RTX 5050 alayım mı ?

RAM önemli değil ya şuanki AMD kartta 16GB RAM var sözde ama performans alamıyorum. Nvidia teknolojileriyle daha iyi performans verir.

eğer yeni nesil oyunlar oynuyacaksan dediğim gibi 8 gb yetersiz kalıyor ve vram grafiklerde bi o kadar önemli fark ettiysen oyunlarda grafikleri arttırdıkça ekran kartın daha çok vram kullandığını gösterir sana (örnek gta) yeni nesil oyunların da hayvan gibi grafiklerle çıktığını düşünürsek artık 8 gb vramin yetmeyeceğini anlamış oluruz evet dlss gibi teknolojiler yükü sistemden yazılıma çeker ama o da bir yere kadar eninde sonunda 8gb vram yetmeyecek

eğer yeni nesil oyunlar oynuyacaksan dediğim gibi 8 gb yetersiz kalıyor ve vram grafiklerde bi o kadar önemli fark ettiysen oyunlarda grafikleri arttırdıkça ekran kartın daha çok vram kullandığını gösterir sana (örnek gta) yeni nesil oyunların da hayvan gibi grafiklerle çıktığını düşünürsek artık 8 gb vramin yetmeyeceğini anlamış oluruz evet dlss gibi teknolojiler yükü sistemden yazılıma çeker ama o da bir yere kadar eninde sonunda 8gb vram yetmeyecek
1753466629396.webp

Orası öyle de ne etkisi oluyor ki ram fazla olunca, göz boyamak için fazla koyuyorlar genelde.
Vram çok önemli yaratıcı programlarda özellikle. Örneğin Blender için (projeden projeye göre değişiyor bu durum) 8gb vram komik bir rakam genelde. Bu tür bellek harcayan programlar için en az 12 önerilir.

arkadaşım sıkıntı orda değil zaten gta 10 yıl öncesinde kalmış eski bir oyun o resim örnek amacıyla orada grafiklerin arttıkça daha çok vram yediğini göstermek için attım o resmi

256 bit olduktan sonra isterse 1TB olsun ne işe yarar sadece göz boyama amaç.
Bit Değeride Önemli Fakat VRAM'i Hafife Alıyorsun 4 GB Olsun 512 Bit Olsun Ben Mesela Öyle Bir Ekran Kartı Kullandım Uzun Yıllar Ama VRAM Yetersiz Kaldı Hep .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,624
Üyeler
183,861
Son üye
sehzadex
Geri