RTX 3060 Mining Problemi / 25 Mhs Geçmiyor

Tamam çipsetlerimiz aynı GA106 yani kilitli olmayan model ekran kartın. Sorunu buldum. şuan ekran kartın X4 modunda çalışıyor.

BUS Interface kısmına bak. @ x4 1.1 yazıyor sende. Bende ise şu şekilde : PCIe x16 4.0 @ x16 3.0

Şimdi bunu düzeltmek için ya BIOS daki Gen1-Gen2-Gen3 ayarlarıyla oynıcaksın yada işlemcin x16 ya çıkartamıyor GPU yu. BIOS da gen1-gen2-gen3-Auto olan kısmı bulur musun ?
BIOS'u Mflash ile güncelledim; Gen1, Gen2, Gen3 kısmı Auto seçili, onu Gen3 yaptığımda da bir değişiklik olmadı; daha önce onu da denedim bir de PCIE farklı bir menü var orada da 4x4x4 yazıyor onu da Auto yapıyorum, 4x4x4 olduğunda cihaz açılmıyor :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir üst mesajımda yazdığım gibi şimdi Bios'dan PCIE Settings'den 4x4 yaptım; enteresan şekilde cihaza şimdi görüntü gelmiyor. :) Ne kartmış, hayattan soğuttu :)

Son düzenleme:
Her değiştirdiğinde GPU-Z yi tekrar açıp bakmalısın. Eğer tüm GEN modlarında olmuyorsa daha güncel bir işlemci ile denemelisin örneğin Ryzen 3000 serisi gibi.

T-REX miner indirir misin ayrıca gpu pci 4.0 x4 modunda çalışıyor x16 olmalı
Evet X4 modu çözülse sorun çözülür driver falan doğru gözüküyor kendi sistemimle karşılaştırdım. Tek fark BUS Interface o kadar.

Son düzenleme:
Her değiştirdiğinde GPU-Z yi tekrar açıp bakmalısın. Eğer tüm GEN modlarında olmuyorsa daha güncel bir işlemci ile denemelisin örneğin Ryzen 3000 serisi gibi.

Evet X4 modu çözülse sorun çözülür driver falan doğru gözüküyor kendi sistemimle karşılaştırdım. Tek fark BUS Interface o kadar.
4.0 oldu sanırım ama sonuç aynı maalesef..

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    111.3 KB · Hit: 93
Evet 4.0 gözüküyor. İşlemciden olabilir dediğim gibi. Deneyebileceğin birisi varsa kartı onun sistemine takıp deneyebilirsin.

Maalesef Antalya'da bu işi yapan kimse yok bildiğim tanıdığım :) benimde ilk deneyimim olacaktı :)) Siz hangi işlemci ve anakartı kullanıyorsunuz? Ve sisteminizde kaç adet RTX3060 bağlı olmazsa board ve işlemciyi değiştireyim en kötü o şekilde çözerim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,163,029
Üyeler
184,720
Son üye
berkayakbas
Geri