RTX 5070 4K için yeterli mi?

Bir kaç ay içinde sistemimi satıp 5070'li bir sistem toplamak ve artık 1080p'den çıkıp 2K veya 4K'ya geçmeyi düşünüyorum. 5070 sizce 4K için uygunmudur? Saf kas gücü olarak zaten kurtarmadığını biliyorum ama teknolojiler ile idare edebilir miyim? Yoksa 2K daha mı mantıklı olur? Ya da ne olursa olsun 4K'da mı oynamalıyım?

2K ve 4K arasında hatrı sayılır bir görüntü farkı var mı?
2kda 12gb vram yetersiz 4kda imkansız. 4k için minimum 5070ti lazım güç olarak da 5070 yetersiz

Şuan 4K alırsanız zaman zaman sizi teknoloji de kurtarmaz canınız sıkılır. Güzel bir 2K monitör ile keyif çıkarırsınız. Ben de 1080p kullanıyordum, 1440p aldım ki canlı olarak baktım ciddi derece fark var. Bence bir adım sonrası 4K olmalı, şuan 2K iyi gider
Teşekkürler hocam. 2K'dan devam edelim o zaman.

İkinci ele bakmak daha sıfır takıntınız yoksa. Hatta 7900XTX alınırsa native de 4K 'da RTX 5080 ile rakip hâlâ.
Ben ileride geçmeyi düşünüyorum.

kaliteli oled bir 2k kullanıyorsanız 4k geçtiğiniz zaman aman aman şaşırmazsınız bunu demeye çalışıyorum :D
Kaliteli oled monitörler benim bütçemi aşar hocam. 2k Oledler zaten normal 4k monitörlerde daha pahalı oluyor. Ben direk basic 2K IPS bir monitör alıp geçerim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İkinci ele bakmak daha sıfır takıntınız yoksa. Hatta 7900XTX alınırsa native de 4K 'da RTX 5080 ile rakip hâlâ.
İkinci el piyasası yaşadığım şehirde berbat sayılır hocam. Ama almaya yakın onu da değerlendireceğim.

Kaliteli oled monitörler benim bütçemi aşar hocam. 2k Oledler zaten normal 4k monitörlerde daha pahalı oluyor. Ben direk basic 2K IPS bir monitör alıp geçerim.
4k fantezi işi zaten hocam doya doya kullanmak istiyorsan minimum 5080 gibi kartlar alacaksın 5070 ti de yeterli fakat teknoloji kullanmadan ağladığı oyunlar olabiliyor o yüzden pek canını sıkma 2k görüntü seni fazlasıyla tatmin eder umarım.

aynen war thunder foruma baktım adam 7900 xt ile fsr kapalı doğal ayarlarda msaa2 açık 4k da 100 fps aldığını söylüyor.deneyim dedim 2 k da 30-40 fps anca aldım.ama doğal grafiklerin tadı bambaşka hakkaten.sistemim yetse dlss falan kullanmam kesinlikle.

4k fantezi işi zaten hocam doya doya kullanmak istiyorsan minimum 5080 gibi kartlar alacaksın 5070 ti de yeterli fakat teknoloji kullanmadan ağladığı oyunlar olabiliyor o yüzden pek canını sıkma 2k görüntü seni fazlasıyla tatmin eder umarım.
Teşekkürler hocam fikirleriniz için.

Geri