Rtingse göre hangi monitör daha iyidir ?(ASUS ROG PG27UCDM vs XG32UCWMG)

Şunu da fark ettim ki parlaklık kendi kendine azalıp artıyor oyun içinde nereden anladın derseniz msi afterburner fps yazıları vs varya oradaki tablodaki ışık yani parlaklık kendi kendine düşüyordu hemde hdr kapalı iken oluyor bu sorun. Reddite baktım orada hdr açıp yaşayan var.

OSD menüsünde parlaklığı etkileyen ayarlar olabilir. ABL vardır muhtemelen. Eğer rahatsız oluyorsanız parlaklığı etkileyen ayarları kapatın OSD menüsünden.

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
OSD menüsünde parlaklığı etkileyen ayarlar olabilir. ABL vardır muhtemelen. Eğer rahatsız oluyorsanız parlaklığı etkileyen ayarları kapatın OSD menüsünden.
Evet hocam küresel karartma kontrolü diye bir ayar var oled carede onu kapatınca düzeliyormuş. Denedim düzelmesine düzeliyorda oled careden yararlanamadıktan sonra ne anladım o işten belki yazılım güncellemesiyle düzeltirler ayrıca bakalım ne diyecek birkaç güne yazar herhalde itopya sizce kaç güne maile geri dönüş olur?

Evet hocam küresel karartma kontrolü diye bir ayar var oled carede onu kapatınca düzeliyormuş. Denedim düzelmesine düzeliyorda oled careden yararlanamadıktan sonra ne anladım o işten belki yazılım güncellemesiyle düzeltirler ayrıca bakalım ne diyecek birkaç güne yazar herhalde itopya sizce kaç güne maile geri dönüş olur?
Bazı ayarlar işe yarasa da pazarlamadan öteye gitmiyor. Sorun yaşadıktan sonra ne anlamı var o ayarın? Belki yeni firmware update ile parlaklığı daha az değiştirir, agresif ayarlanmışa benziyor çünkü. Kesin bir şey diyemem belki de düzeltmezler. İtopyanın müşteri hizmetlerine işim düşmedi bilmiyorum.

• Beğen
Bazı ayarlar işe yarasa da pazarlamadan öteye gitmiyor. Sorun yaşadıktan sonra ne anlamı var o ayarın? Belki yeni firmware update ile parlaklığı daha az değiştirir, agresif ayarlanmışa benziyor çünkü. Kesin bir şey diyemem belki de düzeltmezler. İtopyanın müşteri hizmetlerine işim düşmedi bilmiyorum.
Aynen öyle hocam bakalım ya bir kişide de böyle saçma sapan sorun varmış ne sorunlu bir modelmiş bu ya bu küresel karartma kontrolü ayarı yüzünden monitörün gaması düşüyor.

• Muhteşem
Bu foruma da kayıt olayım dedim.

@Tayfunns Selamlar :)

@XPCX MLA var zaten xg32ucwmg de 3.nesil, neden alıyorsun ki hele o fiyata; hatta trueblack kaplamanın daha fazla yansıma yapması durumunu da konuşmuştuk diğer forumda seninle.

Son düzenleme:

@XPCX MLA var zaten xg32ucwmg de 3.nesil, neden alıyorsun ki hele ki o fiyata, daha fazla yansıma yapması durumunu da konuşmuştuk diğer forumda seninle.
Selam hocam. Ben de söyledim ama dinlemedi. Eğer beğendiyse kullansın tabii.

@XPCX TrueBlack kaplamayla bunun yapılma nedenlerinden bir diğeri LG'nin TV tarafında ilk 2023 yılında mla bazlı modellerinde kullandığı Vanta Black kaplamaya bitiriş açısından benzetmeye uğraşmaya çalışmalarıydı.

Onun dışında zaten hâlihazırda daha öncesinden parlak kaplama talebi de mevcuttu, isteği dinlediler yapıldı.

• Beğen

@XPCX MLA var zaten xg32ucwmg de 3.nesil, neden alıyorsun ki hele o fiyata, hatta trueblack kaplamanın daha fazla yansıma yapması durumunu da konuşmuştuk diğer forumda seninle.
İyi yaptın hoş geldin ne biliyim hocam ya dedim bu yeni gerçek parlak kaplamaya bakıyim ama gerçekten kaplaması güzel sanki camın karşısındaymış gibi bir his veriyor yansıma rahatsız etmese müthiş monitör.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ne kadar fazla sorunu var 😮 Allah'a şükür bende hiçbiri yok ben yansımadan kaynaklı istemiyorum artık ama oyundayken çok belli olmuyor yansımalar odaklanırsan yansımaya görüyorsun bence insan bir zaman sonra alışır.

Son düzenleme:
Tandemin aklı bulandırma şekli. :D
Böyle bir mail attılar hocam servise mi gidicek ürünü inceleyeceklermiş anlaşılan ama servise gider mi ki ? Yoksa sadece inceleyip direk iade yaparlar mı ?

Ekler

• Screenshot_2025-12-08-09-45-10-605_com.google.android.gm.webp
    Screenshot_2025-12-08-09-45-10-605_com.google.android.gm.webp
    107.7 KB · Hit: 3
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,781
Üyeler
185,950
Son üye