Neler Yeni

Rtx 5000 ve anlamsızlık

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Soner Külcü
Birtek ben mi böyle düşünüyorum artık işler çok saçma bir noktaya geldi.

Rtx 5070 60 60 ti belki 50 harici bir kart almanın bir anlamı var mı ki
Zaten hali hazırda 5070 2k da 70 ti super ve üstü 4k da 80 4080 100 üstü fps veriken ve aşağı yukarı herkese yeterliyken bu skorlar ne anlamı var 5070 üstü kart almanın 4k 160 hz civarı monitör kullanıyor çoğu kişi 4k da aşağı yukarı 4080 var zaten çoğu 4k kullanıcısında bu adamların 5080 e geçmesi için bir sebep var mı ki?

Eski 3k 2k serisinden yükseltme yapan afam neden daha masraf yapıp 5080 alsın 5070 varken

Rakipsizlik nvidiayı kör etti kas gücü üretmeyi bıraktı adamlar resmen oyun için yazılım yapıp satarken 90 serisinide iş gücü olarak üretiyorlar adeta

Nvidianın bu yazılımmsatma olayıda tabi çoğu oyunun optimizasyonunu kötü etkiledi

Ha dlss 4 hakkında bependiğim şey mimarinin değişmesi daha iyi rt daha iyi dlss yapması oldu bu güzel daha güzel bir görüntü alacağız artık tüm kartlarda

5000 serisi kas gücü olarak 4000 e benzer durumda yazılımsal olarak fark atmış durumda olsada çok yukarı bir fark hangimizde bu fpsleri gösterecek monitör var şuan bu sebeple alması ne kas anlamında mantıklı ne yazılım anlamında sıfırdan alacak adamlarda 5070 ötesine bakacağını sanmıyorum artık

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konular hakkında yeni nesil kartlarda dlss4 ve 5070 harici artı sayabilecrğimiz ne var iş gücü anlamındada 5090 diyebiliriz ama gerisi vay be adamlar napmış yazılımda gene koymuşlar heyt be demekten öte bir yanı kalmadı rakam fetişizmi yapanlar harici 5080 gibi kartlara yönelim olacağını sanmıyorum ben şahsen ileride param olursa 5090 a geçerim belki başka bir geçişin hiçbir anlamı yok 5090 a da dlaa kas gücü için geçerim 5090 gibi kaslı bir kartı olan adam neden dlss fg kullansın

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Her yeni seride önceki seriyi öldürmezse rahat edemez. Dediğiniz gibi rekabetsizlik nvdiayı çığrından çıkardı aslında 40 serisi ile sinyali verdi 30 serisine frame gen + dlss 3 vermeyerek. Kas gücü bakımından Rtx 30 kartları daha güçlü oysa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Soner Külcü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4070 kartı alıp makyaj yapıp 5070 adını verip sömürüyorlar milleti. şu intel sağlam bir piyasa yapsada nvidia iflas etse.
Beklemedeyiz zamanında intel monopol diye nefret ederdik şimdi intelin elini öper konuma geldik neyseki konumumuz sabit monopollerden nefret ediyoruz umuyorum ki intel ve amd bu işi çözer ve sağlam kartlar gelir artık bir yandanda lisa su jensen huangon kuzeni kartellik yağıyor olabilirler arka planda bilerek amd yi batırıyor olabilir lisa artık zamanında amdyi kurtardı ama kimse yozlaşamaz değil amd nin bence lisa su önderliğinden kurtulması gerekiyor artık

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Yunus Şahin
Rakipsizlik nvidiayı kör etti kas gücü üretmeyi bıraktı adamlar resmen oyun için yazılım yapıp satarken 90 serisinide iş gücü olarak üretiyorlar adeta

Adam oyunculardan 5 kazanıyorsa iş için satışlardan 50 kazanıyordur. Senin bir şirketin var. Amacın haliyle kar etmek. Kar edeceğin yere mi yönelirsin daha az getirisi olana mı? Bu adamlar şirket. Seni, oyuncuyu düşünmez. Şirkete girecek parayı düşünür.

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Ümit
Beklemedeyiz zamanında intel monopol diye nefret ederdik şimdi intelin elini öper konuma geldik neyseki konumumuz sabit monopollerden nefret ediyoruz umuyorum ki intel ve amd bu işi çözer ve sağlam kartlar gelir artık bir yandanda lisa su jensen huangon kuzeni kartellik yağıyor olabilirler arka planda bilerek amd yi batırıyor olabilir lisa artık zamanında amdyi kurtardı ama kimse yozlaşamaz değil amd nin bence lisa su önderliğinden kurtulması gerekiyor artık
boşver lisayı falan kanka. yeni seri kart çıkarıp bir önceki seriyle aynı kas gücünü çıkarmak nedir. benim bildiğim teknoloji gelişim ve ilerlemek demektir, elinde 4000 serisi kart olan bunları neden alsın? mantıklı açıklaması yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Hasancan
İlgilendiği Kategoriler
işletim sistemleri, bilgisayar parçaları, bilgisayar tamiratı, bilgisayar toplamak, monitörler, bilgisayar aksesuarları hakkında her şey
Instagram
uufny
Steam
Hasancan
Discord
hasancan1
hocam testlerde insanların gözlerini boyuyolar insanların neden diye sorucaksanadamlar dlss kısmını gösterip çok fazla güç aldığını görünce OOOO ÇOK GÜZEL diyorlar ama sorun şurada başlıyor 4090 cyberpunk overdrive dlss fg kapalı 20-19 fps alıyor 5090'da aynı şekilde 25-30 fps var sadece yazılımdan vurmaya çalışıyor ve başarıyo yapabilecek bişey yok adamlar çok iyi yapıyo ama kas gücünde sınıfta kalıyo yapabileceğimiz birşiey yok

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Ümit
hocam testlerde insanların gözlerini boyuyolar insanların neden diye sorucaksanadamlar dlss kısmını gösterip çok fazla güç aldığını görünce OOOO ÇOK GÜZEL diyorlar ama sorun şurada başlıyor 4090 cyberpunk overdrive dlss fg kapalı 20-19 fps alıyor 5090'da aynı şekilde 25-30 fps var sadece yazılımdan vurmaya çalışıyor ve başarıyo yapabilecek bişey yok adamlar çok iyi yapıyo ama kas gücünde sınıfta kalıyo yapabileceğimiz birşiey yok
ne yani yazılıma binlerce dolar mı veriyor insanlar? komik abi...

3000 serisi kartı olan bile bu kartlara para vermesin. adamlar yazılım satıyor artık kas gücleri aynı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Soner Külcü
Adam oyunculardan 5 kazanıyorsa iş için satışlardan 50 kazanıyordur. Senin bir şirketin var. Amacın haliyle kar etmek. Kar edeceğin yere mi yönelirsin daha az getirisi olana mı? Bu adamlar şirket. Seni, oyuncuyu düşünmez. Şirkete girecek parayı düşünür.
İş amaçlı sattıkları ürün zaten 5090
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne yani yazılıma binlerce dolar mı veriyor insanlar? komik abi...

3000 serisi kartı olan bile bu kartlara para vermesin. adamlar yazılım satıyor artık kas gücleri aynı.
Yok yauv o kadarda değil aşağı yukarı yüzde 10 artış var şükretmek lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunların optimizasyonu kötü kas gücü düşük kalıyor nvidia yazılımla optimize ediyor oyunları böyle bir pazar var artık malesef ha 5070 hayli hayli yeter çoğu oyıncuya 4k da bile üstüne ihtiyacı var diyemem kimsenin

Deepnise

80+
Neden nvdia tekel? Sadece bir örnek. Kullanmış olduğum bir grafik programında amd tarafında en güçlü kartı ortaya koy, 4070 bile etmiyor. Ti bile değil, düz 4070. Biz de isteriz amd tarafına yönelmeye ama yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Soner Külcü
Neden nvdia tekel? Sadece bir örnek. Kullanmış olduğum bir grafik programında amd tarafında en güçlü kartı ortaya koy, 4070 bile etmiyor. Ti bile değil, düz 4070. Biz de isteriz amd tarafına yönelmeye ama yok.
Çözmeleri lazık bu sorunu işte lisa su olmuyor artık ver istifanı aç gençlerin önünü koltuk sevdalısı diktatör kadın git torun sev artık

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Valla aga bende aynı şekil düşünüyorum daha bir konu önce millet 5000 serisine övgüler yağdırıyordu dedim herhalde bir tek bana çok mantıklı gelmedi bu seri ama benim gibi düşünenler de varmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,701
Üyeler
164,718
Son üye
Anya77
Top Bottom