Neler Yeni

RTX 4070 İçin Darboğaz Yapmayacak İşlemci Önerisi

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,049
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Saol dostum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten sonkez adamla konuşcam

RAM niye hocam
Çünkü senin anakartın DDR4, dolayısıyla ramlerin de DDR4. Ryzen 5 7500F için gerekli olan anakartın ram slotları DDR5, yani senin şu anki DDR4 ramlerini takamazsın. DDR5 ram almak zorundasın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Recep kurt
Çünkü senin anakartın DDR4, dolayısıyla ramlerin de DDR4. Ryzen 5 7500F için gerekli olan anakartın ram slotları DDR5, yani senin şu anki DDR4 ramlerini takamazsın. DDR5 ram almak zorundasın.
Bu bilgisayarcı ne yapmaya çalışıyor kafayı yersin

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,049
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Bu bilgisayarcı ne yapmaya çalışıyor kafayı yersin
Dediğim gibi 2 ihtimal var. Sonuçta o da bir insan hata yapmış olabilir. Diğer bir ihtimal ise sana daha fazla parça aldırıp iş yükünü arttırarak yaptığı iş için senden daha fazla para almak. Bunu buradan anlamam mümkün değil ancak diğer mesajda dediğim gibi burada asıl önemli olan kısım o hata yapmış olsa da olmasa da senin ne yapacağın. Bence onun hatasıysa iade etmekle o uğraşsın. Veya kardeşim bu işlemci olmadı bir anakart ve ram alalım derse de "başka param yok sen işlemci olur demiştin" diye cevap ver bence. Hatta bence uğraşmak istemiyorsan şimdi direkt ara ve işlemciyi iptal ettirip parayı ona verdiysen paranı geri iste. Çünkü dediğim gibi o işlemci kesinlikle anakartla uyumlu değil.

Bu arada konunun en başına gelirsek benim de önerim 5800X3D yerine 7500F'e geçip anakart+ram değiştirmen olur. Çünkü daha güncel ve önü açık bir sistem olacak. Bilgisayarcıda da aynı şey olacak ancak önemli olan niyet. Dediğin gibi ne yapmaya çalışıyor ben de anlamadım ama bence uzak durmalısın. Bize sorarak ve video izleyerek bilgisayarcının yapacağı işlemleri kendin de yapabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Recep kurt
Dediğim gibi 2 ihtimal var. Sonuçta o da bir insan hata yapmış olabilir. Diğer bir ihtimal ise sana daha fazla parça aldırıp iş yükünü arttırarak yaptığı iş için senden daha fazla para almak. Bunu buradan anlamam mümkün değil ancak diğer mesajda dediğim gibi burada asıl önemli olan kısım o hata yapmış olsa da olmasa da senin ne yapacağın. Bence onun hatasıysa iade etmekle o uğraşsın. Veya kardeşim bu işlemci olmadı bir anakart ve ram alalım derse de "başka param yok sen işlemci olur demiştin" diye cevap ver bence. Hatta bence uğraşmak istemiyorsan şimdi direkt ara ve işlemciyi iptal ettirip parayı ona verdiysen paranı geri iste. Çünkü dediğim gibi o işlemci kesinlikle anakartla uyumlu değil.

Bu arada konunun en başına gelirsek benim de önerim 5800X3D yerine 7500F'e geçip anakart+ram değiştirmen olur. Çünkü daha güncel ve önü açık bir sistem olacak. Bilgisayarcıda da aynı şey olacak ancak önemli olan niyet. Dediğin gibi ne yapmaya çalışıyor ben de anlamadım ama bence uzak durmalısın. Bize sorarak ve video izleyerek bilgisayarcının yapacağı işlemleri kendin de yapabilirsin.
Şimdi bu RAM le alakı bişeyde demedi anakartı sordum uyumlu dedi ben ne yapcam

Quiwick

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,161
İsim
Emre
Onu bunu boşverinde bu 7500f 1080p çok dar boğaz yaparmı

Bakalım ne yapcak babamın tanıdığı biri daha öncesinde samimiyetleri varmış
Babaların tanıdığı bilgisayarcılara güvenilmez arkadaşım sistem bakarken babasının tanıdığı rx550 ekran kartlı sistemi 20k ya vermeye çalışmıştı babanızla konuşup kendiniz halledin

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Recep kurt
Babaların tanıdığı bilgisayarcılara güvenilmez arkadaşım sistem bakarken babasının tanıdığı rx550 ekran kartlı sistemi 20k ya vermeye çalışmıştı babanızla konuşup kendiniz halledin
Eski PC vardı bende rx550 zamanında çok iyidi şimdi rezalet

Önceki mesajda ne yapman gerektiğini söyledim. Ara iptal etsin.
Anakartı işlemciyi babam alsa sen bana ddr5 işlemci Öner ben kendi paramla onu alıp değiştir irim çok kolay zaten değiştirmek 4 tane RAM var toplam PC de siz RAM önersenize hocam

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
azerbaycandada var benzer olaylar anlamayanlara 8gb ekran karti diye ayni fiyattan rx570 sistem satiyorlar

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Beyler bende 4070 Li PC var ama işlemci amd 5500 var bizim bilgisayarcı var 7500 sipariş ettim dedi bende dedimki 5800xd3 alsak daha iyi olmazmı dedim sizce hangisi (monitör 1080p)
anakartin 7500 desteklemiyor onun icin anakart ram varsa islemci sogutucu degismen gerekicek 5600 veya 5700 alabilirsiniz am4 soketi icin. 7500 islemcini sizdeki anakarta (modeli farketmiyor soketi am4 cunki) ne yapsaniz yapin takamazsiniz usb type-c portuna type-a kablo takmak gibi bisey

Benim rx550 sistem duruyor kardeşim kullanıyoru
max gta5 valo falan oynatir o sistem

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Recep kurt
anakartin 7500 desteklemiyor onun icin anakart ram varsa islemci sogutucu degismen gerekicek 5600 veya 5700 alabilirsiniz am4 soketi icin. 7500 islemcini sizdeki anakarta (modeli farketmiyor soketi am4 cunki) ne yapsaniz yapin takamazsiniz usb type-c portuna type-a kablo takmak gibi bisey

Aynen onları oynatıyor ama zamanında iyidi satsan para etmez

Bakalım adam ne yapcak

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Aynen onları oynatıyor ama zamanında iyidi satsan para etmez

Bakalım adam ne yapcak
nasil yani bakalim ne yapacak? ciddi ciddi 7500 islemcisini am4 soketinde calistirmasini mi bekliyorsun?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,049
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Eski PC vardı bende rx550 zamanında çok iyidi şimdi rezalet

Anakartı işlemciyi babam alsa sen bana ddr5 işlemci Öner ben kendi paramla onu alıp değiştir irim çok kolay zaten değiştirmek 4 tane RAM var toplam PC de siz RAM önersenize hocam
Bunu alabilirsin. 32 GB olması sebebiyle ileri dönük olur. Ayrıca uyumluluk konusunda gayet iyidir. Yani daha ucuza da alınabilir ancak o ramler anakarttan anakarta uyumsuzluk yapabiliyor. Ben olsam riske girmezdim.

Top Bottom