Neler Yeni

Rtx 4060 2 fanlı 8gb / i5-12400F e sıvı soğutma gerekir mi?

Batushkaq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Osman
Peki bunlar hazır kasa sistem olduğu için overclock vs. gerekmez değil mi tak çalıştır gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıvı soğutmaya gerek yok, hava soğutma da yeterli olur. Ama stok fan kesinlikle yetersiz.
Nasıl yani, kasada zaten 120mm 4 adet fan var, bunlar sisteme yetmez miydi, onu hesaba katarak mı ekstra 1 işlemci fanı seçmişler?

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
Göksel Gündüz
Windows işletim sistemi kurulu geliyorsa bir ayar yapmana gerek yok. Kurulmuyorsa kendin yüklemen gerekli olabilir. Yüklemek için sana satmak isteyebilirler İşletim sistemini de ekstra olarak

Eğer Windows kurulumun nasıl yapıldığını biliyorsan microsoft'un sayfasından deneme sürümünü kurup bazı sitelerden kod alarak ucuza orjinal yapabilirsin. Yoksa sana orjinal windowsu pahalıya satmak isteyebilirler onların yüklemesi için.

euro

80+ Bronze
Peki bunlar hazır kasa sistem olduğu için overclock vs. gerekmez değil mi tak çalıştır gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl yani, kasada zaten 120mm 4 adet fan var, bunlar sisteme yetmez miydi, onu hesaba katarak mı ekstra 1 işlemci fanı seçmişler?
Vatandan alıyorsan FreeDOS geliyor sen kendin kuracaksın windowsunu bios driverini vs. Ve bende aynı işlemci var stok fanla Max 73 derece gördüm oda bir anligina 50-70 arası değişiyor oyunda. Ben alacağım sıvı soğutma hem görsel olsun hemde buz gibi çalışsın diye

Batushkaq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Osman
Hmm benim 20 nin üstünde çok bütçem yok ama ilerleyen aylarda alacağım sistemi ailevi nedenlerden dolayı, şimdiden araştırma yapıyorum. Teşekkürler

ThE LoSt

80+ Gold
Arkadaşlar aşağıdaki sistem için bir sıvı soğutma vs, gerekli mi, sistemde kasa mesh, kasada 4 fan bulunuyor ve ekstra işlemci için bir fan seçili, toplam 5 fan gayet iyi iş yapar diye düşünüyorum ama sıvı soğutma da gerekli mi?
12400f öyle cayır cayır ısınan bir işlemci değildir ama kule tipi ile işlemci rahatlar
ak400- thermalright king 120 gibi modellere göz atabilirsin

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
Göksel Gündüz
12400f öyle cayır cayır ısınan bir işlemci değildir ama kule tipi ile işlemci rahatlar
ak400- thermalright king 120 gibi modellere göz atabilirsin
Ben 12400F kullanıyorum, stok fan kalitesiz ve yetersiz kalıyor. Oyunlarda 80 derecenin üstüne çıkıyor, sadece Dead Space Remake oyununda 100 dereceye çıktığını görmüştüm. O yüzden stok fanı değiştirdim.

Talented

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Erhan
Bende bu sistemi sipariş verdim ilerde sıvı soğutma alalım mı dersiniz yani

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
Göksel Gündüz
Bende bu sistemi sipariş verdim ilerde sıvı soğutma alalım mı dersiniz yani
Kullandıkları işlemci fanı yeterli oluyorsa, oyunlarda 80 derecenin üstüne çıkmıyorsa kullanabilirsin. 80 derecenin üstüne çıkıyorsa hava soğutucu da yeterli olur, sıvı soğutucuya gerek yok ama bütçen varsa alabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,571
Üyeler
172,254
Son üye
deniz2526
Top Bottom