RTX 4070 ve Ryzen 7 7700 mikro takılma sorunu!

Reaksiyon skoru
100
RTX 4070 1 click oc 2x 12 GB Ekran kartı
AMD RYZEN 7 7700 3.80GHZ İşlemci
Cl46+XPG 8GB DDR5 5600Mhz Cl46+XPG 8GB DDR5 5600Mhz Cl46 Toplam 16 GB RAM
Asus tuf 1440p 2K Monitör
WD black sn850 1 tb nvme ssd
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100tl'lik termal macun ile.
Pro b650m-p Anakart
MSI MAG A650BNL 650W 80 PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAĞI

Bu videonun 39.saniyesindeki gibi saliselik takılma yaşıyorum.Arkadaşlar 590.26 sürümünü kullanıyordum sanki sorun çözülmüştü.Ama mavi ekran hatası alıyordum o sürümde tekrardan 576.88 sürümüne geçtim.Sizce o saliselik takılma driverden mi kaynaklanıyor ve kaynaklanıyorsa hangi driver kullanmalıyım? donma-takılma yaşamayan driver önerir misiniz?

1753296860935.webp

Şu açık değilse açıp denesene bi.
Bende bu sıkıntı ssdnin hızında sıkıntı olduğunda oluyordu. Ram ve ssd sağlığını kontrol etmekte fayda var bence.

RTX 4070 1 click oc 2x 12 GB Ekran kartı
AMD RYZEN 7 7700 3.80GHZ İşlemci
Cl46+XPG 8GB DDR5 5600Mhz Cl46+XPG 8GB DDR5 5600Mhz Cl46 Toplam 16 GB RAM
Asus tuf 1440p 2K Monitör
WD black sn850 1 tb nvme ssd
Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100tl'lik termal macun ile.
Pro b650m-p Anakart
MSI MAG A650BNL 650W 80 PLUS BRONZE GÜÇ KAYNAĞI

Bu videonun 39.saniyesindeki gibi saliselik takılma yaşıyorum.Arkadaşlar 590.26 sürümünü kullanıyordum sanki sorun çözülmüştü.Ama mavi ekran hatası alıyordum o sürümde tekrardan 576.88 sürümüne geçtim.Sizce o saliselik takılma driverden mi kaynaklanıyor ve kaynaklanıyorsa hangi driver kullanmalıyım? donma-takılma yaşamayan driver önerir misiniz?
577.00 Bugün çıktı en güncel sürüm, 590.26 sürümü Betada ve ocak 2026 da çıkacak, birsürü sorun yaşaman olası zaten feedback için indiriyorlar. Bu sorun nezaman başladı orası önemli micro takılma hangi oyunlarda ve hangi sürümden itibaren gördün.

Nasıl yani? anlamadım bir tane slot var zaten ekran kartında.Sizin ekran kartıda mı 4070 ve sürücünüz nedir
Bende de 4070 var 1 temmuzda gelen güncellemeyi kullanıyordum sıkıntı yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nasıl yani? anlamadım bir tane slot var zaten ekran kartında.Sizin ekran kartıda mı 4070 ve sürücünüz nedir
Bazı modelleri birkaç tane oluyor o yüzden sordum. Üstteki en hızlı çalışan ona takman lazım diyecektim.

Bende de 4070 var 1 temmuzda gelen güncellemeyi kullanıyordum sıkıntı yok.

Bazı modelleri birkaç tane oluyor o yüzden sordum. Üstteki en hızlı çalışan ona takman lazım diyecektim.
Sende hiç takılma olmuyor mu ya? :) 590.26 sürümünde mavi ekranlar aldım ama drop sorununu çözmüş gibidydim.İşte mavi ekran yiyince 576.88 sürümüne mecbur geri döndük.

577.00 Bugün çıktı en güncel sürüm, 590.26 sürümü Betada ve ocak 2026 da çıkacak, birsürü sorun yaşaman olası zaten feedback için indiriyorlar. Bu sorun nezaman başladı orası önemli micro takılma hangi oyunlarda ve hangi sürümden itibaren gördün.
577 duymamıştım ona güncellerim birde bakalım o nasılmış.576.80,576.88'de işte takılmalar devam ediyor.FİX İŞTE OYNADIKLARIM AZ ÇOK BİLİYORSUNUZ TAKİP ETTİYSENİZ.Spiderman 2,rdr2,tlou2 bir sanki 590.26 sürücüsünde sorun yaşamıyordum.Smoot özelliğine yanıyordum onuda mevcut sürücümde smooth özelliğini getirmeyi başardım.DA işte salisiyelik takılmalar canımı sıkmaya başladı.

Genelde fps limiti koyuyorum 150ye belki ondan hiç hissetmedim.
Ben 100 fps limiti bile koydum mevzu aynı.Kafayı yiyeceğim ya nasıl kurtulacağız bu anlık FPS'lerden.Değiştirmediğim donanım kalmadı nerdeyse.AMD sıkıntılı dedik NVİDA'ya geçtik yine aynı mevzu.Boşuna millet nvidiaya geçiyor

Ben 100 fps limiti bile koydum mevzu aynı.Kafayı yiyeceğim ya nasıl kurtulacağız bu anlık FPS'lerden.Değiştirmediğim donanım kalmadı nerdeyse.AMD sıkıntılı dedik NVİDA'ya geçtik yine aynı mevzu.Boşuna millet nvidiaya geçiyor
Birkaç gündür postlarını görüyorum dostum, artık ben bile merak etmeye başladım. Ramin 6400mhzde kullanıyordun yanlış hatırlamıyorsam. 5600a çekince nasıl oluyor durum?

Birkaç gündür postlarını görüyorum dostum, artık ben bile merak etmeye başladım. Ramin 6400mhzde kullanıyordun yanlış hatırlamıyorsam. 5600a çekince nasıl oluyor durum?
Aynı hocam.Expo açtık High eff diye ram hızı modu vardı onuda açtık.SVM kapattık.Bana mısın demiyorum benimkide takıntılılık bir takılma gördüğüm an deli oluyorum.Çareyi forumda arıyorum ama artık oda sıkıntı.Kimse bilmiyor çözümü.Tam çözdük diyoruz bir şey değişiyor ayar gidiyor.

Aynı hocam.Expo açtık High eff diye ram hızı modu vardı onuda açtık.SVM kapattık.Bana mısın demiyorum benimkide takıntılılık bir takılma gördüğüm an deli oluyorum.Çareyi forumda arıyorum ama artık oda sıkıntı.Kimse bilmiyor çözümü.Tam çözdük diyoruz bir şey değişiyor ayar gidiyor.
Cidden çok ilginç. Bence önce mavi ekran sıkıntısını çözmeye çalış. Bilgisayarda bir yerde çökme sebebi yazıyor olması lazım. Bilen birilerinin bakması lazım onlara belki direk takılma sıkıntıları da gider.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,095
Üyeler
183,060
Son üye
protokooperasyon
Geri