
CAVS ilk 5 :
cavs-starting-line-up.jpg

CAVS finallerde elendi.

2018 Play-offları.
CAVS ilk 5'i : Hill,JR Smith,LEBRON,Love,Thompson.
CAVS finallerde elendi.

Yapabileceğinin fazlasını yaptı. Zorda kaldığında yanında Jordan'ın Pippen'ı gibi bir süperstar olsaydı zaten ayrılmazdı eğer böyle bir vaziyette bile 2015-2019 arası 4 sene oynadıysa.

Ki Chicago'nun Jordan zamanı ve şampiyonluk yılları ve istatistiklerine bakacak olursak, SCORING dışında Jordan ort. 1.si değil. Assist, steal, block, deffensice efficiency.... hepsini ortalama lideri Pippen.

LeBron'un kariyeri bitmedi daha, ona rağmen bütün bir kariyeri içinde en çok sayı atan ve asist yapan oyuncular listesinde Jordan'dan önde, ve ilk 10'da.

Onurkotlutok05

80+ Gold
Yaşlılık

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Yaşlı çünkü, eğer bu 2 adamdan birini alırsan ve 2 yıl oynatırsan satamazsın. Ayrıca futbolu bırakırlar zaten. Ama 19 yaşında genç ve yıldız olan birini alırsan hem sende çok iş yapar, hem bir dahaki transferinde değeri artacağı için para kazanırsın.

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
2015 Play-offları.
CAVS ilk 5 :
Alıntıyı görüntüle
CAVS finallerde elendi.

2018 Play-offları.
CAVS ilk 5'i : Hill,JR Smith,LEBRON,Love,Thompson.
CAVS finallerde elendi.

Yapabileceğinin fazlasını yaptı. Zorda kaldığında yanında Jordan'ın Pippen'ı gibi bir süperstar olsaydı zaten ayrılmazdı eğer böyle bir vaziyette bile 2015-2019 arası 4 sene oynadıysa.

Ki Chicago'nun Jordan zamanı ve şampiyonluk yılları ve istatistiklerine bakacak olursak, SCORING dışında Jordan ort. 1.si değil. Assist, steal, block, deffensice efficiency.... hepsini ortalama lideri Pippen.

LeBron'un kariyeri bitmedi daha, ona rağmen bütün bir kariyeri içinde en çok sayı atan ve asist yapan oyuncular listesinde Jordan'dan önde, ve ilk 10'da.
Kaan Kural'ın dediği gibi Jordan'ı ligteki hiçbir takım yenemedi. LeBron ise yanında Wade ve Bosh gibi üst düzey oyuncular varken Dirk'e yenildi finallerde. Jordan ise yanında Pippen ve istikrarsız bir var bir yok olan Dennis Rodman ile oynadı. Çıktığı hiçbir final serisini kaybetmedi. Karşısındaki onca güçlü takımlara rağmen Utah gibi. 6 kere çıktı ve 6 kere kazandı. Oynadığı her final serisi için asla serideki en iyi o değildi denemez zaten 6 adet finaller mvp ödülüne sahip. LeBron'un Cavs'i finallere taşıması elbette olağanüstü bir durum fakat yanında o kadar iyiler varken kaybetmek en iyisine yakışmaz gibi. Bir şampiyonluğunu zaten Ray Allen kurtardı attığı buzzer ile. Jordan ne yaptıysa kendi yaptı. Elbette burada Pippen'ın hakkını yemek haksızlık olur onun etkiside büyük. Jordan kötü bir sezon geçirse de ayrılmadı sağdık kaldı takımına. Lebron ise ayrıldı o zamanlardaki olabilecek olan en iyi takımlardan birine geçerek en iyisi oldu. Kolaya kaçtı denebilir buna rahatlıkla. Ki kaçmasına rağmen finallerde Dallas'a kaybetti. Dirk koskoca senin deyiminle tarihin en iyi oyuncusunu devirdi. Yanındaki onca yıldız oyunculara rağmen. İstatistik konusunda ise ikisinin oynadığı sezon farkından olması gayet normal ki yeni yeni birçok şeyi başardı LeBron istatistik olarak. Fakat dediğim gibi taşıma konusunda LeBron'un üst düzey oyunu sayesinde finallere çıktı cavs. Fakat bu en iyisi olmak için yeterli değil. Bu arada ben ne LeBron ne Jordan'ın ağır fanıyım. Kendi gördüğüm duyduklarım ile konuşuyorum. Zaten profil fotoğrafından anlaşılacağı üzere Russel Westbrook'u çok severim ama fanboy gibi değil yine kabullenirim hatalarını. Jordan içinde aynı.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Ronaldo zaten şu senelerde ortalama bir futbolcu haline geldi.
Zaten ederi o.
Messi hala üst düzey oynuyor.
Ayrıca piyasa değerine bakma messinin maliyeti çok yüksek.
M city bile bu yüzden transferden vazgeçti.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Bir şampiyonluğunu zaten Ray Allen kurtardı attığı buzzer ile.
Ray Allen şampiyon oldu diyelim o zaman?
Tek bir kişinin tek bir sayısına veya maçı değiştirse de tek bir playine bakarak bir yere varmak mümkün değil.

Her ne kadar LeBron'un all-aroundluğu en iyisi olmaya yetmiyorsa bir o kadar da
Jordan kötü bir sezon geçirse de ayrılmadı sağdık kaldı takımına. Lebron ise ayrıldı o zamanlardaki olabilecek olan en iyi takımlardan birine geçerek en iyisi oldu..
LeBron'un draft edildiği yıl : 2004. Miami'ye gittiği yıl : 2011

7 yıl, tamamiyle tek başına götürdüğü bir takım. Birçok defa play-off gördü. Doğu'daki en güçlü takımlardan biriydi CAVS.
7 yıl sonra, LeBron 2011 yazında "The Choice" programında yaklaşık 26 yaşındaydı :D

Yani bir oyuncunun sadıklığını ölçmek öyle başka takıma gitmişmi gitmemiş tamam sadık demekle değil. Bu 9-10 sezonun üstüne şehre olan şampiyonluk sözü için 2015'te dönüp 2018'e kadar kaldı (Şampiyonluk sözü de tamamlandı.)

İlk gittiğinde formaları yakılan, arkasından sövülen o adam, Lakers'a giderken arkasında kendisine saygı duyan, ve eski düşünceleri tamamen tersine dönmüş bir şehir bıraktı. Şehrin sembolü haline bile geldi diyebiliriz, abartı kaçmaz.
Yani adam şehir için verdiği sözü tekrardan yerine getirdi, ardından Lakers'a gittiğinde zaten artık yaşı geldiği için, kariyerinin sonunda anılacak istatistikleri önemseyerek devam etti. Bu yolda o sezon Kobe Bryant'ı All-Time Scoring List'te geçti, şampiyon oldu, 3 farklı takımla şampiyonluk yaşayan ilk oyuncu oldu... (Danny Green'le beraber.)
Hatta Miami'ye gittiği zamanla ilgili de Finaller MVP'si konuşmasından bir bölüm var :

" I had 7 years in Cleveland, I felt like l couldn't get over the hump. l needed some help, someone to push me. Then l went to Miami, and got pushed by D-WADE and BOSH and that franchise. Now, with him (DAVIS), making him see a better basketball and being a part of someting that is special, that is what it's all about. To put him where he is today, that means so much to me. And the fact that he trusts me, means even more. "
Küçük bir çeviriyle ne demek istediği anlaşılabilir. Ki bence durumunu yeterince açıkladığı bir konuşma. Canlı dinliyordum. Gerçekten etkilendim. Şu an kendisi de Davis'e o Wade ve Bosh'tan aldığı destek ve gücü vermeye çalıştığını, onun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu görmesini sağlamayı hedeflediğini söylüyor.
Neyse konudan şaşmayacak olursak, zaten ne bizim ne de her kim olursa olsun birilerinin tartışması kimsenin eline somut bir yargı geçirmeyecek. O yüzden bence konu kapanabilir. Ben de asla senin dediğin gibi ağır fanboy değilim, yanlış anlaşılmak istemem. Herkesin kendine göre bir GOAT'ı vardır :)

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Tek bir kişinin tek bir sayısına veya maçı değiştirse de tek bir playine bakarak bir yere varmak mümkün değil.
benim burda dediğimde demek istediğim LeBron'un kaçırdığı şutun ardından atması hem Lebron'un kariyerini hem de yüzük kazanmasında çok büyük bir etkisi var, yüzük o seri için tabi.

Her ne kadar LeBron'un all-aroundluğu en iyisi olmaya yetmiyorsa bir o kadar da

LeBron'un draft edildiği yıl : 2004. Miami'ye gittiği yıl : 2011

7 yıl, tamamiyle tek başına götürdüğü bir takım. Birçok defa play-off gördü. Doğu'daki en güçlü takımlardan biriydi CAVS.
7 yıl sonra, LeBron 2011 yazında "The Choice" programında yaklaşık 26 yaşındaydı :D

Yani bir oyuncunun sadıklığını ölçmek öyle başka takıma gitmişmi gitmemiş tamam sadık demekle değil. Bu 9-10 sezonun üstüne şehre olan şampiyonluk sözü için 2015'te dönüp 2018'e kadar kaldı (Şampiyonluk sözü de tamamlandı.)

İlk gittiğinde formaları yakılan, arkasından sövülen o adam, Lakers'a giderken arkasında kendisine saygı duyan, ve eski düşünceleri tamamen tersine dönmüş bir şehir bıraktı. Şehrin sembolü haline bile geldi diyebiliriz, abartı kaçmaz.
Yani adam şehir için verdiği sözü tekrardan yerine getirdi, ardından Lakers'a gittiğinde zaten artık yaşı geldiği için, kariyerinin sonunda anılacak istatistikleri önemseyerek devam etti. Bu yolda o sezon Kobe Bryant'ı All-Time Scoring List'te geçti, şampiyon oldu, 3 farklı takımla şampiyonluk yaşayan ilk oyuncu oldu... (Danny Green'le beraber.)
Hatta Miami'ye gittiği zamanla ilgili de Finaller MVP'si konuşmasından bir bölüm var :

" I had 7 years in Cleveland, I felt like l couldn't get over the hump. l needed some help, someone to push me. Then l went to Miami, and got pushed by D-WADE and BOSH and that franchise. Now, with him (DAVIS), making him see a better basketball and being a part of someting that is special, that is what it's all about. To put him where he is today, that means so much to me. And the fact that he trusts me, means even more. "
Küçük bir çeviriyle ne demek istediği anlaşılabilir. Ki bence durumunu yeterince açıkladığı bir konuşma. Canlı dinliyordum. Gerçekten etkilendim. Şu an kendisi de Davis'e o Wade ve Bosh'tan aldığı destek ve gücü vermeye çalıştığını, onun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu görmesini sağlamayı hedeflediğini söylüyor.
Neyse konudan şaşmayacak olursak, zaten ne bizim ne de her kim olursa olsun birilerinin tartışması kimsenin eline somut bir yargı geçirmeyecek. O yüzden bence konu kapanabilir. Ben de asla senin dediğin gibi ağır fanboy değilim, yanlış anlaşılmak istemem. Herkesin kendine göre bir GOAT'ı vardır :)
Tamam uzun zaman CAVS'te kalıp zorluk yaşadı ona sözüm yok. Fakat bu zorluklardan ligin en iyi takımından birine gidip üstüne üslük Dallas gibi fazla iyi olmayan bir takıma kaybetmek bu işte düşürür hem Wade'i hem LeBron'u hem Bosh'u. Jordan'a bakacak olursak oynadığı sezonlar boyunca iyisiyle kötüsüyle her zaman takımda kalıp liderlik etti. Takımına olan bağlılık benim basketbol görüşümde çok önemli yere sahiptir. Tamam LeBron sonradan gelip telafi etmiş olabilir ama o zamanki zorluklara göğüs geremeyip tabiri caizse kaçarsa takımdan o iş orda bitmiştir benim için. Bunu şöyle düşünün biri size gelip çok ağır aşağılamalarda bulunsa başkalarının yanında ezse sonra sizden özür için bir hediye alsa siz o kişiyi kolay kolay affedebilir misiniz? verdiğim örnek biraz konudan bağımsız ama anladın sen ne demek istediğimi. Ha Jordan'ın da yaptığı hatalar var mı var tabii. 1.5 yıl takımından ayrı kalıp dinlenmesi yanlış bir tercih tabii. (Eğer bahsettiğim bu cümlede bana LeBron bırakmadı falan derseniz size bir video linki ve saniye bırakacağım oradan bakabilirsin işin olayına.) Benim görüşüm bu şekilde elbette herkesin kendine göre GOAT'ı vardır herkes sevdiğini destekler fakat ben bu durumda öyle özel olarak desteklediğim biri yok. Zaten ikisinin de fanı değilim. Olabildiğince kendi bakış açımdan objektif bakıyorum olaya. Bu konu uzayıp gider sabaha kadar konuşuruz dediğin gibi konu kapansın daha fazla tutmayalım bu konuyu da. Farklı spor dalıyla dolurduk burayı. :)

bu video dakika 7.20 den sonrası üstte bahsettiğim link.

ve bakmak istersen bu var.

Top Bottom