Neler Yeni

Rtx 3060ti düşük fps sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Toprak Gücükoğlu
Öncelikle herkese merhaba. RTX 3060ti sistemimde olması gerekenden az fps alıyorum. Örneğin forza horizon 4 oyununda 1080p full ayarlarda benchmark testlerinde ortalama 150 fps alırken ben 90-120 arası fps alıyorum. Sistem özelliklerim aşağıda.
Ryzen 7 3700x
msi mpg b550 gaming plus
gygabyte rtx 3060ti gaming oc pro
2x8 3600 mhz ram
750w 80+bronze güç kaynağı
Bunun sebebi ne olabilir? Aynı durum CS:GO'da da geçerli. Low ayarlar 1080p'de 250-300 fps alıyorum. Benchmarklarda 450 ortalamalarda geziyor. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
o sistemle ayarları düşürürseniz fps düşer. Her şeyi ultraya alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Toprak Gücükoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o sistemle ayarları düşürürseniz fps düşer. Her şeyi ultraya alın.
forza horizon 4 kısmında ayarlar zaten en yüksekte. Ancak csgoda en düşükte bu fps almam da normal gibi gelmiyor bana. R5 3600 rtx 2060super sistem benden daha yüksek alıyorlar low ayarlarda. Arada az fark da yok. Ben 400 fpsi oyunda çok nadir görürken ortalama 400 alıyor r5 sistemler. Bence bir problem olmalı. CS:GO konusundaki fark çok önemli değil ancak forzada düşük almam garip geliyor.

En İyi Cevap
3
forza horizon 4 kısmında ayarlar zaten en yüksekte. Ancak csgoda en düşükte bu fps almam da normal gibi gelmiyor bana. R5 3600 rtx 2060super sistem benden daha yüksek alıyorlar low ayarlarda. Arada az fark da yok. Ben 400 fpsi oyunda çok nadir görürken ortalama 400 alıyor r5 sistemler. Bence bir problem olmalı. CS:GO konusundaki fark çok önemli değil ancak forzada düşük almam garip geliyor.
bende de cs de sorun var ortalamam 300 almam lazım ken 230 200 civarı alıyorum ama diğer oyunlar öyle değil cs de sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
biraz komik olabilir fakat csgo'da fps max yaptınız mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Toprak Gücükoğlu
bende de cs de sorun var ortalamam 300 almam lazım ken 230 200 civarı alıyorum ama diğer oyunlar öyle değil cs de sıkıntı olduğunu düşünüyorum ben
evet csde de normalden az alıyorum. Oradaki rakamlar 300-400 olması pek önemli değil o kadar görmüyorum zaten ama sistemin daha yüksek performans vermesi gerekir diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

biraz komik olabilir fakat csgo'da fps max yaptınız mı?
tabii ki tabii ki bütün ayarlarım da yapılı nvidia denetim masası vb.

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
Son zamanda driver güncellediniz mi?

En İyi Cevap
3
evet csde de normalden az alıyorum. Oradaki rakamlar 300-400 olması pek önemli değil o kadar görmüyorum zaten ama sistemin daha yüksek performans vermesi gerekir diye düşünüyorum.

tabii ki tabii ki bütün ayarlarım da yapılı nvidia denetim masası vb.
cs ye son güncellemelerle optimizasyonun bzulduğunu söyleyenler vardı

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Toprak Gücükoğlu
Son zamanda driver güncellediniz mi?
Driverlar çıktığı anda güncelliyorum ancak son driverlarda olan bir şey değil çünkü bilgisayarı aldığımdan beri durum böyle. Şimdi üzerine düşebildim ilk başlarda ekran kartları driverları fln yeni diye pek umursamamıştım.

cs ye son güncellemelerle optimizasyonun bzulduğunu söyleyenler vardı
Bununla ilgili de olabilir ama forza horizon 4te de 40 fps kadar kaybım var.

En İyi Cevap
3
Driverlar çıktığı anda güncelliyorum ancak son driverlarda olan bir şey değil çünkü bilgisayarı aldığımdan beri durum böyle. Şimdi üzerine düşebildim ilk başlarda ekran kartları driverları fln yeni diye pek umursamamıştım.

Bununla ilgili de olabilir ama forza horizon 4te de 40 fps kadar kaybım var.
forzada da sorun var galiba steam üzerinde bende fps kayıpları ve drop yaşıyorum microsoft store daki hesabımdan oynayınca sorun olmuyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Toprak Gücükoğlu
forzada da sorun var galiba steam üzerinde bende fps kayıpları ve drop yaşıyorum microsoft store daki hesabımdan oynayınca sorun olmuyor
Evet bu olabilir haklısınız. Özellikle bu iki oyunda sıkıntı var. Forza konusunda steam versiyonunda şikayet eden çok ne yazık ki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Toprak Gücükoğlu
diğer oyunları da test ettiniz mi ?
İşin doğrusu diğer oyunlarda fpse çok dikkat etmedim. Özellikle csgoyu çok fazla oynadığım için fps değerlerini takip etme imkanım oldu. Valorant'da oynuyorum. Orada da 280 fln alıyorum ortalama ama galiba valorantda bu konuda bir sınırlama var çünkü bu değerleri geçtiğini pek görmedim daha yüksek sistemlerde de.

Top Bottom