Rtingse göre hangi monitör daha iyidir ?(ASUS ROG PG27UCDM vs XG32UCWMG)

Hak vermeye başladığımız saatlerdeyiz artık :(.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ne kadar olabilir şu lisans ücreti ya. Sırf diğerini aldırmak için.
Artı artıdır HDR mevzusunu çözdüğümden beri HDR ile alakalı her şeyden yararlanmak istiyorum. Ama doğru siz HDR kullanmayacaksınız. Parlaklık artıyor çünkü. İyice düşünün taşının karanızı verin. Kullandığınız Samsung G81SF modeli eski versiyon G80SD den bile daha agresif bir mat kaplama kullanıyor. Yani sorun kaplamaysa QD-Oled glossy de sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Asus kaplama farkından ötürü +20k para istiyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Bu dolby vision nerelerde kullanılıyor bilen var mı ? Hangi oyunlar veya filmler destekliyor ? pg32ucdm de bu özellik var ama nerede kullanacağımı bilemedim bilen varsa beni bi aydınlatıversin :D

Bu dolby vision nerelerde kullanılıyor bilen var mı ? Hangi oyunlar veya filmler destekliyor ? pg32ucdm de bu özellik var ama nerede kullanacağımı bilemedim bilen varsa beni bi aydınlatıversin :D
1765126352739.webp

Artı artıdır HDR mevzusunu çözdüğümden beri HDR ile alakalı her şeyden yararlanmak istiyorum. Ama doğru siz HDR kullanmayacaksınız. Parlaklık artıyor çünkü. İyice düşünün taşının karanızı verin. Kullandığınız Samsung G81SF modeli eski versiyon G80SD den bile daha agresif bir mat kaplama kullanıyor. Yani sorun kaplamaysa QD-Oled glossy de sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Asus kaplama farkından ötürü +20k para istiyor.
Marka takıntım yok. Giga veya msı'dan tandem 4k gelirse daha ucuza gelir sanki. Woled LG panel, QD Samsung desek Tandem oledler ne panel?

Marka takıntım yok. Giga veya msı'dan tandem 4k gelirse daha ucuza gelir sanki. Woled LG panel, QD Samsung desek Tandem oledler ne panel?
Tandem de W-Oled. Gen 4 woled diye geçiyor. LG reklam amaçlı tandem diye bahsediyor. Bir de üst üste katman falan eklemiş ya onu vurgulamak
için.
Desktop Screenshot 2025.12.07 - 19.55.44.47.webp
Desktop Screenshot 2025.12.07 - 19.55.52.27.webp

pc oyunları destekliyor mu bu peki hocam bu özelliği ? Yoksa sadece filmler için mi

Tandem de W-Oled. Gen 4 woled diye geçiyor. LG reklam amaçlı tandem diye bahsediyor. Bir de üst üste katman falan eklemiş ya onu vurgulamak için.
Zaten paneli LG'den aldıkları için tek fark soğutma, dolby lisansı falan galiba.
Lg panel, Ktc üretim, Next baskılı miniled televizyonum gibi :d

Bu çok iyi oldu işte harikasınız hocam. Bu arada son bir sorum var. İnternetten gerçek 4k film izlemek için ne önerirsiniz hangi sitenin üyeliğini almalıyım? İnternetten film izlemek istediğimde 4k izleyemiyorum. Paralı üyelik alıp şu monitörümün hakkını vereyim diyorum. En iyi site hangisi ? Bütçeden yana sorun yok.

• Beğen
1 haftadır bende bu. Hb'den 38'e aldım. Ama sen konudakini alınca tableti sattım onu almak için 20'ye. Bunu da iade edip bütçeyi 58 yapacaktım.
Aslında düne kadar okeydim. Ama bugün senden gelen yorumlar işleri karıştırdı.
Pg27ucdm ile birebir aynı panele sahip. Tek farkları dpı 1.4 bu sendeki 2.1.
Birde işte tasarım/soğutma farkı var.

• Muhteşem

Zaten paneli LG'den aldıkları için tek fark soğutma, dolby lisansı falan galiba.
Lg panel, Ktc üretim, Next baskılı miniled televizyonum gibi :d
Aynen. Kalibrasyon, soğutma çözümü, yanma korumaları, port giriş-çıkış sürümleri, satış sonrası destek, malzeme kalitesi, tasarım, OSD menüsü, parlaklık, kaplama gibi farklılıklar var. Diğer alanlarda çok benzerler. Zaten bu denli yüksek maliyetli monitörlerde kötü olan şeyler bir elin parmağı kadar oluyor genel de. Marka için 20k fark vermeye gerek yok. Ama diğer markalar ne zaman true black modelleri piyasaya sürerler bilmiyorum. AOC dan gelecek diye bir sızıntı gördüydüm geçen gün.

Bu çok iyi oldu işte harikasınız hocam. Bu arada son bir sorum var. İnternetten gerçek 4k film izlemek için ne önerirsiniz hangi sitenin üyeliğini almalıyım? İnternetten film izlemek istediğimde 4k izleyemiyorum. Paralı üyelik alıp şu monitörümün hakkını vereyim diyorum. En iyi site hangisi ? Bütçeden yana sorun yok.
Tarayıcılar desteklemiyor diye biliyorum. Windows uygulama mağazası üzerinden olabilir. Apple TV var ama bazı arkadaşlar burdan gerçek 4k açmıyor işte buradaki 1080p demişler.
Gerçekten en doğrusunu arıyorsanız 2bine next tv box veya apple tv box alın alın.

Desktop Screenshot 2025.12.07 - 20.01.52.21.webp
Desktop Screenshot 2025.12.07 - 20.02.19.91.webp
Desktop Screenshot 2025.12.07 - 20.02.52.40.webp
Desktop Screenshot 2025.12.07 - 20.03.20.14.webp

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,781
Üyeler