RTX 5060 Laptop Tavsiyesi

Ok hocam mal yapay zeka işte
Tabloda yer alan Victus, Nitro V ve Cyborg modelleri markaların giriş seviyesi, daha ucuz malzeme kullanılan serileridir. HP Omen ise HP'nin en üst düzey premium oyuncu serisidir. Soğutma sistemi, malzeme kalitesi ve anakart bileşenleri tablodakilerden fersah fersah üstündür.
Tabloda Omen'a yaklaşabilen tek model Asus TUF Gaming A16 (115W). Ancak Asus TUF serisi de Omen'a kıyasla bir alt segmentte kalır. Ayrıca Omen'daki Ryzen AI 7 350 işlemcisi, TUF'taki işlemciye göre performans olarak daha güncel ve daha güçlü.

Asustakide 115 watt olduğundan kafam karıştı

Lenovo Loq nasıldır ekran kartı güç tüketimi ve kasanın kalitesi olarak

sıralama yapmak gerekirse
1. hp omen (tasarımını sevmiyorum ama alınacak en iyisi bu ben de alacağım bundan yanına da monitör alacağım büyük ihtimalle)
2. asus tuf 16 (bende laptop almayı düşünüyorum hatta tasarım yüzünden gönlüm en çok bunda ama özellik bakımından omen daha iyi kalite olarakta premiumluk olarakta)
3. lenovo loq derim abartılmış düşünüyorum bu fiyatta loqdan daha iyileri var ve 100w tgp değeri var diğerlerinden 15w tgp daha az tasarımı insanı cezbediyor ama o kadar iyi değil ne soğutma ne de güç olarak bunlarla yarışamaz.

Bütçe 60K
Yazılım geliştirme ve bazen de hikaye tabanlı oyunları oynamak için laptop arıyorum
Mümkünse 24 GB ram istiyorum
Eğer 16 GB ramli laptop alırsam 24 GB Ram'e yükseltmeyi düşünüyorum

Aklımdakiler
ACER ANV15-52 RTX 5060 FHD IPS 165 HZ NH.QZ8EY.004 Intel Core I9-13900H 16 GB RAM 512 GB SSD 15,6 inç FreeDOS Laptop Siyah

LENOVO LOQ 15IRX10 83JE00XRTR RTX5060 FHD Intel Core i5-13450HX 16 GB RAM 1 TB SSD 15,6 inç FreeDOS Laptop Gri

ASUS V16 V3607VM-RP097W/ Intel Core 5 210H/ 16 GB Ram/ 512 GB SSD/ RTX 5060/ 16"/ W11 Laptop

HP Victus AI RTX5060 8GB FHD 1920x1080 C21SGEAF07 Intel Core 5 210H 24 GB RAM 1 TB GB SSD 15,6 inç W11 Laptop+Çanta Siyah

Asus Tuf Gaming A16 2.Nesil Ryzen 7 260-RTX5060 8Gb-16Gb-512Gb-16inc-W11

Acer Nitro V 16 2.Nesil Ryzen 7 260-RTX5060 8Gb-16Gb-1Tb Ssd-16inc-W11

Bunlar dışındaki önerilerinize açığım

Vatan bilgisayar, Mediamarkt, Teknosa harici mağazalardan satın almak istemiyorum
attigin listede fiyatini hak eden tgp si yuksek olan adam akilli bir tek Asus Tuf Gaming A16 2.Nesil Ryzen 7 260-RTX5060 8Gb-16Gb-512Gb-16inc-W11 bu var attigin listeden bugun disindakileri dumduz sil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

anakarti yanabiliyor random bir sekilde loq un bu islemcili modellerinin

bu fena degilde arkadaslarin attigi 32gb ramli 1tb ssdli amd islemcili cihaz varken bunu almak sacma
internette amd islemcinin intelden kotu oldugunu gorebilirsin ancak ikiside ayni kasa oldugu ve ayni watt i cekebilen islemciler olacagi icin amd nin daha iyi performans verecegini soylemek mumkun (intel isiniyor o nesilde)

ama ben asus tuf u almani oneririm gonderdigin listedeki

attigin listede fiyatini hak eden tgp si yuksek olan adam akilli bir tek Asus Tuf Gaming A16 2.Nesil Ryzen 7 260-RTX5060 8Gb-16Gb-512Gb-16inc-W11 bu var attigin listeden bugun disindakileri dumduz sil

anakarti yanabiliyor random bir sekilde loq un bu islemcili modellerinin

bu fena degilde arkadaslarin attigi 32gb ramli 1tb ssdli amd islemcili cihaz varken bunu almak sacma
internette amd islemcinin intelden kotu oldugunu gorebilirsin ancak ikiside ayni kasa oldugu ve ayni watt i cekebilen islemciler olacagi icin amd nin daha iyi performans verecegini soylemek mumkun (intel isiniyor o nesilde)

ama ben asus tuf u almani oneririm gonderdigin listedeki
İntel'in verimlilik ve low verimlilik çekirdekleri beni benden alıyor
(Uzun pil performansı)

Birde Teknosa, Mediamarkt ve vatan bilgisayar harici mağazalardan almayı düşünmüyorum.

Benim attığım Intel ultra işlemcili laptop'un Max çektiği güç değeri nedir

Senin attığın AMD işlemcili HP'nin işlemcisinin çektiği Max güç değeri nedir

Asus tüf a16'nın işlemcisinin çektiği Max güç değeri nedir

İntel'in verimlilik ve low verimlilik çekirdekleri beni benden alıyor
(Uzun pil performansı)

Birde Teknosa, Mediamarkt ve vatan bilgisayar harici mağazalardan almayı düşünmüyorum.

Benim attığım Intel ultra işlemcili laptop'un Max çektiği güç değeri nedir

Senin attığın AMD işlemcili HP'nin işlemcisinin çektiği Max güç değeri nedir

Asus tüf a16'nın işlemcisinin çektiği Max güç değeri nedir
komiktirki o amd islemci senin attigin laptopdaki intel islemciden verimlilik acisindan 2 kilif ustte

Hocam hangisinin işlemcisi Max çekebildiği güçle en yüksek performansı veriyor
ryzen 7 350 li cihaz perf islemci perf acisindan en dusuk olan
ryzen 7 260 ile de intel kapisiyor.
ancak asus hp den daha kaliteli.
HP alicam diyorsanda inteli almak istersen verimlilik ve isinma acisindan ryzen 7 350 den kotu oldugunu bilerek al (ayni guc tuketiminde muhtemelen ryzen bu laptopda daha yuksek perf verir)
kendin arastirabilirsin dostum hangi model kac watt cekiyor hangi watt da ne kdr performans veriyor diye
bende ezbere konusmuyorum arastirip cevap veriyorum sana

Her şey çektikleri güçte bitiyor
Asus'ta Lenovo gibi Dynamic Boost olsa tadından yenmez o yüzden Lenovo Loq'a yöneldim
Lenovo'da anakart yanması oluyor diyorsun garantiye giriyor mu

Asus'ta Lenovo gibi Dynamic Boost olsa tadından yenmez o yüzden Lenovo Loq'a yöneldim
garantiye cogu zaman giriyorda garanti 2 yil
ben 2 yil kullanayim sonrasinda anakart arizasi olursa laptop cop olsun dersen tabi yonelebilirsin.
Asus ta dynamic boost var 100+15 olarak
zaten 5060 in alabildigi en yuksek watt bu 140w lik 5060 yok

islemci modeline gore cektigi gucler ayni olsa dahi performanslari degisiyor. i7 255h ile ryzen 7 260 55w da ayni performansi vermiyor
ayriyetten bir laptop modeli 55w gucte islemcisi 95 derece calisirken calismasina izin verip ayni islemciye sahip baska bir model 55w da 90 derecede calisabiliyor. Bu da silikon asinmasina, anakarttaki komponentlerin daha erken bozulmasina sebep oluyor.

Asus tüf a16'nın Portları ve malzeme kalitesi nasıldır
iyidir ancak yinede kendi basina internetten arastirmani yap almadan once kasasina vs bak videolardan. Almaya karar verdigin modelin kronik sorunlarinida redditten vs arastirmak sana kaliyor artik burada tam stack her seyden anlayan her cihazin kronik sorunlarini tek tek bilen birini bulamazsin oyle.

Surekli olmayan seyleri varmiscasina kabul edip sorular soruyorsun ayrica bu bilgi kirliligi nereden geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,317
Üyeler
198,296
Son üye
xrmehmet
Geri