RTX 3060 DRIVER ÇÖKÜYOR

Shaplack

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba , ben gencer gaming üzerinden DA-C2 kasasını satın aldım . Donanım ;
Gigabyte 3060 Eagle 12G ver2,0 - R5 5600X - A520M K - APACER 3600mhz 8+8 ram
-
Kasayı teslim aldım içerisinde windows yüklü gelmedi , bios ellenmemiş ve kendi sahip olduğum bilgilere göre kurulumu yaptım .
Lakin oyun açtığımda oyunun menüsüne kadar her şey güzel iken maça girince sistem hata veriyor .
Valorant : Siyah ekran veriyor ve restart atmadan tekrar oyuna girmeye çalışırsam mavi ekran atıyor
verdiği Hata : Ekran kartı sürücüsü çöktü kod /3dkNONE
CSGO : Low ayarlarda oynatır iken grafikleri yükselttiğimde , karakter secme sonrası ekran donuyor , eylemlerimin sesi geliyor ve eylemde bulunabiliyorum .(ama ekran donuk)
Oyun haricinde sadece browser açık iken arada siyah ekran gelip gibiyor (Win + Shift + CTRL + B) yapmışım gibi ekranlar gidip geliyor . (formattan sonra bu hata gitti)
-
Şuanlık tekrar bir format attım , win pro x64 kurdum , driverları sitelerinden ve gigabyte control app center üzerinden driverları yükselttim sorunum hala devam etmektedir .
DxDiag sonucunu rar dosyasının içerisinde koydum

Ekler

Kankam aynı sistem bende de var, öncelikle şunu sorayım ; ramleri 3600'de mi kullanıyorsun ?

Anankartın A520M-K mı peki ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anankartın A520M-K mı peki ?
Ben de aynı sorunları yaşadım o yüzden biosdan ramleri 3200'e çektim şu ana kadar sorun yaşamadım, (kesin çözüm demiyorum ama denemende fayda var)

Evet , ana metin üzerinde belirtmiştim .
Ekran kartı driveri için geforce now yükleyip check edebilirsin. Ama ben ramlerden dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü 3600'de ne yapsam çalıştıramadım ramleri, hatta bilgisayar bir ara hiç açılmadı gençer gaming'i basıcaktım çok az kalmıştı :ROFLMAO: :blobdance:

Ekran kartı driveri için geforce now yükleyip check edebilirsin. Ama ben ramlerden dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü 3600'de ne yapsam çalıştıramadım ramleri, hatta bilgisayar bir ara hiç açılmadı gençer gaming'i basıcaktım çok az kalmıştı :ROFLMAO: :blobdance:
B450M biosundan sonra A520M in biosu çok farklı geldi ramlari mhzini arttıramadım hatta FLCK frekansı ile karıştırıp onu yükselttim ardından açılmayında bios pili yardımı ile reset attım . XPM Profil 1'e alınca otomatik 3600 e çekildi ama şimdi sorsan nasıl mhz indiriceğimi bulamayabilirim

Nvidia exprience üzerinden driver kurulumu yaptıktan sonra Nvida sitesi üzerinden modele göre driver kurdum

B450M biosundan sonra A520M in biosu çok farklı geldi ramlari mhzini arttıramadım hatta FLCK frekansı ile karıştırıp onu yükselttim ardından açılmayında bios pili yardımı ile reset attım . XPM Profil 1'e alınca otomatik 3600 e çekildi ama şimdi sorsan nasıl mhz indiriceğimi bulamayabilirim

Nvidia exprience üzerinden driver kurulumu yaptıktan sonra Nvida sitesi üzerinden modele göre driver kurdum
Kanka youtubedan bak istersen anakart üzerinden ram mhz profili ayarlamaya. Şimdi ss de atamıyorum göstereceğim de xd

2133 e çektim hata vermedi şuan

1 gün boyunca böyle kullanıcam sorun çıkarmaz ise konuyu kapatıcam
@blupblupblup teşekkür ederim .

Son düzenleme:
Geri