Rtx 3080 için 650w psu yetermi

Psu çok yıpranmamışsa yeterli gelir bir türlü eldeki de , en fazla reset atma veya kapanma oyunlarda takılarak çalışma olur . Belirtilerden anlaşılır.
En kötü ihtimalle 750 watt civarı iyi bir psu ile hallolur.

Fakat 5500 işlemci 3080 için zayıf bir işlemci 2k bile olsa çözünürlük biraz sırıtacaktır. Yetmeme konusunda karta. Full hd ise hiç verim olmaz.
5500 işlemcinin ön belleği düşük, buda oyun performansına etki eder yanındaki kart güçlüyse.
Daha alalı 2 yıl oldu rtx 3050 ile kullanıyordum şuana kadar hiç ağır bir şey yapmadım pc yi de çok kullanmadım zaten
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaliteli sayilir. Orta segment.
elime bütçe geçince direkt olarak 850w bir psu alıcam kısa sürede bir sorun teşkil etmez anlaşılan

Daha alalı 2 yıl oldu rtx 3050 ile kullanıyordum şuana kadar hiç ağır bir şey yapmadım pc yi de çok kullanmadım zaten
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

elime bütçe geçince direkt olarak 850w bir psu alıcam kısa sürede bir sorun teşkil etmez anlaşılan
Zaten cok da kullanılmamıs. Yorulmamistir ünite. Muhtelemen yeterli gelir ucu ucuna olsada.

2023 yılının haziran ayında almıstım psuyu 0 olarak
Onceki mesajda dedigim gibi kotu PSU degil. 3080 spike atabilen bir kart olsada PSU'nun transient response performansı kotu degil. Yani yeterli gelmesi gerekli. Olmazsa UV yaparsın karta.

Onceki mesajda dedigim gibi kotu PSU degil. 3080 spike atabilen bir kart olsada PSU'nun transient response performansı kotu degil. Yani yeterli gelmesi gerekli. Olmazsa UV yaparsın karta.
undervolt yapılarak daha uzun bir süre kullanmak sağlıklı olur mu 850w için öneriniz var mı yoksa direkt 1000 tarzı bir şey mi almam daha mantıklı

undervolt yapılarak daha uzun bir süre kullanmak sağlıklı olur mu 850w için öneriniz var mı yoksa direkt 1000 tarzı bir şey mi almam daha mantıklı
Saglıklı olur tabii ki. Bazen yaptigin ayarlarla kart hem daha az watt cekiyor hem daha az isiniyor hem de ayni FPS'i aliyorsun. 850W hayli hayli yeter. 1000W'a gerek yok.

Olur tabii ki. Bazen yaptigin ayarlarla kart hem daha az watt cekiyor hem daha az isiniyor hem de ayni FPS'i aliyorsun. 850W hayli hayli yeter. 1000W'a gerek yok.
teşekkür ederim son olarakda bu kart için daha sonrasında işlemci upgrade de etmem lazım am4 için ryzen 7 5700x gibi bir işlemciye mi geçmeliyim yoksa am5 platformunda 3080i rahat besleyecek bir kuruluma mı

teşekkür ederim son olarakda bu kart için daha sonrasında işlemci upgrade de etmem lazım am4 için ryzen 7 5700x gibi bir işlemciye mi geçmeliyim yoksa am5 platformunda 3080i rahat besleyecek bir kuruluma mı
Am5 gecebilirseniz gecin tabii ki. Soket omru olarak ve yapabilecegin islemci guncellestirmeleri olarak önu daha acik.

herkese iyi forumlar ikinci el temiz bir rtx 3080 buldum ve satıcıyla anlaştım ancak 3080 fazla güç çeken bir kart malum şuan için psu alacak bütçem yok ryzen 5 5500 16gb ddr4 3200mhz li sisteme mevcut hiç kaynağım yeter mi
Sistem: ryzen 5 5500
Xpg spectrix d35 2x8 3200mhz Rgb ram
Asus a320m expedition anakart
corsair cx 650f Rgb 80+bronze
Msi mag 112r 4x 120mm argb kasa
(Psum 12v kanalından 648w verebiliyor 4 adet 6+2 pcıe girişi mevcut
Yeter Corsair rgbli 650w var modeli hatırlayamadım onla kullanıyorum 5600+3080 380w kart

Geri