RTX 4070 Shutter Sorunu Gelişme! İNTEL Anakarta mı Geçmeliyim?

benim şüphem artık işlemcide , 7700 bir tık ısınan bir işlemci snowman gibi bir giriş seviye soğutucu ile kullanınca thermal throt olabilir diye düşünüyorum veya direkt işlemci nanay olmuş olabilir ki bu son ihtimal bir diğer ihtimal ana kart.
73 dereceler geziyor hocam.Throttle olması imkansız.İlk başlarda Kule tipi fan için fanlar yön olarak ters takılmıştı o zamanlar 75-81 derece geziyordu.Düzelttim fanların yönünü 72-73 lere düştü.O dediğin imkansız.

73 dereceler geziyor hocam.Throttle olması imkansız.İlk başlarda Kule tipi fan için fanlar yön olarak ters takılmıştı o zamanlar 75-81 derece geziyordu.Düzelttim fanların yönünü 72-73 lere düştü.O dediğin imkansız.
oyunlarda anlık yükler önemli hocam 70-80 gezer bir sahnede anlık 90 lara çıkar micro stuter olur mümkün böyle bir şey.

Üstad şahsi fikrim bunu gidip bir bilgisayarcıya göstermen güvendiğin adam teker teker bütün ürünleri değiştirip dener hangisiyle çözülüyorda en azından onu değiştirirsin zarar etmemiş olursun
Hocam onlarda artık bıktı :) Ya da en son adanaya gidip tanıdık akraba pc dükkanı var oraya gidip denettireceğim.Ya da direkt 13-14'e amd işlemci+anakartı satıp intel'e geçeceğim.

çözüm çok basit, windows updateyi format sonrası hiç yapmadan direk silmek, ayrıca her pc açışta ve kendisi 7-8 saatte bi açıldıkça virüsten korumayı kapatmak, bu 2 li her oyunda stutter sebebi, kartı satmasaydın deneme yanılma olarak bloated bir os denemeni önerirdim. stok windows için dediğim 2 şey geçerli. (2 tıklamayla tek formatta deneyebileceğin yöntem)

bir diğer ihtimalde soğutucun, muhtemelen 4 heatpipe, 7700 anlık yüksek mhzlere ulaştığı için peerles assassin - phantom spirit - frost commander gibi bir soğutucu takman gerekli, macun olarakta thermalright sogutucuyla gelen stok macunları sürebilirsin

ayrıca hwinfo ile vrm temps takip etmeyi unutma, belki oynadığın bir oyun kaynaklı yüksek sıcaklıktan bir durum oluşuyor olabilir. msi de proların mosfetler biraz patates (çok ihtimal vermediğim 3. seçenek)
Hocam ben her format attığımda mutlaka arkaplandaki ehr şeyi kapatır update,defender şeyleri devre dışı bırakrım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaç watt PSU ile denediniz marka modeli nedir? Bağlantılardan tut kabloya kadar önemli detaylar var işin içinde. SSD ihtimalini gözden geçirdin mi hiç?
Marka pek görmedim 750 watt psu ile denendi.500 GB dandik bir ssd ilede denedim mevzu aynı.Ama sıfır formatlıydı nvme yine fayda etmedi.

2600 işlemcim var termal macun değişmeden önce lol de stuter oluyordu fightlara termal macunu değiştiken sonra çözüldü anlık sıcaklık artışı oluyor işlemci kendini kısıyor donmalar yaşanıyor anlatmak istediğim bu.
İnsanı çok yoruyor herşeyden olma ihtimali bide bu arkadaş artık alışana kadar her ufak takılmayı dert edicek oyun zevki kalmayacak

oyunlarda anlık yükler önemli hocam 70-80 gezer bir sahnede anlık 90 lara çıkar micro stuter olur mümkün böyle bir şey.
Yani ben hiç yaşamadım 90'a çıkma olayını.Bir kere bizim damat taktı işlemciyi 100tl'lik termal macun ile 2 ay önce.Acaba macun falan pin' e değiyor olmasın :) Gerçi oda saçma dahili GPU ile fps 10-20 lerde takılma olmuyor işin garibi.

İnsanı çok yoruyor herşeyden olma ihtimali bide bu arkadaş artık alışana kadar her ufak takılmayı dert edicek oyun zevki kalmayacak
Moral bozuyor o derece.

Yani ben hiç yaşamadım 90'a çıkma olayını.Bir kere bizim damat taktı işlemciyi 100tl'lik termal macun ile 2 ay önce.Acaba macun falan pin' e değiyor olmasın :) Gerçi oda saçma dahili GPU ile fps 10-20 lerde takılma olmuyor işin garibi.

Moral bozuyor o derece.
bilgisayarcıya götürüp farklı işlemciler ile deneyin bence test etmek için işlemci bulunduruyordur herhalde.

bilgisayarcıya götürüp farklı işlemciler ile deneyin bence test etmek için işlemci bulunduruyordur herhalde.
Gittiğim yerde yoktu.2 ekran kartı denedim onlarda rx 6900xt ve rtx 4070 gıgabyte sorun devam ediyordu.Bence amd sistemini satıp intel'e geçmeliyim Sizce?

Gittiğim yerde yoktu.2 ekran kartı denedim onlarda rx 6900xt ve rtx 4070 gıgabyte sorun devam ediyordu.Bence amd sistemini satıp intel'e geçmeliyim Sizce?
amd işlemcilerde sorun yok hocam bu çok bariz donanımsal bir sorun işlemcin bozulmuş olabilir , ana kartın da bozulmuş olabilir bilgisayarcıların test için parça bulundurması gerek.

İşlemci sıcaklık kaynaklı muhtemelen ben olsam sağlam kule tipi veya sıvı soğutmaya geçerdim. O işlemciye o fan baştan hata zaten.

İşlemci boşta kaç derece? Stres testine soktun mu hiç sistemi?
Test etmedim.Ama oyunda 73 derecelerde max

İşlemci sıcaklık kaynaklı muhtemelen ben olsam sağlam kule tipi veya sıvı soğutmaya geçerdim. O işlemciye o fan baştan hata zaten.
Hocam gittim undervoltta yaptım aynı terhane.Birde ordan zarar yeriz gelde işin içinden çık.

amd işlemcilerde sorun yok hocam bu çok bariz donanımsal bir sorun işlemcin bozulmuş olabilir , ana kartın da bozulmuş olabilir bilgisayarcıların test için parça bulundurması gerek.
Ee sende abart hoca.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,082
Üyeler
184,103
Son üye
HogRider46
Geri